Eple cider eddik og diaré: hva er forbindelsen?

Forstå grunnleggende

En vanlig sykdom, diaré refererer til oppløst intestinale bevegelser og colano. Diaré kan skyldes en rekke variable alvorlighetsgivelser. Hvis den underliggende årsaken ikke er kronisk, løser diaré vanligvis innen få dager.

Diaré kan føre til:

 • magekramper
 • opphovning
 • Hudirritasjon rundt # 8217; anus

Det kan også forårsake dehydrering.

Erstatningen av tapte væsker kan bidra til å forhindre dehydrering. Det er viktig å nippe med væsker som vann, sportsdrikker med elektrolytter eller te.

I tillegg til å holde fuktighet, kan hjemmemedisiner som drikking eple eddik hjelpe. Men epleeddik kan også ha motsatt effekt. Hvis det tas i overskudd, kan det faktisk forårsake diaré.

Hvordan virker det?

Eple cider eddik Den er hentet fra gjærede epler. Gjærede epler inneholder pektin. Pektin kan hjelpe deg med å støtte veksten av gode bakterier i # 8217; tarmene, som er nødvendig for en sunn fordøyelse. Det kan også blåse avføring og redusere intestinal betennelse.

Siden epleeddik er et naturlig antibiotika, kan det være mer effektivt for diaré som kommer fra bakterielle infeksjoner. Disse typer infeksjoner skyldes ofte breaded eller forurenset mat, som kan inneholde OG. coli eller Salmonella.

Det kan være nyttig å velge den rå, biologiske og ufiltrerte epleeddiken i stedet for den pasteuriserte versjonen. De ikke-filtrerte eplene eddik er uklar og har silkeaktige ledninger som krysser den. Disse ledningene kalles moren.

Moren kan inneholde flere mengder til:

 • pektin
 • mineraler
 • Gode ​​bakterier
 • enzymer

Slik bruker du L’Apple eddik for diaré

Som med mange hjemme rettsmidler, er det ikke mange vitenskapelige bevis som støtter eller nekter potensielle helsemessige fordeler av eple cider eddik.

L’Apple eddik er syre, så det er viktig å fortynne det med en annen væske før du drikker. Ellers kan eddiken forbruke tennene på tennene.

En generell regel er å blande fra 1 til 2 ss epler eddik med et stort glass væske. Prøv å blande det i kaldt vann eller fruktjuice. Eller forbereder en te ved å kombinere eddik med varmt vann og honning. Drikk denne blandingen 2 eller 3 ganger om dagen til symptomene demper.

Risiko og advarsler

L’Apple eddik er svært syre.

Hvis du drikker det glatt uten å fortynne det, kan du brenne vevet i munnen, halsen og # 8217; esophagus. Det kan også skade tennene emalje. For å minimere disse potensielle effektene, skyll munnen din etter å ha drukket den fortynnede eple eddikblandingen.

Hvis du drikker for mye på en gang, kan epleeddik faktisk forårsake diaré.

Dette kan skje av en rekke grunner:

 • Sukker i cider kan stimulere peristalti.
 • Hvis det ikke er fortynnet, kan epleeddiken trekke ut vannet fra kroppen i den # 8217; tarmen, noe som gjør avføringen mer vandige.
 • Cider kan også drepe gode bakterier i tarmen.

Andre risikoer å vurdere inkluderer:

 • Drikker overflødig epler eddik i lang tid kan forårsake tap av bein tetthet. I tilfelle av osteoporose eller sykdom av skjøre bein, kontakt legen din før bruk av & # 8217;.
 • For mye epler kan faktisk forårsake diaré, som igjen kan forårsake en usunn reduksjon i kaliumnivåer. Et lavt kaliuminnhold kan forårsake uregelmessig hjerterytme (arytmi), lavt blodtrykk og muskel svakhet.
 • L’Apple eddik kan ikke være det riktige valget for personer med type 1 diabetes. Kan redusere tiden som trengs for å forlate magen, noe som kan påvirke sukker og insulinnivåer.
 • L’Apple eddik kan også forstyrre reseptbelagte legemidler, inkludert de som brukes til diabetes og antibiotika som tetracyklin.

COS’andre jeg kan gjøre for å behandle diaré?

Å gjøre endringer i kostholdet er ofte det første trinnet i behandlingen av diaré. Det er viktig å være oppmerksom på hva du spiser og drikker under symptomene. Dietten din kan ha en direkte innvirkning på hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene.

Hva skal du legge til i kostholdet ditt

Barn flytende drikke, som kylling kjøttkraft, kan være nyttig. Barnvæsker kan hjelpe deg med å holde seg hydrert uten å forverre tilstanden din. Det kan også være nyttig å helle en kopp beroligende urtete, som kamille. Urtete kan bidra til å redusere magespasmer.

Spis også bindende matvarer, for eksempel hvit ris og bananer, kan hjelpe deg med å pile avføring. Toast med syltetøy er en’andre valg lett å fordøye. De fleste syltetøy inneholder pektin, som kan være en ytterligere fordel.

Hva å fjerne fra kostholdet ditt

Noen matvarer kan forverre tilstanden og bør unngås under diaré symptomer.

Disse inkluderer matvarer som:

 • de er rike på fiber
 • de er fettrike
 • de er krydret
 • Meieribeholdere

Du bør også unngå:

 • koffein
 • alkohol
 • Alt som kan gjøre deg gassformig, som karbonert drinker eller noen grønnsaker

Alternativer for narkotika

Selv tellermedisinene (OTC) kan hjelpe. Populære alternativer inkluderer vismuthals (pepto-bismol) og loperamid (imodiumannonse). Disse stoffene uten resept kan være effektive, men de bør bare brukes sammen med legen din godkjenning.

Hvis diaréen din er forårsaket av en bakteriell eller parasittinfeksjon, kan OTC-produkter gjøre mer skade enn godt.

De kan forhindre at kroppen din eliminerer kilden til # 8217;. Du bør ikke bruke benk-top-stoffer forårsaket av en kronisk tilstand, for eksempel Dell & # 8217 syndromet; irritabel tarm.

Du vil kanskje også ta en OTC-probiotisk. Disse kan bidra til å lindre diaré ved å øke antall gode bakterier i fordøyelsessystemet ditt.

Bunnlinjen

Det er vanlig å oppleve diaré nå og da. Hvis diaréen din ikke er kronisk eller ledsages av andre symptomer, kan du prøve eplecider eddik eller et annet hjem rette.

Hvis du har diaré i mer enn 3 eller 4 dager, eller hvis du er ledsaget av symptomer som feber, kontakt legen din kan være en god ide.

De kan bestemme årsaken til diaréen din og anbefale narkotika som kan hjelpe deg med å føle deg bedre.

Diaré hos nyfødte og barn krever alltid omsorg for en helsepersonell.