Er aura farlig?

Hva er Øyemigrene?

Øyemigrene er et annet navn på migrene med aura (klassisk migrene). Betegnelsen er oftes brukt når synsforstyrrelsene oppstår uten etterfølgende hodepine. Synsforstyrrelsene kan blant annet bestå av flimrende partier i synsfeltet, synsutfall, sikksakk linjer og tåkesyn. Det påvirker ikke synet permanent.

Hva skyldes aura?

Aura er en flyktig sansefornemmelse (begrepet brukes særlig om lys-, luft- og smaksfornemmelser) som kan melde seg få sekunder før et anfall ved visse anfallspregede sykdommer, spesielt epilepsi eller migrene.

Er triptaner smertestillende?

Dersom smertestillende ikke gir tilstrekkelig effekt er det vanlig å bruke triptaner. Disse legemidlene har alle til felles at de gir rask effekt og virker blant annet ved å trekke sammen blodårer i hjernen. Triptaner finnes som tabletter, smeltetabletter, nesespray eller som sprøyter til injeksjon.

Hva skjer under et migreneanfall?

Under et migreneanfall tolker hjernen vanlige sanseinntrykk som lys, lyd, varme, lukt og berøring på en annen måte enn ellers. Du kan oppleve at sanseinntrykk som ikke vanligvis gir smerte, blir smertefulle, og at noen sanseinntrykk forsterker symptomene dine, som hodepine og kvalme.

Hvor lenge varer aura?

Aura er symptomer som kan oppstå like i forkant av migreneanfall. Vanligvis bygger symptomene seg opp over 5-20 minutter, og vedvarer så inntil hodepinen begynner. Aurafasen kommer oftest umiddelbart før hodepinen, men det kan forekomme intervaller på inntil 60 minutter. Auraen pleier å gi seg når hodepinen inntrer.

Kan man ha aura uten migrene?

Bare 20-30 % av migrenepasienter opplever aura.

Det finnes også en type migrene hvor man bare får aura, og ikke noen hodepine i det hele tatt. Denne typen er sjelden, og kalles for Migrene med aura uten hodepine.

Hva er migrene uten aura?

Migrene uten aura er en nevrologisk lidelse som karakteriseres av ensidige anfall av hodepine, der pasienten samtidig har nausea (kvalme), fotofobi (lysømfintlighet) og fonofobi (lydømfintlighet) som forverres ved (selv beskjeden) fysisk aktivitet, men den mangler aura (sanseinntrykk av flyktig karakter).

Hvordan behandle øyebetennelse?

Øyekatarr forårsaket av bakterier går ofte bort av seg selv, men har du mye ubehag kan legen forskrive en antibiotikakur i form av dråper eller øyesalve. Bakteriell øyekatarr kan noen ganger være forårsaket av seksuelt overførbare infeksjoner, som gonoré og klamydia.

Hva er spenningshodepine?

Spenningshodepine er en vanlig form for hodepine og vanligvis ganske mild. Som oftest er det knyttet til stress, sinne og overbelastning. Noen opplever spenningshodepine en gang i blant, mens andre plages flere ganger i uken. Ved kronisk stress kan du bli kronisk plaget og dette er viktig å forebygge.

Kan alkohol trigge migrene?

Mat, drikke og hard fysisk aktivitet

Å hoppe over måltider kan også trigge migrene. – Noen mener at mat som for eksempel sjokolade kan utløse migrene, men dette er ikke godt nok dokumentert. Inntak av alkohol derimot, og spesielt rødvin, er en kjent trigger.

Er det lett å få diagnosen migrene?

Migrene er den vanligste hodepinetypen som fører til legebesøk. Likevel anslås det at majoriteten av de som har sykdommen ikke har fått stilt diagnosen hos legen. Mange vet derfor ikke at hodepinen de har er migrene, og at det kan finnes god behandling.