Er blodpropp i beinet farlig?

Kan blodpropp i leggen gå over av seg selv?

En veneblodpropp i leggen går i de fleste tilfeller i oppløsning av seg selv, men i ca. 15% av tilfellene vokser blodproppen opp i lårets og bekkenets dype vener, med mindre det gis behandling med blodfortynnende midler (antikoagulasjonsbehandling).

Kan man gå lenge med blodpropp?

Jo lengre tid det går før du oppsøker lege, jo større risiko er det for at du vil få varige skader som følge av blodproppen. – Pasienter som går lenge med symptomer kan risikere at blodårene i beina blir ødelagt. De kan få et varig hovent ben, opplyser Sandset.

Kan man se en blodpropp?

Symptomer ved blodpropp i beina

Vanlige symptomer på blodpropp er ømhet, hevelse, spent hud, varme og rødhet. Symptomene ses som oftest i bare ett ben. Mange klager på smerter både når de går og når de ikke beveger seg. Smertene lindres ofte dersom benet heves høyt og holdes i ro.

Hvordan starter en blodpropp i benet?

Dyp venetrombose (DVT) er blodproppdannelse i de store, dyptgående venene i legg, lår, bekkenområdet, eventuelt i arm eller skulder. Hvis en vene er blokkert av en blodpropp (en trombe), hindres tilbakestrømmen av blod til hjertet. Området nedenfor blodproppen blir da fylt med blod og blodvann, og hovner opp.

Hva gjør man hvis man får blodpropp?

Alle som får blodpropp skal behandles raskt på sykehus. Akuttbehandling vil være avhengig av alvorlighetsgrad og hvor blodproppen sitter.

Behandling
  • ved å hemme blodplatenes evne til å klebe seg sammen.
  • ved å hindre blodet i å koagulere.
  • ved å løse opp blodproppen når den er blitt dannet.

Kan man se blodpropp på blodprøver?

Vanligvis diagnostiseres eller utelukkes blodpropp i leggen ved hjelp av klinisk undersøkelse (en undersøkelse av kroppen som legen utfører) og en blodprøve.

Kan man se blodpropp på huden?

Man ser ofte en lett rødhet i huden over blodproppen.

Er blodpropp akutt?

DVT er en akutt medisinsk tilstand som krever at behandling med blodfortynnende medikamenter starter uten unødvendig forsinkelse.

Hvor lenge kan man ha blodpropp i lungene?

En ikke så stor blodpropp vil medføre akutt, alvorlig pustebesvær, som ofte avtar i løpet av dager eller uker, men i noen tilfeller kan pustebesværet være vedvarende og bety operasjon for å fjene blodproppen. Små blodpropper føres med blodet ut i lungene og kiler seg fast i mindre blodkar i lungene.

Hvordan føles blodpropp i armen?

De vanligste symptomene på blodpropp i venene er:

ømhet eller smerter i ben eller armer. varmefølelse. tyngdefølelse og hevelse i lår, ben eller armer.

Kan man finne ut om man har hatt hjerteinfarkt uten å vite det?

De fleste forbinder hjerteinfarkt med sterke brystsmerter og akutt medisinsk behandling. Det de færreste vet, er at mange har gjennomgått et hjerteinfarkt uten å vite det. Dette kalles et stumt infarkt, et hjerteinfarkt med få eller ingen symptomer.