Er knekkebrød med makrell i tomat sunt?

Hvor mange kalorier er det i en boks makrell i tomat?

Stabburet
Energi 988 kJ / 238 kcal
Kostfiber 1,80 g
Protein 12 g
Salt 1 g
Natrium 0 g

6 weitere Zeilen

Er det sunt å spise en boks med makrell i tomat hver dag?

Makrell i tomat er sunt, men som du har observert er det også ganske kaloririkt. Det betyr at man bør spise makrell i tomat, gjerne hver dag, men at man ikke bør spise en hel boks av gangen. Du kan også gjerne variere med tunfisk og laksepostei.

Hvor mye makrell i tomat om dagen?

Det kommer an på det totale kostholdet. Hvis du spiser lite fet fisk ellers er en boks (ca 100 g) makrell i tomat hver dag ok, men hvis du spiser mye fet fisk i tillegg til en boks makrell i tomat hver dag over lang tid (år) kan du få i deg mer dioksiner og PCB enn det som regnes som tolerabelt.

Hva er bra med makrell i tomat?

Makrell er en fet fisk, og Brunborg sier den inneholder ekstra mye av de marine omega-3-fettsyrene som mange får for lite av i kostholdet. – Inntak av marine omega-3-fettsyrer kan være med på å forebygge hjerte- og karsykdom, er viktig for synet og for normal funksjon av hjernen, sier Brunborg.

Hva er godt med makrell i tomat?

Smør på makrell i tomat, og dander finhakket rødløk, agurkskiver og grovhakket bladpersille på toppen. Skvis over noen dråper sitron, eller server sitronbåter ved siden av.

Hvor mye protein i en boks makrell i tomat?

Stabburet
Energi 1061 kJ / 256 kcal
Karbohydrater 3 g
hvorav sukkerarter 2,90 g
Kostfiber 1,50 g
Protein 13 g

6 weitere Zeilen

Kan man spise makrell i tomat på lavkarbo?

Makrell i tomat er godt! I de fleste makrell i tomat er det en del karbohydrater i form av sukker som tilsettes tomatpurren (tror de fleste ligger på rundt 7g/100g) – men nå har eg funnet King oscars – som bare inneholder 4,3 gram karbohydrater per 100 g. Hurra!

Hvor mange karbohydrater er det i makrell i tomat?

Makrell i tomat
Energi 282 kcal / 1171 kJ
Protein 13,4 g
Karbohydrater 5,2 g
hvorav sukkerarter 5,2 g
Fett 23,1 g

28 weitere Zeilen

Er tomatsaus sunt?

Stappfull av antioksidanter Hjemmelaget tomatsaus er godt, enkelt å lage, og stappfull av sunne ingredienser. Lager du en saus av ferske tomater eller tomater på boks, tomatpuré, oliven- eller rapsolje, løk, hvitløk og kanskje litt urter, får du en smakfull saus stappfull av helsefremmende antioksidanter.

Er stekt makrell sunt?

Fet fisk er sunn fordi den inneholder mye omega-3 fettsyrer og vitamin D. Makrell er den sunneste fete fisken. Makrell inneholder hele 5,3 gram omega-3 per 100 gram fisk. Fisk er også sunt fordi fisk, i motsetning til kjøtt, inneholder svært lite av usunt, helseskadelig mettet fett og kolesterol.

Er makrell farlig?

Mange spiser makrell regelmessig. Til tross for deres popularitet erklærer Verdens helseorganisasjon (WHO) det som en farlig matvare. Mens den norske makrellen er trygg å spise, gjelder ikke det samme når du reiser utenfor Norden. Denne risikofylte fisken inneholder en av de høyeste mengdene kvikksølv i kjøttet.