Er det sunt å ta tran?

Hvilken fisk er det i tran?

Tran er en olje som utvinnes av fiskelever, og som er rik på vitamin A, vitamin D og umettede fettsyrer. Tran er en av få naturlige kilder til vitamin D i kosten i Norge. Tran har også en høy konsentrasjon av omega-3 fettsyrer, som sies å ha gunstig helseeffekt på blant annet hjerte og kretsløp, ledd og huden.

Hvor mye D-vitamin er det i Møllers tran?

En teskje Möller’s Tran (5 ml) inneholder 10 μg Vitamin-D og dekker dermed dagsbehovet for majoriteten av befolkningen, som er på nøyaktig 10 μg. Ifølge norske myndigheter er det en gruppe som skiller seg ut med tanke på dagsbehov for vitamin D, nemlig de over 75 år (20 μg).

Hvilken omega er best?

I fisk, tran og omega-3-tilskudd finner vi lange marine omega-3-fettsyrer, hvor spesielt DHA (dokosaheksaensyre) og EPA (eikosapentaensyre) er regnet som de viktigste. En kortere omega-3-fettsyre, alfalinolensyre (ALA) finnes blant annet i valnøtter, gresskarfrø og soya-, raps- og linfrøolje.

Er det dokumentert effekt av omega3?

Tilskudd av Omega3 har liten eller ingen helseeffekt, ifølge forskningsrapport. Det er liten eller ingen helseeffekter av å ta Omega3-tilskudd, ifølge en forskningsrapport. Konklusjonen er ikke at det ikke er bra, påpeker norsk forsker.

Hvor mye tran bør man ta?

I gamle dager var rådet å ta en barneskje (10 mL) eller spiseskje (15 mL) tran daglig, men den anbefalte mengden tran synes nå å være regulert av behovet for vitamin D. For barn og voksne er anbefalt daglig inntak av vitamin D 10 μg/dag, mens eldre anbefales 20 μg/dag.

Blir man feit av tran?

Fiskeolje og omega-3 får i gang fettforbrenningen og bidrar til vektreduksjon. Men er du en av dem som døyver transmaken med et glass juice, risikerer du faktisk å legge på deg.

Hvor ofte bør man ta tran?

Kortversjonen er at vi alle bør ta én spiseskje tran hver dag – men ikke noe mer enn det. Det er sannsynlig at D-vitaminnivået ofte er en markør for livsstil. Et eksempel: Når du får for lite sollys, vil vitamin D i blodet bli lavere.

Kan tran erstatte fisk?

Tran eller omega-3-tilskudd er viktig for de som er allergisk mot fisk eller ikke spiser fisk av andre årsaker. Det kan selvsagt også brukes som et supplement, men det kan aldri erstatte fisk i kostholdet.

Er omega-3 fiskeolje?

Fiskeolje er omega3 fettsyrer utvunnet av fisk. Dette er livsviktige stoffer som blir tilført enten gjennom kosten eller som et kosttilskudd.

Er det mye omega-3 i torsk?

Nå viser en fersk studie at også mager fisk som torsk øker nivået av omega3-fettsyrer i blodet. – Selv om mager fisk inneholder små mengder med omega3-fettsyrer sammenlignet med fet fisk som laks, fant vi at også torsk reduserer nivået av triglyserider.

Er det D-vitamin i Møllers tran?

En skje Møllers Pharma Tran gir deg 1,2 g naturlige omega-3 fettsyrer fra fisk og vitamin A, D og E. Fettsyrene EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon (Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA). Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon.