Epidermoid cyster: årsaker, diagnose og behandlinger

Hva er epidermoid cyster?

Epidermoid cyster er små knuter som utvikler seg under huden. Disse vanlige cystene blir noen ganger feilkalt Sebaceous cyster. Dette er imidlertid ikke riktig begrep for disse typer vekst. De forårsaker ikke andre symptomer og er aldri kreftfremkallende.

Epidermoid cyster er ofte på hodet, nakke, rygg eller kjønnsorganer. Dimensjonene varierer fra svært små (millimeter) til tomme i diameter. De ser ut som en liten fremspring og huden over kan være av hudfarge, hvitaktig eller gulaktig.

De er fulle av hvite keratin rusk til ost. De er generelt indolor. Men de kan flamme og irritere. De krever ikke fjerning, med mindre de er irriterende eller diagnosen er i spørsmålet.

Hva forårsaker epidermoid cyster?

L’Akkumulering av keratin er vanligvis fanget på grunn av epidermoid cyster. keratin Det er et protein som naturlig finnes i hudceller. Cyster utvikler seg når proteinet er fanget under huden på grunn av en påbrudd av huden eller en hårfollikk.

Disse cysterene kan utvikle seg av flere grunner, men synes generelt at hudtrauma er den viktigste årsaken. Når mange, kan en genetisk sykdom underliggende Gardners syndrom være årsaken.

Hvordan epidermoid cyster er diagnostisert?

For å diagnostisere epidermoid cyster, vil legen din undersøke fremspring og omgivende hud, samt å be om din medisinske historie. Vil spørre detaljer om hvor mye tid som har vært til stede. Bump og hvis den har endret seg over tid.

Helsepersonell kan vanligvis diagnostisere en epidermoid cyste ved undersøkelse, men noen ganger A’ultralyd eller henvisning til en dermatolog Det er nødvendig å bekrefte diagnosen.

Hvordan epidermoid cyster behandles?

Epidermoid cyster forsvinner vanligvis ikke helt alene, selv om de kan reduseres til umerkelige størrelser og derfor vokse igjen. Derfor er det nødvendig for hudlege kirurgi for å løse tilstanden.

Fordi epidermoid cyster ikke er farlige, representerer de ikke en helserisiko. Mange blir aldri behandlet.

Hvis cysten blir rød, hovent eller smertefull, endrer størrelse eller karakter eller smittet, kan behandlingen være nødvendig. I disse tilfellene inkluderer behandlingsalternativene vanligvis antibiotika. Noen ganger kan cyster også bli drenert eller injisert med en steroidoppløsning.

Hvis du vil ha en fullstendig oppløsning av cyster, vil du generelt fjerne det kirurgisk. Vanligvis er dette forsinket på et senere tidspunkt hvis cysten for tiden er betent.

Hva er perspektivet for epidermoid cyster?

I nesten alle tilfeller forårsaker epidermoid cyster ikke langsiktige problemer, selv om de kan være forbundet med genetiske sykdommer som kan ha medisinske konsekvenser.

Klem innholdet i cyster alene kan forårsake betennelse og / eller infeksjoner, så det er bedre å forlate cyster alene. Det kan også føre til arr rundt cyster, som kan gjøre fjerning svært vanskelig og forårsake større kirurgiske arr.

Når en cyste ble drenert, er det meget sannsynlig at cysten rekrutnet. Hvis C & # 8217, det er noen betydelig endring i en cyste, er det tilrådelig å konsultere legen din.