Epiglottitt: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er epiglottitten?

Epiglottitt L & # 8217 er preget av betennelse og hevelse i epiglottis. Det er en potensielt farlig sykdom for livet.

L’Epiglottis er på undersiden av språket. Den består hovedsakelig av brusk. Det fungerer som en ventil for å hindre mat og væske fra å komme inn i luftrøret når du spiser og drikker.

Stoffet som komponerer epiglottis kan bli smittet, hovne og låse luftveiene. Dette krever umiddelbar medisinsk behandling. Hvis du tror at du eller noen andre har epiglottitt, ring 911 eller søker umiddelbart L’Lokal nødhjelp.

L’Epiglottitt er historisk en mer vanlig tilstand hos barn, men blir hyppigere hos voksne. Krever en rettidig diagnose og behandling i noen, men fremfor alt i barn, som er mer utsatt for respiratoriske komplikasjoner.

Hva er årsakene til’epiglottitt?

A’Bakteriell infeksjon er den vanligste årsaken til epiglottitt. Bakterier kan komme inn i kroppen din når du sender den. Kan derfor infisere epiglottisene dine.

Den vanligste belastningen av bakterier som forårsaker denne tilstanden er L’Haemophilus influenzae type B, også kjent som hib. Du kan fange hib inhalerer bakteriene som sprer seg når en infisert person hoster, nyser eller blåser nesen.

Andre bakterielle stammer som kan forårsake Epiglottitt, inkluderer Streptococcus A, B eller C og Streptococcus pneumoniae. Streptokokker A er typen bakterie som også kan forårsake ondt i halsen. Streptococcus pneumoniae er en vanlig årsak til bakteriell lungebetennelse.

Videre kan virus som de som forårsaker zoster og vannkopper, sammen med de som forårsaker åndedrettsinfeksjoner, også forårsake l’epiglottitt. Selv sopp, som de som forårsaker bleiedermatitt eller gjærinfeksjoner, kan bidra til betennelsen i epiglottis.

Andre årsaker til denne tilstanden inkluderer:

 • Røyking kokain sprekk
 • Innånding av kjemiske stoffer og kjemiske brenninger
 • Svelg et fremmed objekt
 • brennende hals på grunn av damp eller andre varmekilder
 • gjennomgår lesjoner i halsen på grunn av et traumer, som et sår fra skytevåpen eller skytevåpen

Hvem er i fare for epiglottitt?

Alle kan utvikle epiglottitten. Imidlertid kan flere faktorer øke risikoen for å utvikle den.

Alder

Barn under 12 år er med størst risiko for å utvikle epiglottitt. Dette skyldes at disse barna ikke har fullført HIB-vaksine-serien. Samlet sett forekommer sykdommen vanligvis hos barn i alderen 2 og 6 år. For voksne er mer enn 85 år en risikofaktor.

Videre er barn som bor i land som ikke tilbyr vaksiner eller hvor de er vanskelige å finne, mer i fare. Selv barn hvis foreldre velger å ikke vaksine dem med HIB-vaksinen, har større risiko for Epiglottitt.

Kjønn

Hanner er mer sannsynlig å utvikle epiglottitten sammenlignet med kvinner. Årsaken til dette er ikke klart.

Miljø

Hvis du bor eller jobber med et stort antall mennesker, er du mer sannsynlig å ta bakterier fra andre og utvikle en & # 8217;.

På samme måte kan tettbefolkede miljøer som skoler eller barnehageskoler øke sønns eller sønnseksponering for alle typer respiratoriske infeksjoner. Risikoen for å kontraherende L’Epiglottitt steg i disse miljøene.

Svak immunsystem

Et svekket immunsystem kan gjøre det vanskeligere for kroppen din bekjempe infeksjoner. En dårlig immunfunksjon forenkler utviklingen av epiglottitten. Har blitt vist at diabetes er en risikofaktor hos voksne.

Hva er symptomene på’epiglottitt?

Symptomene på’Epiglottitt er det samme uavhengig av årsaken. Imidlertid kan de variere mellom barn og voksne. Barn kan utvikle L’Epiglottitt innen få timer. Hos voksne, utvikler det seg ofte langsommere, i løpet av dagene.

Symptomene på Epiglottite som er vanlige hos barn, inkluderer:

 • en høy feber
 • dempet symptomer når du stikker fremover eller sitter i en oppreist stilling
 • sår hals
 • en hes stemme
 • henge
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Dolorosa svelger
 • rastløshet
 • puster gjennom munnen

Vanlige symptomer hos voksne inkluderer:

 • feber
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • En hes eller kvalt stemme
 • Fantastisk og støyende
 • en sterk ondt i halsen
 • L’Manglende evne til å gjenoppta pusten

Hvis epiglottitten ikke behandles, kan den helt blokkere luftveiene. Dette kan føre til en blåaktig hud misfarging på grunn av mangel på oksygen. Dette er en kritisk tilstand og krever umiddelbar medisinsk behandling. Hvis du mistenker epiglottitten, kontakt lege umiddelbart.

Hvordan diagnostisert L’Epiglottitt?

På grunn av alvorlighetsgraden av denne tilstanden, kan du få en diagnose i en sammenheng med nødhjelp bare av fysiske observasjoner og en medisinsk historie. I de fleste tilfeller, hvis legen mener at du kan ha epiglottitten, vil du innrømme deg på sykehuset.

En gang innlagt på sykehuset kan legen utføre en av følgende tester for å støtte diagnose:

 • Hals og hals radiografier for å se alvorlighetsgraden av betennelsen og # 8217; infeksjon
 • blod og blodmoderne for å bestemme årsaken til infeksjonen, for eksempel bakterier eller virus
 • En halseksamen ved hjelp av et fiberoptisk rør

Hva er behandlingen for epiglottitten?

Hvis legen mener at du har epiglottitten, omfatter de første behandlingene generelt overvåking av oksygenivåer med en anordning for pulsoksydrykk og luftveisbeskyttelse. Hvis blodsyrenivået blir for lave, vil du sannsynligvis motta ytterligere oksygen gjennom et pusteør eller en maske.

Legen kan også foreskrive en eller alle følgende behandlinger:

 • intravenøse væsker for ernæring og # 8217; hydrering til du er i stand til å svelge igjen
 • Antibiotika for å behandle en’bakteriell notat eller mistenkelig infeksjon
 • Antiinflammatoriske stoffer, som kortikosteroider, for å redusere hevelsen i halsen

I de mest alvorlige tilfellene kan en trakeotomi eller cricotiroidotomi være nødvendig.

En trakeotomi er en mindre kirurgisk prosedyre der et lite snitt praktiseres blant trachealringer. Dermed er et pusteør plassert direkte gjennom nakken og luftrøret, omgå epiglottis. Dette tillater utveksling av oksygen og forhindrer respiratorisk insuffisiens.

En siste anleggs cricotiroidotomy er hvor A’gravering eller en nål er satt inn i luftrøret like under Pomo D’Adam.

Hvis du er på utkikk etter umiddelbar medisinsk hjelp, kan du i de fleste tilfeller forvente en fullstendig utvinning.

L’Epiglottitt kan forebygges?

Du kan bidra til å redusere risikoen for at Epiglottitt er forskjellige ting.

Barn må motta fra to til tre doser av HIB-vaksinen som starter fra 2 måneders alder. Generelt får barna en dose når de har 2 måneder, 4 måneder og 6 måneder. Sannsynligvis ditt barn vil også få en samtale i alderen mellom 12 og 15 måneder.

Vask hendene ofte eller bruk et desinfeksjonsmiddel med alkohol for å forhindre spredning av bakterier. Unngå å drikke fra samme kopp andre mennesker og dele mat eller redskaper.

Hold god immunhelse å spise en rekke sunne matvarer, unngå røyking, riktig hvile og tilstrekkelig administrere alle kroniske medisinske forhold.