Er det farlig å ha urinveisinfeksjon lenge?

Når urinveisinfeksjon ikke går over?

Dersom plagene ikke går over og plagene øker bør en ta kontakt med fastlegen. Er symptomene plagsomme eller om en er gravid, kan det være aktuelt med antibiotika. Kuren varer fra tre til syv dager ved blærekatarr og cirka to uker ved nyrebekkenbetennelse.

Hva er grumsete urin?

Grumsete urin

– Den kan være både grumsete, uklar og ha sterk lukt. Dette er et typisk tegn på urinveisinfeksjon, sier Følling Lund. En annen forandring du kan merke er at urinen skummer veldig mye, og kanskje er noe uklar. Da kan det være tegn på at det er mye protein i urinen.

Hvordan forebygge cystitt?

Det viktigste er å drikke mye, tisse ofte, å tisse når man kjenner at man må – ikke vente. – Hvis du bare har tre vannlatinger om dagen disponerer dette for blærekatarr. Hvis du drikker mye vil hver vannlating bidra til å skylle ut bakterier. Det er også viktig å ikke utsette vannlatingen når du må, sier Bærheim.

Hvordan bli kvitt urinveisinfeksjon uten antibiotika?

Blærekatarr kalles også nedre urinveisinfeksjon eller cystitt. Urinen inneholder vanligvis ingen bakterier, men noen ganger sprer bakterier seg fra endetarmen til urinrøret.

For å lindre plagene kan du:
  1. Drikke rikelig med vann for å «skylle ut» bakteriene.
  2. Ta Paracetamol eller Ibuprofen.
  3. Holde varmeflaske over magen.

Kan man dø av urinveisinfeksjon?

Én av syv som får en urinveisinfeksjon, dør.

Hva kan man gjøre når man har urinveisinfeksjon?

Urinveisinfeksjon, også kjent som blærekatarr, oppstår når det kommer bakterier i urinveiene og skaper betennelse. De vanligste symptomene er oftest sviende og hyppig vannlating. Tilstanden går ofte over av seg selv, men ved plagsomme symptomer kan en kur med antibiotika være aktuelt.

Hva skal man gjøre når man har urinveisinfeksjon?

Når man har urinveisinfeksjon er det viktig å drikke rikelig, gjerne to liter i døgnet eller mer. Gå også ofte på toalettet slik at bakteriene skylles ut av blæren. Syrlig drikke sørger for at bakteriene trives dårlig i urinen. Drikk derfor gjerne ferskpresset sitron, grapefrukt eller tranebærjuice.

Når antibiotika ikke hjelper mot urinveisinfeksjon?

I de fleste tilfeller vil antibiotikakuren virke raskt. Dersom du ikke har effekt etter noen dager, bør du kontakte legen igjen for å få vurdert behandlingen. Kanskje må du bytte til en annen type antibiotika.

Kan det være noe annet enn urinveisinfeksjon?

Noen ganger kan også tørre slimhinner forveksles med urinveisinfeksjon – dette er spesielt vanlig etter overgangsalderen. Gutter og menn som opplever svie ved vannlating, kan ha en infeksjon i forhuden eller sædblærene. Hos eldre menn kan problemer ved vannlating også være et tegn på prostata problemer.

Kan urinveisinfeksjon blusse opp igjen?

Urinveisinfeksjon er en av de hyppigste diagnosene som stilles, og rammer 150 millioner mennesker årlig i verden. Hos de fleste vil symptomene være milde og sykdommen lett la seg behandle. Andre får ikke bare betydelige plager, de opplever også at infeksjonen kommer igjen og igjen.

Hva kan det bety hvis Stix gjør utslag på?

Protein i urinen påvises med urinstix. Det kan være et harmløst funn, men det kan også være tegn på alvorlig nyresykdom.