Er feta ost sunt?

Hva er det i fetaost?

Feta (gresk: φέτα) er den greske varianten av en tradisjonell hvitostfamilie av syre- og løpefelt ost, laget av sauemelk og geitemelk, som er modnet og lagret i saltlake. Lignende varianter finnes eksempelvis i Bulgaria under navnet sirene, i Romania under navnet telemea og i Tyrkia under navnet beyaz peynir.

Hva er apetina laget av?

Apetina® er ost kuttet i terninger, marinert i rapsolje tilsatt en lekker krydderblanding, slik at osten får en pikant smak. Apetina er en nydelig smaksfremmer i mange retter og kan f. eks brukes i salat, kjøttretter, omeletter, dressinger, bakverk, pasta, snacks eller som dryss på varme retter.

Er fetaost laget av geitemelk?

Feta er en tradisjonell gresk ost laget av sauemelk og geitemelk som er modnet og lagret i saltlake. Selv om tradisjonell Fetaost kan lages av melk fra kun sau og geit, finnes det også «fetaoster» laget fra en blanding av melk fra sau, geit og ku, eller bare av melk fra ku.

Hva smaker feta ost?

Fetaost modnes og lagres i saltlake, har en overflate med sprekker og hull og smaker kremaktig og salt. Det er den greske varianten av fetaost de fleste kjenner best, men det finnes også liknende ostetyper fra blant annet Bulgaria, Romania og Tyrkia.

Er Apetina fetaost pasteurisert?

Mattilsynet oppgir at fetaost og lignende salatoster på glass er trygge å spise, dersom glasset er åpnet nylig og osten laget av pasteurisert melk.

Hvor er feta ost fra?

Fetaost er en gresk ost, opprinnelig av sauemelk, som modnes og selges i saltlake. Osten har ingen skorpe og er skinnende hvit. Konsistensen er kompakt, noe smuldrete og kan ha tilløp til små hull og sprekker. Smaken er frisk, salt og litt syrlig.

Hva er mozzarella ost laget av?

Originalt ble mozzarella kun laget av bøffelmelk, men den i dag også blir laget av kumelk. Mange mener mozzarella av bøffelmelk, eller «Mozzarella di Bufala» er den eneste, ekte mozzarellaen.

Hva er gresk salatost?

I tillegg til gresk salat kan fetaost brukes blant annet i pai, på pizza og i gjærbakst. Andre land produserer lignende ostetyper, men da kalles de som regel bare for hvit ost. Her hjemme i Norge kalles det også «salatost». Får du ikke tak i ekte fetaost kan du fint bruke tilsvarende hvit ost.

Hva kan man lage med feta ost?

Ti retter som smaker ekstra godt med fetaost:
  1. VISPET FETA PÅ TOAST.
  2. FETAOST PÅ EGG.
  3. PIZZA MED FETAOST.
  4. OVNSBAKTE GRØNNSAKER MED FETAOST.
  5. BRUSCHETTA MED TOMAT OG FETA.
  6. GRILLET VANNMELON MED FETAOST.
  7. SPINATPAI MED SOLTØRKET TOMAT OG FETA.
  8. FETAKREM.

Hva kan man spise til gresk salat?

Gresk salat er så enkelt, men allikevel så fantastisk godt på varme sommerdager. Perfekt som en egen rett, servert med tzatziki og godt brød.

Kan gravide spise Apetina fetaost?

Det er mange gravide som lurer på om de kan spise fetaost. Mattilsynet oppgir at fetaost og lignende salatoster på glass er trygge å spise, dersom glasset er åpnet nylig og osten laget av pasteurisert melk.