Epidermis-funksjonen: Hvordan huden beskytter deg og hvordan du kan beskytte den

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er epidermis?

L’epidermis er ytterst av de tre hovedlagene i huden. Den ytre en kalles epidermis. Det er subtilt, men motstandsdyktig og fungerer som en beskyttende barriere mellom kroppen din og verden rundt deg.

Celler som utgjør epidermisene blir kontinuerlig eliminert og erstattet av nye celler produsert i de nedre nivåene på # 8217; epidermis.

Hva gjør epidermisene?

Hovedfunksjonen til’epidermis er å beskytte kroppen din som holder ut de tingene som kan være skadelig og holde tingene kroppen din trenger for å fungere skikkelig.

Bakterier, virus og andre smittsomme midler holdes ut, noe som bidrar til å forhindre hudinfeksjoner. Vann og næringsstoffer er bevart å bli brukt av kroppen. De deler av kroppen mer utsatt for skader, som føttene og håndflatene, har en tykkere epidermis for enda bedre beskyttelse.

Spesialiserte celler i # 8217; epidermis hjelper også med å beskytte kroppen din:

Melanocytter

Disse cellene inneholder et pigment kalt melanin og er ansvarlige for tonen eller fargen på huden. Alle har omtrent det samme antall melanocytter i deres epidermis, men mengden melanin i hver celle varierer fra person til person. Mer melanin du har, mørkere er tonen i huden din. Sollys kan øke mengden melanin produsert i melanocytter i en viss grad. Dette er hva som forårsaker brunfarge.

L’Andre viktige rolle som melanocytter er filtrering av ultrafiolett stråling (UV) fra solen. UV-stråling er den viktigste årsaken til hudkreft. Det forårsaker også rynker. Folk med mørkere hud har mer melanin, så de kan filtrere mer UV-stråling og har mindre sjanse for å få tak i hudkreft og rynker.

Langerhans celler

Disse cellene er en del av immunforsvaret ditt. De fungerer som vakter og rapporterer til kroppen når de oppdager fremmede stoffer, som bakterier som vanligvis ikke er på huden. Dette aktiverer immunforsvaret ditt, som sender antistoffer og andre celler for å bekjempe en & # 8217;

Hvilke forhold og sykdommer kan påvirke det laget av lær?

L’epidermis kan påvirkes av forskjellige forhold og sykdommer. Alt som irriterer eller sår huden din eller starter immunforsvaret, kan påvirke # 8217; epidermis. Infeksjoner kan oppstå når bakteriene trenger inn i huden gjennom et kutt eller en annen åpning.

Noen vanlige forhold som slår huden er:

Eksem

De forskjellige typene av denne tilstanden forårsaker alle pruriginøse, betente og rødede flekker. Det skjer når noe irriterer huden din og immunforsvaret ditt reagerer på det. I følge National Eczema Association, L’eksem påvirker over 30 millioner mennesker i USA.

Typer eksem

 • Atopisk dermatitt er en kronisk og alvorlig form for eksem som utløses av en allergisk reaksjon, og forårsaker ofte åpne sår som gråter eller er sprø i tillegg til de typiske symptomene på # 8217; eksem.
 • Kontakt dermatitt er løsnet av bestemte elementer som huden kommer i kontakt med, som et bestemt merke av vaskemiddel eller sminke og kan forårsake en brennende følelse.
 • L’dehydrotal eksem kan løses av stress eller # 8217; fuktighet på hendene og forårsake blære og kløe i huden betent til sidene av palmer og fingrene i hendene eller fingrene på føttene og fotplanter.
 • Den seborrheic dermatitt, som flass, skyldes ukjente utløsende faktorer og produserer røde fettete hudplaster med en hvit skorpeflak.

Erysipelas

Dette er en’# 8217; epidermis, men kan strekke seg opp til hudlaget under epidermis, kalt derma. Hithuden er laks farget med veldefinerte kanter som rager ut over overflaten av huden.

Impetigo

Dette er en smittsom infeksjon som bare slår den høyeste delen av epidermisene. Oftere forekommer hos nyfødte og små barn. Den infiserte huden er rød med pus-fylte blærer som bryter og dannet skorper.

Psoriasis

I denne tilstanden angriper immunsystemet uhensiktsmessig huden din, og forårsaker en rask vekst av hudceller. Alle hudceller akkumuleres og danner A’argentea og skummel område, kalt plakett. Huden blir veldig purriginøs og kan være smertefull.

Hudkreft

Det er tre typer hudkreft:

 • Basal cellekarsinom. Den vanligste typen hudkreft, ifølge over fire millioner amerikanere er diagnostisert hvert år Hudkreft fundamentet. Start i den dypeste delen av Epidermis og sprer sjelden (metastatiserer) til andre deler av kroppen. Det finnes vanligvis på områder utsatt for solen, men det er forårsaket av Solens UV-stråling.
 • Spinocellulært karsinom. Denne typen hudkreft kan metastastere hvis ikke behandlet i tide og vokser raskt. Det finnes vanligvis på områder utsatt for solen som skallet hoder, kinn og nese.
 • Ondartet melanom. Denne typen hudkreft starter i melanocytter. Kan metastatisere i hele kroppen hvis ikke behandlet tidlig. Svært ofte begynner det som en ny mol, men noen ganger vokser den fra en mol som har vært der i lang tid.

Mange hudforhold begynner i strukturer i laget under epidermis, kalt derma, men utvides i # 8217; epidermis. Noen av disse forholdene er:

Kviser

Sekund American Academy of Dermatology, I USA er akne det hyppigste hudproblemet. L’akne danner når små hudåpninger, kalt porene, er blokkert av den døde huden, skitne, bakterier og olje.

Cellulitt

Denne infeksjonen kan ses i # 8217; epidermis og på overflaten av huden, men sprer seg ned i laget av subkutan fett og i andre vev under huden, som muskelen. Kan få deg til å føle deg veldig dårlig og forårsake andre symptomer som feber og kuldegysninger. L’utslett er vanligvis blære og veldig smertefullt.

Sebaceous cyster

Dette utvikler vanligvis når størrelsen på en sebaceous kjertel er blokkert og kjertelen fyller med en tett væske. De er ufarlige og små cyster har vanligvis ingen symptomer. Når de blir veldig store, kan de være smertefulle.

Hvordan å holde epidermis sunne?

Det er viktig å holde det ytre laget av huden frisk, slik at den kan gjøre din oppgave å beskytte kroppen din. Når A’hudområde skadet, skadet eller pauser, kan bakterier og andre skadelige stoffer komme inn i kroppen din og gjøre deg syk.

Forslag til sunn hud

 • Børste. Dette eliminerer oljen, de døde hudceller og bakterier som kan blokkere porene eller bidra til hudbrudd
 • Eliminer svette. Vask etter aktivitetene som gjør deg svette, som sport eller varme.
 • Bruk en delikat såpe. Aggressive produkter kan fylles med kjemikalier som irriterer huden. Kjøp en delikat såpe.

Hva er de andre lagene av lær?

Under epidermis er det to andre lag i huden din.

Dermal lag

Dette er laget under epidermis. Det er mye oftere og mer robust enn Epidermis. Inneholder elastin, noe som gjør huden fleksibel, og går tilbake til sin opprinnelige form etter å ha blitt flyttet eller langstrakt. Dermis inneholder flere viktige strukturer:

 • Svette kjertler: de produserer svette som hjelper kroppen fortsatt er kult når de fordamper fra huden. Det er også en måte for kroppen din å fjerne noen av dine avfallsprodukter.
 • Hårfollikler hår er produsert i disse rørformede strukturer. Hver follikkel inneholder en liten muskel som gjør deg huden d’gås når de kontraherer.
 • Oleose kjertler (sebaceous) koblet til hårfollikelen, disse kjertlene produserer en oljeaktig substans, kalt sebum, som holder huden og smurt håret. Bidrar også til å beskytte huden og bidrar til å gjøre det motstandsdyktig mot vannet;.
 • Nervøse termineringer tillater huden din å høre ting.
 • Blodårer. Disse bringer blodet til huden og beveger avfallsprodukter, for eksempel karbondioksidet, vekk fra huden.

Subkutant fettlag

Dette laget av fettvev bidrar til å forhindre at kroppen din blir for varm eller for kald. Legger polstring til kroppen din for å beskytte bein og vev når du faller, du er rammet eller slams mot ting. Det er også et lagringsplass for energien som kroppen din kan bruke når du trenger det. Tykkelsen på dette laget av huden varierer avhengig av kroppsområdet og basert på vekten.

L & # 8217;

L’epidermis er det ytre laget av huden og spiller en viktig rolle i kroppsbeskyttelse mot ting som infeksjoner, UV-stråling og tap av næringsstoffer og viktig vann. Ta vare på # 8217; epidermis som holder det rent, og unngår aggressive kjemikalier og blir skjermet fra solen, vil bidra til at det forblir sunt og fortsetter sin oppgave å beskytte kroppen din i svært lang tid.