Er det sunt å spise honning?

Hva er sunnest av sukker og honning?

Honning kan betraktes som et litt bedre valg enn sukker, ettersom den er litt søtere og derfor kan gi like mye smak med litt mindre mengder og kalorier. Men også fordi den inneholder spor av næringsstoffer og muligens kan ha en viss grad av antibakterielle egenskaper.

Er honning bra for helsen?

Honning er da et veldig godt alternativ, fordi det holder blodsukkeret på et jevnt nivå og det kan også hjelpe deg med å gå ned i vekt. Honning inneholder vitamin B6, folsyre, vitamin C, jern, kalsium, natrium, zink, kalium og fosfor – vitaminer og mineraler som er kjent som å øke stoffskiftet.

Er honning bra for tarmen?

Og i tillegg til å være et godt middel mot løs mage, har den også en avførende effekt. Dessuten bidrar enzymer som finnes i honningen til å fordøye annen mat.

Hvor mye honning bør man spise?

Det finnes ingen «anbefaling» når det gjelder honning. I og med at honning faller under kategorien «tilsatt sukker», er den offisielle anbefalingen fra Statens Ernæringsråd at maksimum 10 prosent av det daglige energiinntak KAN komme fra tilsatt sukker.

Hvor mye honning per dag?

Omkring 3-5% er kanskje et fornuftig øvre nivå! Det betyr 60–100 Kcal eller omkring 1–2 teskjeer (15–25 g) honning i et kosthold som gir 2 000 Kcal per dag.

Er honning sunnere en sukker?

— Å si at honning er sunnere enn sukker, er misvisende. Begrepet «sunt» innebærer at noe har positive helseeffekter om man spiser det regelmessig. Det kan man ikke si om honning. Det er like tomme kalorier i det som i sukker og sirup, mener Arnesen.

Har honning sukker i seg?

Honning inneholder ca. 39 % fruktose (fruktsukker), 34 % glukose (druesukker) og 2,4 % sukrose (vanlig sukker). Mange liker å fremheve at honning også inneholder vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre substanser.

Kan man spise honning når man har diabetes 2?

Hva er honning bra for huden?

Har du irritert, rødlig eller sår hud f. eks. etter en reaksjon eller overeksfoliering, kan honning hjelpe med å berolige huden. Flere studier har nemlig vist at honningen har betennelsesdempende og anti-inflammatoriske egenskaper, og har også vist spesielt god effekt på brannsår.

Er honning bra for immunforsvaret?

Er honning godt for immunforsvaret? Te med sitron og honning er manges yndede helsedrikk for å forebygge eller blir raskere frisk for virus- eller bakterieinfeksjoner. Honningens mange virksomme stoffer gis æren for denne effekten, deriblant polyfenoler, probiotiske bakterier, sporstoffer, vitaminer og mineraler.

Hva slags honning er sunnest?

Mørk honning inneholder ofte mer mikronæringsstoffer enn lyse, for eksempel bladhonning og lynghonning. – Honninger som er mer flytende inneholder ofte mer fruktose og gir en langsommere blodsukkerstigning enn tykkere honning.