Er det glidemiddel i kondom?

Hva er sjansen for å bli gravid med kondom?

Foreløpig er kondom det eneste prevensjonsmiddel som menn kan bruke. Men kondom er ikke et sikkert prevensjonsmiddel mot graviditet. Ved perfekt bruk av kondom vil 2 % bli gravid i løpet av et år (sammenlignet med 0,05% av dem som bruker p-stav), ser vi på typisk kondom bruk blir 18 % gravide i løpet av et år.

Kan man bruke en kondom flere ganger?

Et kondom skal alltid brukes én gang, selv om man ikke får det ordentlig på. Ruller du på kondomet feil vei, ta alltid et nytt et – hvis ikke kan man smitte den man har sex med.

Hvor vanlig er det at kondomen sprekker?

Ved riktig bruk er det liten fare for at kondomet sprekker. Kondomer som er godkjent i Norge er svært pålitelige. Bruk ikke kondomer som er for gamle eller som kan ha blitt ødelagt.

Er kondom sikker prevensjon?

Kondomer regnes som et sikkert prevensjonsmiddel, så lenge man bruker det riktig. Man anslår at kondom er nesten 100 % sikkert ved vedvarende korrekt bruk. Man ser imidlertid at mange ikke klarer bruke kondom på riktig måte, og da er den beskyttende effekten tilsvarende dårligere.

Hva er forskjellen på silikonbasert og vannbasert glidemiddel?

Silikonbasert glidemiddel gir en silkemyk følelse og masse beskyttende glid. Et silikonbasert glidemiddel kjennes mindre vått enn vannbasert glidemiddel, er drøyere og gir mer langvarig glid. Hvilken følelse man liker best er veldig individuelt, men noen kan synes at et glidemiddel av bare silikon kan gi for mye glid.

Kan man bruke kondom i vann?

Du kan få en kjønnssykdom. Sex i vannet kan gjøre det vanskeligere for kondomet å holde seg på. Kondomet kan også sprekke.

Hvor god beskyttelse gir kondom?

Kondom er et svært sikkert prevensjonsmiddel, og gir omtrentlig 90 % beskyttelse mot uønsket graviditet. Men for at kondomer skal gi ønsket beskyttelse, må det brukes riktig: Kondomet skal rulles på når penis er stiv.

Hvordan merker man at kondomen sprekker?

Man pleier som regel å merke hvis kondomen sprekker fordi det går hull på den og den går i stykker. Det kan ikke være så små hull at man ikke ser det.

Er kondomer 100% sikker?

Hvor sikker er kondom som prevensjonsmiddel

Kondom er en av de mest usikre prevensjonsmidlene, men gir selvsagt mye bedre beskyttelse enn ingen prevensjon. Dersom man bruker kondom 100 % korrekt vil 2 % (2 av 100) par som bruker kondom som prevensjon et helt år bli gravide.

Hva er sikrest av p piller og kondom?

I oversikten under kan du se hvilke prevensjonsmetoder som er sikrest.

Hvilken prevensjon er sikrest?
Prevensjons-metode Antall usikre ganger ved 100 samleier
Ppiller 0,30-2,00 0,30-1,50
Sterilisering – kvinner 0,40 0,40
Spiral 0,8 – 2,0 0,60 – 1,50
Kondom 12,00 3,00

9 weitere Zeilen

Hva er det sikreste prevensjonen?

Spiral og p-stav er de sikreste prevensjonsmidlene. Du ser også hvilke hormoner prevensjonen inneholder, og hva som er hormonfritt.