Epiploic Appendagitt: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’er epiploic appendagitt?

L’Epiploic Appendagitt er en sjelden tilstand som forårsaker intens magesmerter. Det utveksles ofte for andre forhold, som divertikolitisk eller L & # 8217, blindtarmbetennelse.

Skjer når du mister blodstrømmen til svært små fettlommer som ligger over tykktarmen eller # 8217; tarmene Crassus. Dette adiposevevet mottar blodtilførselen fra små vaser festet til tykktarmen eksteriør. Siden disse vevsposene er tynne og smale, kan blodstrømmen enkelt avbrytes. Når dette skjer, er stoffet betent. Disse posene kalles epiploiske vedlegg. Folk har generelt mellom 50 og 100 av dem over deres harde bade.

I motsetning til forholdene som det ofte er forvirret, krever epiploisk appendagitt vanligvis ikke kirurgisk behandling.

Hva er symptomene på’epiploic appendagitt?

Hoved symptomet på epiploic appendagitt er magesmerter. Epiploiske vedlegg på venstre side av tykktarmen har en tendens til å være større og mer sårbar for å bli vridd eller irritert. Som et resultat er det mer sannsynlig å føle smerte i # 8217; nedre venstre underliv. Mer informasjon om andre årsaker til smerte i # 8217; nedre venstre buk.

Du kan også merke at smerten går og kommer. Hvis du premier på # 8217; området som gjør vondt, kan du føle deg litt og # 8216; ømhet når du fjerner hånden din. Smerten forverres ofte når du forlener deg, toksice eller tar et dypt pust.

I motsetning til andre abdominale forhold, forblir smerte vanligvis på samme sted når det starter. Blodprøver har en tendens til å være normal. Det er også sjeldent å ha:

  • kvalme
  • feber
  • Han retched
  • tap av Appetit
  • diaré

Hva er årsakene til’epiploic appendagitt?

Det er to kategorier av epiploiske vedlegg: primær epiploic appendagitt og sekundær epiploic appendagitt. Selv om begge fører til tap av blodstrøm til epiploiske vedlegg, har de forskjellige årsaker.

Primær epiploisk appendagitt

L’Primær epiploisk appendagitt oppstår når blodtilførselen til epiploiske vedlegg er avbrutt. Noen ganger A’Vedlegg vendinger, som klemmer blodårene og avbryter blodstrømmen. I andre tilfeller kan blodkarene plutselig kollapse eller danne en blodpropp. Dette blokkerer strømmen av blodet alle’Tillegg.

Sekundær epiploisk appendagitt

L’sekundær epiploic appendagitt oppstår når stoffet rundt tykktarmen, eller kolon selv, er infisert eller betent, som i diverticolitis eller i’blindtarmbetennelse. Enhver betennelse og hevelse som modifiserer blodet inni og rundt tykktarmen kan Endre blodet Vedlegg.

Hvem har epiploic appendagitt?

Noen få ting øker risikoen for å utvikle en Epiploic Appendagitt. Det ser imidlertid ut til å være mer vanlig hos menn i alderen mellom 40 og 50.

Andre mulige risikofaktorer å inkludere:

  • Fedme. L’fedme kan øke antall vedlegg.
  • Rikelig måltider. Å spise mer rikelige måltider kan endre blodstrømmen til tarmkanalen.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Diagnosen av epiploisk appendagitt involverer vanligvis utelukkelse av andre forhold med lignende symptomer, som divertikolititet eller blindtarmbetennelse. Legen din vil begynne å gi deg en fysisk eksamen og ber om informasjon om symptomene dine og din medisinske historie.

De kan også utføre en blodprøve for å sjekke antall hvite blodlegemer. Hvis det er unormalt høyt, er du mer sannsynlig å ha viderekoblinger eller en «8217, annen tilstand. Du kan også ha feber hvis du har en divertikolitt, som oppstår når kolonposene er betent eller smittet.

En TAC kan også være nødvendig. Denne bildeprøven gir legen en bedre utsikt over # 8217; Abdomen. Det tillater dem å se hva du kan forårsake symptomene dine. L’epiploic appendagitt virker annerledes på en tac enn andre tarmproblemer.

Hva er behandlingene for epiploic appendagitt?

L’Epiploic Appendagitt anses generelt som en selvbegrensende sykdom. Dette betyr at det går bort alene uten behandling. I mellomtiden kan legen foreslå at du tar benk smertestillende, for eksempel paracetamol (Tylenol) eller L’Ibuprofen (Advil). I noen tilfeller kan du trenge antibiotika. Dine symptomer bør begynne å forbedre innen en uke.

Kirurgi kan være nødvendig ved betydelige komplikasjoner eller gjentagende episoder.

Det er ingen bestemt kosthold som noen med epiploisk appendagitt skal eller ikke skal følge. Men siden fedme og forbruk av rikelig måltid ser ut til å være risikofaktorer, følg et balansert kosthold med porsjonskontroll for å opprettholde en sunn vekt kan bidra til å forhindre episoder.

Saker av sekundær epiploic appendagitt løser vanligvis den underliggende tilstanden en gang. Avhengig av forholdene kan det være nødvendig å fjerne vedlegget eller galleblæren eller andre intestinale kirurgiske inngrep.

Hva er perspektivet?

Mens smerten i’epiploic appendagitt kan være intens, tilstanden løser vanligvis alene i løpet av en uke.

Husk at denne tilstanden er relativt sjelden. Hvis du lider av sterke magesmerter, er det best å konsultere legen din slik at de kan bestemme andre mulige og mer vanlige årsaker som kan kreve kirurgisk behandling, for eksempel L’blindtarmbetennelse.