Er det farlig hvis trommehinnen sprekker?

Hvor lang tid sprukket trommehinne?

I de aller fleste tilfeller vil en sprukket trommehinne kunne gro av seg selv i løpet av noen dager til få uker. I mellomtiden er det derimot svært viktig at du unngår komplikasjoner. I tillegg til å overføre lydsignaler fra omverdenen, fungerer trommehinnen som en viktig barriere mellom øregangen og det indre øret.

Hvordan få vekk trykk i øret?

Først bør du prøve de velkjente «tricksene», nemlig å svelge, gjespe eller tygge tyggis. Funker ikke dette kan du bruke den såkalte Valsalvas manøver; du lukker munnen, holder for nesen og blåser eller suger luft i nesen. Nesespray kan også fungere, fordi det reduserer hevelsen i slimhinnene.

Hvor er Ørebensknuten?

Ørebensknuten er det benete framspringet rett bak øret.

Hva er Øregangsbetennelse?

Øregangsbetennelse innebærer en betennelse i den ytre øregangen. Årsaken kan være en infeksjon, en allergisk sykdom eller en hudsykdom. Den medisinske betegnelsen på øregangsbetennelse er «ekstern otitt». Hvis betennelsen sitter lengre inn i øret er det en mellomørebetennelse.

Hvordan vet man at man har sprukket trommehinnen?

En sprukket trommehinne trenger ikke gi mye symptomer i seg selv, men man kan oppleve smerter i øret, en noe nedsatt hørsel, samt øresus. Man kan av og til også se blod i øregangen. Eventuell svimmelhet vil kunne være et tegn på skade av det indre øret.

Hvordan stikke hull på trommehinna?

Stikke hull på trommehinnen (Paracentese)

Paracentese betyr å stikke hulle på veggen i et hulrom for å drene økt mengde væske. Behandling blir som oftest brukt ved punktering av trommehinnen for å skaffe avløp fra mellomøret. Vi gjør som regel inngrepet i lokal bedøvelse, men hos barn kan det blir brukt full narkose.

Hvordan kjennes ørebetennelse ut?

De vanligste symptomene er feber og smerter i øret som forverrer seg om natten (skyldes økt trykk i mellomøret). Andre symptomer som kan oppstå er: uro/irritabilitet og sovevansker. forbigående nedsatt hørsel.

Kommer blod ut av øret?

Den vanlige årsaken til blødning fra øret er en sprengt trommehinne forårsaket av et fremmedlegeme eller et slag mot hodet.

Kan man ha ørebetennelse uten feber?

Smerter og verk i øret som forverres når man ligger flatt og eskalerer derfor ofte om natten. Feber kan forekomme, men man kan ha ørebetennelse uten feber.

Hvor lenge renner det fra øret?

Forut for renningen fra øret går en periode med smerter og feber. Idet trommehinnen sprekker og pusset fra mellomøret renner ut, opphører som regel smertene og feberen synker. Øret renner et par dager før trommehinnen lukker seg. Renner øret mer enn en uke, bør lege eller ØNH-spesialist oppsøkes.

Hvordan åpne et tett øre?

Egenbehandling av ørevoks

Ørevoks kan skylles vekk med vann som holder kroppstemperatur (37°C). Harde voksklumper kan mykes opp med å dryppe litt lunken olje, for eksempel jordnøttolje, i øregangen et par dager før skylling. Ligg litt på siden, eller legg en bomullsdott utenpå øregangen for å hindre at oljen renner ut.