Epstein Pearls: Symptomer, bilder, årsaker og behandling

Hva er Epstein Pearls?

Hvis barnet ditt har en liten hvit eller gul fremspring på gingivallinjen eller på ganen, er det sannsynlig at det er en perle av Epstein. Dette er en slags gingivalcyster som påvirker nyfødte.

Epstein Pearls er ganske vanlige og er i 60 prosent 85 nyfødt. De er også mer vanlige hos barn enn:

  • De ble født av større mødre
  • de er født utenfor fristen sin
  • Ha vekt på større bursdag

Selv om Epstein Pearls kan virke uvanlige, er de ufarlige. Fortsett å lese for å lære mer om Epstein Pearls, inkludert hvis de kan forekomme hos voksne.

Hva er symptomene på Epstein Pearls?

Epstein Pearls forårsaker ikke noen symptomer, så vel som deres utseende. Du vil sannsynligvis legge merke til dem langs tannkjøttet eller på babyens munn. Epstein Pearls ser ut som gule hvite noduler, ca 1-3mm størrelse. Noen ganger ser de ut som innkommende tenner.

Hva en Epstein Pearls vises?

Voksne kan ha Epstein Pearls?

Epstein Pearls er bare funnet i nyfødte. Men voksne kan utvikle en tanncyste som ligner en perle av Epstein.

Slike cyster hos voksne danner ofte nær røttene til døde eller begravde tenner. De forårsaker vanligvis ikke noen symptomer med mindre de er smittet. Når dette skjer, kan du føle smerte og hevelse rundt cysten.

Dental cyster vokser noen ganger over tid. Hvis de vokser store nok, kan de trene på tennene, noe som forårsaker en svakhet i kjeven.

Denne typen cyste kan fjernes gjennom en enkel kirurgisk prosedyre. Legen kan også fjerne eventuelt dødsradikalt stoff, redusere mulighetene som cysten returnerer.

Finn ut mer om hva som kan forårsake en fremspring på tannkjøttet.

Hva er årsakene til Epstein Pearls?

Epstein Pearls oppstår når et barns hud forblir fanget under utviklingsprosessen. Mens munnen fortsetter å utvikle seg og ta form, kan denne fanget hud fylle opp med keratin, et protein som er tilstede i huden. Keratin er det som utgjør det indre av en perle av Epstein.

Disse dossi vokser i # 8217; livmor og er ikke forebygget. Hvis sønnen din ble født med Epstein Pearls, er det ikke et tegn på noe du gjorde, eller du ikke gjorde under graviditeten.

Epstein Pearls fortjener et besøk til legen?

Epstein Pearls er ufarlige. Men hvis barnet ditt viser tegn på smerte eller irritabilitet, kan det være lurt å konsultere legen din. Epstein Pearls er svært vanlige, så legen din vil trolig være i stand til å identifisere disse dossene bare fra deres utseende.

Avhengig av symptomene på barnet, kunne legen undersøke munnen for å verifisere tilstedeværelsen av innfødte tannskilt. Dette er tennene som noen barn er født. De er ganske sjeldne, men de kan virke veldig lik Epstein Pearls.

Deres lege kan også ønske å ekskludere oral dalen. Dette er en type gjærinfeksjon som kan forårsake små hvite fremspring eller et hvitt belegg i barnets munn.

Epstein Pearls har en tendens til å forlate sollys innen noen få ukers fødsel, men de kan fortsette i flere måneder. Hvis du fortsatt merker dossene etter flere uker og ikke ser ut til å krympe, sikre en avtale fra legen din for å sikre at dossene ikke er resultatet av en qualcos’andre.

Epstein Pearls kan behandles?

Epstein Pearls krever ikke noen form for behandling. I mange tilfeller forsvinner de bare innenfor en eller to uker fra fødselen. L/s friksjon i barnets munn fra amming, fra # 8217; kunstig amming eller # 8217; bruk av en pacifier bidrar til å bryte ned og oppløses raskt.

Hva er perspektivet?

Epstein Pearls kan virke alarmerende for nye foreldre, men de er ufarlige. De løser vanligvis bare en eller to uker etter fødselen.

Epsteins perler bør ikke forårsake smerte, så hvis barnet ditt viser tegn på ubehag, kan det være små og # 8217; andre. I dette tilfellet bør du kontakte barnets lege.