Er det farlig å ikke behandle bakteriell vaginose?

Hvor lenge kan man gå med bakteriell vaginose?

Bakteriell vaginose er ikke farlig, og går ofte over av seg selv, men det er ikke uvanlig at det kommer tilbake igjen. Hvor lenge det varer uten behandling er individuelt og varierer veldig, noen har det til og fra over en lang tid, hos andre går det over innen en ukes tid.

Kan bakteriell vaginose gjøre det vanskelig å bli gravid?

Om man har hatt klamydia lenge kan det påvirke fruktbarheten, og man kan også ha blitt steril. I tillegg bør man få utelukket bakteriell vaginose, noe som kan øke risikoen for abort. Om du går til gynekologen rundt eggløsning kan det også være fint å få sjekket hvor mange egg du har.

Hva hjelper mot skjedekatarr?

Behandling av bakteriell vaginose (skjedekatarr)

Bakteriell vaginose behandles med tabletter, vagitorier («stikkpiller til skjeden») eller med krem/gel. Virkestoffene (stoffene som utøver effekten man ønsker å oppnå) i medisinene man benytter i behandling av bakteriell vaginose er metronidazol eller klindamycin.

Kan Skjedebetennelse gå over av seg selv?

Vi vet ikke sikkert hva som forårsaker tilstanden, men risikoen øker med ny partner eller ved hyppige partnerbytter. Bakteriell vaginose er i utgangspunktet en uskyldig infeksjon som ofte forsvinner av seg selv, men den er blitt knyttet til alvorlige komplikasjoner dersom man får det under graviditet.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Hvordan vet jeg om jeg har bakteriell vaginose?

Symptomer på bakteriell vaginose

De vanligste symptomene på bakteriell vaginose er gråhvit og tyntflytende utflod som lukter fisk, særlig under menstruasjon og rett etter samleie. Noen kan også kjenne irritasjon og ubehag i underlivet, samt lett kløe og rødhet.

Hva kan man gjøre for å øke sjansen for å bli gravid?

Slik øker du sjansen for å bli gravid
  1. Bli kjent med syklusen din. …
  2. Ikke vent for lenge. …
  3. Vær oppmerksom på bruk av legemidler – også reseptfrie. …
  4. Ha en sunn kroppsvekt. …
  5. Stump røyken og dropp alkoholen og andre rusmidler. …
  6. Ha regelmessig sex. …
  7. Gi barnet den beste starten på livet.

Hvordan bli kvitt bakteriell vaginose naturlig?

Underlivet trives best med varmt vann og intimprodukter som er tilpasset bakteriefloraen i skjeden, og med riktig pH-verdi. Ved ubalanse i bakteriefloraen kan du bruke bruke lokal behandling av melkesyrebakterier eller andre produkter som bidrar til å gjenopprette pH-verdien og dermed ubalansen i skjeden.

Hvordan få det til å lukte godt i underlivet?

For å unngå dette, er det godt nok å vaske underlivet ditt med rent vann. Vask gjerne to ganger om dagen, om morgen og kveld. Gjør det gjerne i dusjen, men unngå såpe. Selv intimsåpe eller underlivssåpe, kan skape problemer for deg.

Hvordan skal det lukte i underlivet?

I skjeden finnes en rekke bakterier som har som oppgave å holde skjeden ren. For at dette systemet skal virke, må miljøet i skjeden være surt – det skal ikke endres, skriver Norsk Helseinformatikk. Ifølge Store medisinske leksikon skal utflod ha en vannklar til lys gul farge med frisk (eplelignende) lukt.

Hvordan behandle bakteriell infeksjon?

De fleste bakterielle infeksjoner bør og kan behandles med antibiotika, men internasjonalt er det et økende problem at mange bakterier har utviklet resistens mot tidligere effektive antibiotika. Blant annet takket være relativt fornuftig antibiotikabruk er resistensproblemet i Norge foreløpig av begrenset omfang.