Er Invisalign dyrt?

Er Invisalign bra?

Invisalign er like bra som vanlig fast apparatur, og kan brukes av mennesker i alle aldre. Invisalign er foreløpig ikke støttet med refusjons fra Helfo. Du oppfordres på lik linje som om du hadde brukt stålregulering til å feste en streng bak tennene etter at behandlingen er ferdig.

Hvor lenge må man gå med Invisalign?

Invisalign-tannlegen din vil fastslå nøyaktig hvor lang tid behandlingen kan ta, basert på dine spesifikke behov. I gjennomsnitt er behandlingstiden 12–18 måneder,4 men du kan gjerne se resultater i løpet av noen uker.

Kan man drikke alkohol med Invisalign?

Når man skal spise, må man ta ut skinnene. Slik kan man spise helt vanlig uten problemer. Man kan tillate seg å drikke kalde drikker med skinnene på. Men man skal aldri drikke varme drikker med skinnene i munnen for dette kan deformere skinnene.

Hvor mye koster usynlig tannregulering?

Prisen på usynlige tannreguleringer kan varierer fra kr 15 000,- og opp til kr 100 000,-. Omfanget av behandlingen du har behov for, om du trenger behandling i én eller begge kjever, og hvilken type usynlig tannregulering du velger, vil påvirke kostnaden.

Kan man snuse med Invisalign?

Kan man røyke og snuse med skinnene på? Ja, det kan du, men vi anbefaler ikke det. Ved å snuse eller røyke med skinnene på kan dette føre til misfarging på skinnene og det kan være vanskelig å fjerne.

Hvem kan ha Invisalign?

Hvem kan bruke Invisalign™ tannregulering? Både barn, ungdom og voksne kan bruke Invisalign™ skinner/tannregulering til behandling av de fleste bitt og tannstillingsfeil. Invisalign-systemet har utviklet ulike typer behandlingspakker avhengig av alvorlighetsgraden av bitt- og tannstillingsfeil, og alder på pasienten.

Hvor mye koster det å få regulering?

En tannregulering kan koste rundt 20.000 til 25.000 for en behandling på cirka to år. Men man kan få refundert deler av beløpet fra Folketrygden. Hvor mye man får refundert er avhengig av behov, det vil si at man ikke får støtte til rent kosmetiske inngrep.

Kan man tygge tyggis med Invisalign?

Det anbefales ikke å tygge tyggegummi mens du bruker skinnene, siden tyggegummien kan bli sittende fast i dem. Det anbefales å fjerne reguleringene før alle måltider og snacks.

Er tannregulering gratis for barn?

I Norge får barn og unge gratis offentlig tannbehandling ut det året de fyller 18 år. Unntaket er tannregulering, hvor foreldrene som regel må betale en stor del av beløpet selv.

Hva gjør en med kryssbitt?

Kryssbitt. Overkjevens tannbue er for smal i forhold til underkjevens tannbue. Hvis det er kryssbitt i fronten omtales dette som invertering. Behandling: Plate eller streng for å utvide overkjevens tannbue.

Hvor lenge må man gå med regulering?

Hvor lenge må jeg gå med tannregulering? I alt fra 6 måneder til 3 år – helt avhengig av hva du skal oppnå. Skal du for eksempel operere store bittfeil, du regulere både før og etter operasjonen (minimum 3 måneder i etterkant). I tillegg du kanskje stå lenge i operasjonskø på sykehuset.