Er Canesten farlig for gravide?

Kan soppinfeksjon skade fosteret?

Dersom den gravide har soppinfeksjon tett opp mot fødselen, kan barnet bli smittet under fødselen. Det er ikke farlig for barnet.

Hvordan behandle sopp i underlivet gravid?

Underlivssopp er vanlig hos gravide på grunn av høye nivåer av østrogen. Reseptfrie legemidler som Canesten* vagitorier og/eller krem kan brukes under svangerskapet. Vagitorier bør innføres med fingrene, ikke med applikator. Virkestoffet i Canesten går ikke over i morsmelken, og kan derfor også brukes ved amming.

Kan sopp i underlivet gå over av seg selv?

Prognose. Sopp i underlivet er ikke farlig og forsvinner vanligvis med behandling. Selv uten behandling blir man ofte bedre av seg selv. Soppinfeksjonen er lokal og vil ikke gi noen innvirkning på fosteret under graviditet.

Hvorfor får gravide sopp?

Ja, soppinfeksjon i skjeden oppstår oftere hos gravide enn hos ikke-gravide, spesielt i 2. og 3. trimester. Årsaken til dette er at endringer i kroppens hormoner og immunforsvar under graviditeten kan gi en ubalanse i skjedens bakterieflora.

Hvor lenge er Canesten i skjeden?

Vanligvis er både skjeden og ytre kjønnsorganer angrepet, så derfor bør du behandle begge områder. Sopp i skjeden kan behandles med Canesten vaginaltabletter, mens sopp på de ytre kjønnsorganer kan behandles med Canesten krem. Smør kremen tynt på de ytre kjønnslepper. Gjør dette 2-3 ganger daglig i 1-2 uker.

Kommer mye slim fra skjeden gravid?

Årsaker. Den normale forandringen i utflod under graviditeten skyldes at skjeden mottar høyere blodforsyning under graviditeten. Dette gir økt aktivitet i slimhinnen og økende slimproduksjon. Dessuten vokser cellene i slimhinnen og avstøtes i høyere grad.

Hvor lang tid tar det før soppinfeksjon går over?

Behandling og råd

Behandling til kvinner inkluderer clotrimazole i en krem eller stikkpille form som føres inn i skjeden. Dette kjøper du reseptfritt på apotek. For de fleste blir symptomene bedre innen noen få timer etter at man starter behandling, og de fleste kvinner blir helt bra i løpet av noen få dager.

Er soppinfeksjon farlig?

Sopp er av de vanligste årsakene til kløe i underlivet. Nesten alle kvinner vil få soppinfeksjon en eller annen gang i løpet av livet. Sopp regnes ikke som en seksuelt overførbar infeksjon og smitter derfor ikke ved samleie. Sopp er ikke farlig.

Er det farlig å ha urinveisinfeksjon når man er gravid?

Uten behandling kan urinveisinfeksjon hos gravide føre til for tidlig fødsel og fosterskader. Det anbefales kontroll av urinen én uke etter endt behandling. Dersom tilstanden forverres eller plagene kommer tilbake, er det viktig at du tar kontakt med legen din.

Kan man bruke Vivag når man er gravid?

SVAR: Vivag vaginalkapsler inneholder melkesyrebakterier og vi vurderer at de trygt kan brukes av gravide. Gravide anbefales å innføre vaginalkapslene med fingrene, ikke med medfølgende applikator.

Hvordan bli kvitt sopp i underlivet kjerringråd?

For å behandle infeksjoner som candidiasis og trichomonas, kan man vaske skjeden daglig med en 0,4 % oppløsning av tetreolje i vann. Med en så sterk fortynning opplever man sjelden irritasjoner, brennende følelse eller andre bivirkninger. Alternativt kan man bruke tetreolje på en tampong.