Er det farlig med atrieflimmer?

Hva er symptomer på hjerteflimmer?

Det vanligste symptomet er følelsen av hjertebank eller at hjertet raser avgårde. Andre tegn kan være brystsmerter, pustevansker, utmattelse, svimmelhet og engstelse.

Hva utløser atrieflimmer?

Dårlig behandlet høyt blodtrykk er den hyppigste årsaken til at noen utvikler hjerteflimmer. Når blodtrykket over lang tid er for høyt strekkes hjertets forkamre, og denne økte diameteren i hjertekamrene disponerer for å utvikle hjerteflimmer.

Blir man sliten av hjerteflimmer?

Noen får hjerteflimmer i forbindelse med anstrengelse, mens andre får det bare når de er i ro, særlig om natten. De vanligste symptomene er: Rask, ujevn puls og hjertebank. Tretthet og/ eller utmattelse.

Kan man dø av hjerteflimmer?

Hjerteflimmer – årsak, symptomer og behandling. Hjerteflimmer er relativt vanlig. Ubehandlet kan dette være farlig og gi hjerneslag og hjertesvikt.

Kan hjerteflimmer gå over av seg selv?

Sykdomsforløp ved hjerteflimmer

Atrieflimmer kan utvikle seg fra anfall som kommer en gang iblant, og som går over av seg selv, til en kronisk tilstand med hyppigere og lengre anfall. Atrieflimmer kan gi økt risiko for hjerneslag, men heldigvis reduserer riktig behandling risikoen for dette betydelig.

Hvordan bli kvitt hjerteflimmer?

Behandling av hjerteflimmer

Det finnes medikamenter som kan stanse et anfall med hjerteflimmer. Det er også mulig å stanse hjerteflimmeranfallet med et kraftig strømstøt via hjertestarter. Et slik strømstøt påføres i narkose, da det ellers er svært smertefullt.

Hvordan sjekke om du har hjerteflimmer?

Relevante undersøkelser ved hjerteflimmer

Tilstanden mistenkes ved uregelmessig puls og tilstanden kan diagnostiseres ved hjelp av EKG (Elektrokardiogram). Fordi hjerterflimmer kan komme anfallsvis er det ofte nødvendig å ta EKG over et lengre tidsrom, f. eks 24 timer.

Hva er forskjell på hjertebank og hjerteflimmer?

Hjertebank kan ha mange forskjellige årsaker, hvorav hjerteflimmer bare er én av dem. Mens hjertebank er et subjektivt symptom og et naturlig fenomen, som mange av oss kan kjenne, er hjerteflimmer en sykdom, som diagnostiseres ved hjelp av EKG, påpeker Løchen.

Hvordan unngå atrieflimmer?

Ved å ikke røyke, spise mindre fettrik mat og trene så senkes risikoen for hjerte- og karsykdommer – som igjen kan redusere risikoen for atrieflimmer. Antallet anfall kan reduseres ved hjelp av legemiddel.

Kan stress utløse atrieflimmer?

Negative følelser (depresjon, angst, sinne og «stress») førte til en 2-5 ganger økt risiko for atrieflimmer. Motsatt var «glede» forbundet med en 85 % redusert risiko for atrieflimmer. Sinne eller «stress» ved utgangen av dagen ga nesten dobbelt risiko for atrieflimmer neste dag.

Kan man få hjerteflimmer av stress?

Overtrening, harde utholdenhetsidretter, stress, søvnapné og mye alkohol kan gi hjerteflimmer – et hjerte som slår altfor fort og urytmisk. I verste fall kan kan du hjerneslag.