Er det farlig å ha vondt i brystet?

Når bør man kontakte lege ved brystsmerter?

Lege bør kontaktes hvis smertene i brystet:

Oppleves som bekymringsfulle, skremmende og sterke. Forverres ved fysisk aktivitet. Oppstår for første gang og er akutte eller alvorlige. Disse gjelder spesielt om du har økt risiko for hjertesykdom (høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, er overvektig eller røyker).

Hva betyr det når det stikker i brystet?

Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner. Det er normalt at brystene føles ømme til bestemte tider, slik som rett før menstruasjon og tidlig i graviditeten. Dette skyldes normale hormonforandringer i kroppen. Du kan søke hjelp hos lege dersom smertene går ut over livskvaliteten.

Hvor sitter brystsmerter?

Smerter midt inne i brystkassa er typisk for hjertesykdom. Smertene kan også ha utstråling til en arm eller til kjeve. Sentrale brystsmerter betyr likevel ikke at hjerte er en sikker årsak.

Hvordan bli kvitt smerter i brystet?

De fleste vil kunne ha nytte av avspenningsøvelser og innlæring av god pusteteknikk. Noen ganske få pasienter kan få mer plagsomme og langvarige plager. I slike tilfeller kan behandling (tverrfriksjon) hos fysioterapeut hjelpe.

Hvorfor har jeg vondt i brystet?

Brystsmerter, årsaker

Stress, angst, anspenthet. Dette er den aller hyppigste årsaken. Smertene skyldes stram og øm muskulatur i brystkassen og er som regel tilstede i hvile. Hjerte-/karsykdommer: Angina pectoris, betennelse i hjertet, hjerteinfarkt og utposing på hovedpulsåren.

Hvorfor har jeg vondt i brystene?

Smerter i brystene kan skyldes blant annet hormonforstyrrelser, melkespreng, brystbetennelse, bindevesknuter i brystet, eller muskelsmerter i brystveggen.

Er det farlig at det stikker i hjertet?

Når bør lege kontaktes? Ved smerter i brystet skal man ha lav terskel for å kontakte lege eller ringe 113. Akutte brystsmerter skal alltid vurderes av en lege.

Hvor lenge kan brystsmerter vare?

Vanlige symptomer på brystsmerter som kan stamme fra muskel- og skjelettsystemet: Skarpe, krampaktige eller stikklignende smerter i brystet, ofte lokalisert til en av sidene. Smerter kan stråler fra ryggen frem mot brystet. Konstant verk som kan vare i timer eller dager.

Hva er perikarditt?

Hjertet ligger i en i en sekk som kalles perikard (hjerteposen). Hjerteposen bidrar til å beskytte hjertet. Den inneholder også en liten mengde væske som bidrar at hjertet kan slå nesten uten friksjon. Hvis hjerteposen blir betent, kalles det perikarditt.

Hvor lenge kan man ha symptomer på hjerteinfarkt?

Det er viktig å ta symptomer på hjerteinfarkt alvorlig. Hvis brystsmertene er kraftige brystsmerter og varer i mer enn fem minutter, kan det være tegn på et hjerteinfarkt. Da bør du ringe 113 med én gang. Smerten kan stråle ut i armer, rygg, mage og opp i kjeven.

Har man smerter ved brystkreft?

Smerter eller følelse av spreng i brystene rett før menstruasjon er vanlig og sjelden et tegn på brystkreft. Brystsmerter kan også være et tegn på hjerteinfarkt.