Er popcorn bedre enn potetgull?

Kan man bli feit av popcorn?

Det er fullt mulig å legge på seg av popcorn, hvis man spiser nok. Vekta vil gå oppover hvis man spiser mer enn man forbruker på en dag, uavhengig av hva man spiser. Den eneste matvaren man ikke klarer å legge på seg av, er grønnsaker.

Hva er usunt med popcorn?

I tillegg inneholder popcorn mye fenoler, en spesiell type antioksidanter som gjør mye bra for kroppen. Mens frukt som epler inneholder 160mg fenoler per 30g, inneholder popcorn mellom 240-360mg fenoler per 30g! Det som eventuelt gjør popcorn usunt, er alt saltet og smøret som mange dynker popcornet med.

Har popcorn mye kalorier?

– Siden popcorn inneholder så mye luft, kan du spise veldig mye uten at du får i deg så mye kalorier. Tre og en halv kopp tilsvarer omtrent 100 kalorier, forteller Dawn Jackson Blatner, ernæringsfysiolg i Chicaco.

Er micro popcorn farlige?

Micropopcorn

Selv om de vanligvis smaker bedre, er de fulle av kjemikalier knyttet til kreft. Kjemikaliene som frigjøres av varmen kan forårsake ulike typer tumorer og infertilitet. De inneholder også et additiv kjent som “diacetyl”, som kan ha mye å gjøre med alvorlige lungesykdommer.

Hva er det sunneste popcornet?

For å få det sunneste popkornet må det tilberedes på riktig måte, og det er ikke i mikrobølgeovnen. Forskerne sier at man i stedet skal poppe maiskornene i en kasserolle med litt olje som inneholder sunne fettsyrer, for eksempel rapsolje. Popkorn poppet i mikrobølgeovn inneholder både flere kalorier og mer fett.

Hva er det sunneste godteriet?

Styr unna sjokoladen – lakris og vingummi er «bedre»

– Mørk sjokolade bidrar med antioksidanter og mindre sukker. Likevel vil kalorimengden forbli den samme som hos lys sjokolade på grunn av det høye kakaoinnholdet. Kakaobønner inneholder nemlig mye fett og energi, sier hun.

Hva er den sunneste chipsen?

At solsikke- og rapsolje er et bedre alternativ, bekreftes av ernæringsfysiolog Camilla Andersen i et intervju med Nettavisen. – Velg chips som er laget med solsikke-, oliven- eller rapsolje. Kalorimengden er den samme, men du slipper unna mye av det mettede og usunne fettet, sier hun.

Hva kan man bli feit av?

FÅR FOR MYE FETT

Fett har mer enn dobbelt så mange kalorier per gram enn det karbohydrater og protein har, og det fører til at fet mat helt naturlig øker kaloriinntaket. Ta for eksempel enn helmelksbasert yoghurt, som fort kan inneholde dobbelt så mange kalorier som en mager variant.

Hva er det mest usunne man kan spise?

Her er listen over verstingene!
 1. Brus. Brus er sukkervann og kun tomme kalorier som ikke gir deg noe næring. …
 2. Muffins. Dette er en skikkelig kaloribombe, og inneholder like mange kalorier som en hel middag. …
 3. Frityrstekt. …
 4. Ostepølse med fullt følge. …
 5. Potetgull. …
 6. Ferdigsmurte baguetter. …
 7. Honeycorn. …
 8. Kaffelatte med helmelk.

Hvor mye fett er det i popcorn?

Kjøpt popkorn inneholder nest minst fett (14.5 gram hvorav 50% er omega-6. Bare 25% er mettet fett).

Hvordan poppe popcorn uten fett?

Disse kan du luftpoppe uten å bruke fett.

Slik luftpopper du popkorn:
 1. Hell maiskornene i en robust glasskål, som dekkes med plastfilm. Stikk små hull i filmen, eller la det være hull/luft ute i sidene.
 2. Popp kornene i ca. 2 minutter på full styrke (f. …
 3. Har du ikke en mikrobølgeovn hjemme, kan du prøve luftpopping i kjele.