Epilator vs voksing: 16 ting å vite om fordeler, resultater og mer

Del på PinterestMotivet av Lauren Park

Hva er det korte svaret?

Hvis du ønsker å fjerne håret fra roten, har du sikkert hørt voksing og bruk en epilator gruppert sammen. Selv om begge heve håret fra roten, er det noen forskjeller mellom de to metodene.

L’Hårfjerning innebærer en elektronisk maskin kalt epilator, mens voksing har oppvarmet voksstrimler som fjernes raskt for hånden.

For å lære mer om deres likheter og forskjeller & # 8211; og forstå hva som er best for deg & # 8211; Fortsett å lese.

Rask sammenligningskart

Epilering voksinstrumenter nødvendig Myk voks eller hard voks, papir eller striper av klut Enheten behandler håret i retning av hårvekst, mens en elektrisk strøm brister håret for å fjerne voks som er herdes og trekkes mot retning av den ideelle hårveksten for store områder, som armer og benarmer, ben, bust, ansikt, armhuler, bikiniområde moderat smerte nivå til moderat til intens potensielle bivirkninger tretthet, rødhet, irritasjon og inngrodd hår rødhet, irritasjon, utslett, fremspring, følsomhet overfor sol, allergiske reaksjoner, Infeksjoner, arr og inngrodd hår resultatene siste 3 til 4 uker fra 3 til 4 uker gjennomsnittlig kostnad $ 20 til $ 100 $ 50 til $ 70 for profesjonell service; Fra $ 20 til $ 30 for hjemmekit type lær nesten,Men det kan ikke være egnet for sensitiv hudtypehår noen 1/4 tommers tommers 1/4 tommer tommers tommers hårlengde til 1/2 tommer

Com’er prosessen?

L’hårfjerning bruker en mekanisk enhet som heter Epilator. Enheten fjerner håret ved å rive dem ut av roten mens du glir langs bevegelsesretningen.

Voksing fjerner hår manuelt med oppvarmet voks påført i samme retning av hårvekst.

Hvis du bruker en myk voks, spres en klut eller papirstrimler over og fjernet raskt mot bevegelsesretningen.

Hvis du bruker en hard voks, vil teknikeren vente på at voksen skal herdes før du fjerner voksstripen mot bevegelsesretningen.

For hvilke områder det fungerer best?

Epilatorer er de beste for større områder med hard hud, som armer og ben.

Teknisk sett kan den brukes på mer følsomme områder av kroppen, som bikiniområdet, ansiktet og armhulene, men kan skade en PO & # 8216; mer, avhengig av smertoleransen din.

Siden voksing kan brukes mer presist, virker det vanligvis overalt på kropp, armer og ben til bysten, ansiktet og bikiniområdet.

Noen foretrekker å tøffe bikiniområdet, i motsetning til andre hårfjerningsmetoder, på grunn av sine mest varige resultater.

Det er fordeler?

Med hårfjerningen vil du kunne fjerne det kortere håret som voks kanskje ikke kan nå, noe som betyr en jevnere hud.

Med voksing, vokser voks til det øvre laget av huden, slik at fjerningsprosessen gir en liten eksfoliering for å fjerne døde hudceller.

Med begge metodene varer resultatene lenger enn noen hårfjerningsmetoder, for eksempel barbering.

C’Det er også den videre fordelen ved å kunne utføre DIY både voksing og voksing. I motsetning til behandlingene på kontoret som laser hårfjerning, kan både hårfjerning som voks kan utføres hjemme med de riktige verktøyene.

Det er bivirkninger eller risiko?

Med begge metodene er det viktig å merke seg at det kan være irritasjon og smerte, mye mer smerte enn barbering.

Vi liker å tenke på epilenten som vi tenker på pinsett, så det kan forlate huden myk til berøring. Andre bivirkninger inkluderer:

 • rødhet
 • irritasjon
 • dunke
 • Ingrown Hairs

Imidlertid er det færre risikoer forbundet med voksing i forhold til voksing. Avhengig av ferdighetsnivået til den som utfører voksing, kan bivirkninger inkludere:

 • rødhet
 • irritasjon
 • kutane utslett
 • dunke
 • Følsomhet overfor solen
 • allergisk reaksjon
 • infeksjon
 • arr
 • brenner
 • Ingrown Hairs

C’er noen som ikke burde gjøre det?

Voksingen kan ikke være det beste alternativet hvis du antar følgende stoffer:

 • Noen antibiotika
 • Hormon erstatning terapi
 • Hormonell prevensjon
 • Accutane
 • Retin-a eller andre retinol-baserte kremer

I tilfelle at du tar medisiner nevnt ovenfor, eller du er for tiden utsatt for kreftbehandlinger som stråling eller kjemoterapi, kan du velge hårfjerning.

Hvis du fortsatt er for følsom for både hårfjerningsmetoder, kan du prøve å gjenopplive.

Hvor smertefullt er det?

Vi er ærlige, ingen av disse metodene er den mest praktiske måten å fjerne hår på. Begge kan være smertefulle nok, avhengig av smertetoleranse og hvor mange ganger du brukte metoden.

Men for de som aldri har gjort noen av de to metodene før, vet at siden håret ditt blir fjernet på roten, vil det sannsynligvis være mer smerte enn hvis du bare var barbert.

Hvor ofte kan du gjøre det?

Fordi begge metodene gir varige resultater, vil du sannsynligvis ikke ha (eller du må) for å kjøre dem så ofte.

Med epilasjonen vil resultatene vare fra 3 til 4 uker. Og jo lenger du gjør, tror noen at du sakte kan legge merke til at håret ditt vokser tilbake.

I motsetning til voksing, kan håret ditt være ganske kort for høne unna med suksess, ca 1/8 tommer lang.

Med voksing vil resultatene vare fra 3 til 4 uker. Men hvis håret ditt vokser sakte, kan de vare lenger. Igjen tror noen at med konsistens kan du merke at håret ditt vokser tilbake langsommere og mindre tett.

Før du kan prøve igjen, anbefaler vi deg å vokse håret ditt slik at de er 1/4 tommer 1/2 tommer lang.

Hvor mye koster det?

En epilator vil koste deg fra $ 20 til $ 100, avhengig av maskinens kvalitet.

I motsetning til barbermaskiner er epilatorene ikke disponible, slik at du kan fortsette å bruke bilen din hver gang. Fortsett å rengjøre den og lagre den riktig for å sikre at du sist.

Vanligvis vil bilen din bli levert med en garanti og flere hoder for å endre.

For voksing, er kostnaden virkelig avhengig av at håret ditt er fjernet fra en profesjonell, eller du gjør en liten gjør-det-selv-behandling.

Hvis du går til en tekniker, kan du forvente å betale fra $ 50 til $ 70. Hvis du gjør Voksing på A’mindre område, som overleppen eller armhulene, vil det trolig koste mye mindre.

Hvis du gjør det gjør-det-du din behandling med voks hjemme, vil det trolig koste deg rundt $ 20 til $ 30 for engangssett.

Hva du bør gjøre før epilere eller prøve?

Før hver fjerning, sørg for at du exfoliate forsiktig L & # 8217;. Gjør det noen dager før Waxing og når som helst før og når som helst før’hårfjerning.

Hvis du bruker en epilator, anbefaler vi at du varer 3-4 dager før eller vokser håret opp til 1/8 tommer.

Hvis du vokser, gjør håret ditt vokse opp til en lengde på 1/4 tommer. Du må kanskje kutte det litt hvis det er lengre enn ½ tommer. En dag før, ikke exfoliate, brunfarge eller svømme, da disse aktivitetene kan tørke opp huden.

Ingen av de to prosessene er super komfortable, så du kan ta en benk smertestillende ca 30 minutter før. Det bidrar også til å unngå å konsumere alkohol eller koffein på behandlingsdagen.

Med hårfjerning, kan du også vente til natten fordi C’er muligheten for at huden din blir rød senere.

Hvordan du kan sørge for at du gjør det selv eller # 8217; avtale går bra?

Så, du forberedte området og du er klar til å fjerne noe hår. Her er hva du kan forvente fra hver fjerningsmetode.

For L’hårfjerning, her er hva du kan forvente:

 • Først av alt må du bestemme om du bruker den våte eller tørre huden epilatoren. Hvis du bruker den på den våte huden, anbefaler vi deg å fukte huden med varmt vann i minst 10 minutter, i dusjen eller på badet. Hvis du bruker den tørre huden, ta en dusj for å fjerne oljer og svekke hårstrenger. Driger deretter med et håndkle, børsting i retning i motsetning til hårets vekst for å heve dem.
 • Så koble L’Epilator og antenn det hele’Nedre setting. Du kan øke strømmen når du fortsetter, avhengig av smertoleransen din.
 • Så bruk en hånd for å trekke huden undervist.
 • Skyv epilatoren forsiktig mot huden med en 90 graders vinkel, slik at den langsomt glir langs hårveksten.
 • For voksing, her er hva du kan forvente:

 • Hvis du skal til en profesjonell, vil teknikeren få deg til å fylle ut et skjema for å forstå dine behov. Så de tar deg til et privat rom for voksing hvor de vil be deg om å ta på deg klærne og komme på bordet (ikke bekymre deg, har allerede sett alt før).
 • For å starte, vil teknikeren rense huden og bruke en pre-wax behandling for å hindre irritasjon.
 • Da vil de påføre et tynt lag av oppvarmet voks med et applikatorverktøy, børst det i samme retning av hårvekst.
 • Hvis det er en myk voks, vil de bruke papir eller stoffstrimler for å fjerne voks. Hvis det er en hard voks, vil de vente på at voksen skal herdes før du fjerner voksstripen. Med begge metodene blir voks fjernet mot bevegelsesretningen.
 • Når hele området har blitt vokst, vil teknikeren bruke en post-behandling lotion eller olje for å hindre inngrodd hår.
 • Hva du bør gjøre etter L’hårfjerning eller voksing?

  Etter at du har brukt en epilator, må du sørge for at du fjerner vedvarende hår for å forhindre infeksjon. Moistura L’område for å minimere irritasjonen. Så, før du lagrer enheten, rengjør den med alkohol.

  Etter voksing, hold området hydrert for å hindre irritasjon eller kløe. Du kan gå tilbake til 24-timers eksfoliering etter avtalen.

  Før de 24 timene, kan huden din fortsatt være for følsom eller tilbøyelig med inngrodd hår, så vær forsiktig så du ikke driller det, exfliage det eller forverre det på en annen måte.

  Hva kan du gjøre for å minimere inngrodd hår og andre dosser?

  Ingrown hår og fremspring er ganske vanlig både med voksing og voksing.

  Selv om det er umulig å garantere en fjerning uten støt, er det noen ting du kan gjøre for å minimere mulighetene dine.

  Enda viktigere: EXFORGER. For hårfjerningen kan du exfoliere når som helst før du bruker epilatoren. For voksing, exfoliate noen dager før’avtale. På denne måten vil du kunne fjerne døde hudceller uten å irritere det.

  Hvis du skjer inngrodd hår, ikke bekymre deg og definitivt ikke ta dem. Bruk en behandling for inngrodd hår eller olje på området for å berolige og helbrede. Hvis ditt inngrevne hår ikke går bort, kan det være på tide å konsultere en lege for å få ham til å fjerne håret trygt.

  Som produserer mer sammenhengende resultater og hvor lenge de varer?

  I gjennomsnitt produserer begge metodene ganske liknende og konsistente resultater.

  Hvis din voksingstekniker ikke er så ekspert, eller hvis det er første gang, gjør du det selv i begge behandlinger, kan du se flere inkonsekvente resultater.

  Siden resultatene er ganske like, kan du også forvente resultatene til Durine All’Innecirculate i samme tidsperiode: Fra 3 til 4 uker. Imidlertid, L’Hårfjerning kan være i stand til å samle mer fine og mindre hår som vokser etterlater seg.

  Bunnlinjen

  Både hårfjerning som voksing er gode hårfjerningsmetoder for langvarige effekter. For å finne den beste metoden for deg, kan du trenge en PO & # 8216; eksperimentering.

  Hvis du er mer følsom eller utsatt for smerte, kan hårfjerningen ikke være det beste for deg. D’en annen del, hvis du er villig til å bære litt smerte; av smerte for mindre bivirkninger, L’hårfjerning kan være bedre enn å vokse for deg.

  Husk at det som fungerer best for vennene dine eller familien din, kan ikke nødvendigvis fungere bedre for deg. Du er bare trygg med hårfjerningen din og resten avhenger av deg!

  Jen er en velvære samarbeidspartner på Healthline. Skriver og bryr seg ulike publikasjoner av livsstil og skjønnhet, med undertekster for refinery29, Byrdie, Mydomaine og Bareminerals. Når du ikke skriver, kan du finne Jen som praktiserer yoga, sprer essensielle oljer, se matnettverk eller drikk en kopp kaffe. Du kan følge hans opplevelser i New York Twitter Og Instagram.