Ependimoma: symptomer, behandling, perspektiver og mer

Beskrivelse

Hjernen og ryggmargen har mellomrom som inneholder cerebrospinalvæske. Det er et væske som bidrar til å beskytte hjernen og ryggmargen fra skade og toksininfeksjoner. Disse mellomrommene kalles ventrikler når de er i hjernen og ryggmargen. En ependimom er en sjelden tumor som danner fra celler i foringen av disse mellomrommene.

Avhengig av posisjonen og Dell’aggressivitet, vil en ependimom bli klassifisert som en av de tre hovedtyper:

 • Classic. Disse er ganske veldefinerte tumorer som vanligvis vises i den nedre delen av hjernen som inneholder cerebellum og cerebral kofferten. De kan også vises i ryggmargen eller i cerebral cortex, toppen av hjernen.
 • Anaplastisk. Disse har en tendens til å være raske veksttumorer og indikerer ofte et ugunstig utfall. Har også en tendens til å utvikle seg i # 8217; hjerneområdet som inneholder cerebellum og cerebral kofferten. Denne delen av hjernen kalles bakfossa.
 • Ependimoma mixopapillary. Disse svulstene er vanligere hos voksne enn hos barn. De er vanligvis begrenset til vertebral kolonnebasen.

Risiko årsaker og faktorer

Ependimomas er sjeldne, med bare om 200 nye tilfeller rapportert hos voksne og barn i USA hvert år. Tumorer er mye mer vanlige hos barn enn hos voksne, med de fleste tumorer som vises i nyfødte og små barn.

Som med de fleste hjernesvulster, er det ingen kjente årsaker til ependimomer. Forskerne la merke til at ependimomene pleier å gjøre det Klynge i familier, Derfor kan det være en arvelig risiko. Videre er spinal ependimomer vanligere hos personer med type 2 nevrofibromatose (NF2), en tilstand der ikke-kreftformige svulster vokser i nervesystemet.

Symptomer

Et av de viktigste symptomene på ependimomas er trykket i hjernen, noe som forårsaker hodepine. Ofte føler du disse hodepine når du våkner opp for første gang om morgenen. Barn med ependimomer kan også oppleve hydrocephalus, en opphopning av væske i hjernen. Dette kan forårsake en økning i størrelsen på hodet i nyfødte.

Andre symptomer på ependimomer er:

 • Kvalme og oppkast (hyppigere om morgenen)
 • lav energi
 • irritabilitet
 • Vanskelighetsgrad å gå (en ephendimom kan gjøre øynene dine krysse, kompromittere i balansen)

Hvem vi er 90 prosent av ependimomene hos barn de er i hjernen. De fleste ependimomer hos voksne er i ryggraden. Spinal tumorer kan forårsake ryggsmerter, smerte og prikking for bena.

Diagnose

Diagnosen av en ependimom kan ta flere tester. Legen vil begynne med å undersøke symptomene og medisinske historien. Du vil ha en fysisk eksamen som bør inkludere en test av dine reflekser, koordinering, øye og ansiktsbevegelse og muskelstyrke.

Andre tester inkluderer:

 • Magnetisk resonans for bilder (MR). Det er en ikke-invasiv screening som bruker et magnetfelt og radiofrekvens for å lage bilder av hjernen eller noe skjermet organ. Ingen stråling er involvert.
 • Datastyrt tomografi (TC). Dette er en spesiell type røntgenstråler som produserer bilder i tverrsnitt av hjernen. Disse & # 8220; seksjoner & # 8221; De er mer detaljerte enn standard røntgenstråler.
 • Biopsi. Dette er en invasiv test. Når legen identifiserer svulsten, vil den fjerne en liten del av kirurgisk eller en nål, avhengig av kreftposisjonen. Stoffet studeres i et laboratorium for å avgjøre om det er kreftfremkallende.
 • Lumbal punktering. Også kjent som lumbal punktering, er denne prosedyren også invasiv. Legen vil bruke en nål for å trekke tilbake en spinalvæskeprøve for å se om kreftcellene beveger seg gjennom nervesystemet.

Behandling

Det første alternativet for behandling av en ependimom er nevrokirurgi. L’Målet er å fjerne svulsten så mye som mulig. Noen ganger kan kreftposisjonen gjøre det umulig.

Hvis det er tilstede L’Hydrocephalus, kan kirurgen implantat en shunt i hjernen for å hjelpe til med å tømme overflødig cerebrospinalvæske. En shunt er et rør som bærer væsken fra hjernen. I de fleste tilfeller er væsken adressert til # 8217; magen, hvor den absorberes ufarlig inn i kroppen.

Legen kan bruke radioterapi for å redusere svulsten hvis operasjonen ikke klarte å fjerne den i sin helhet. Meget målrettede strålingsbjelker kan nå svulst uten å skade det omkringliggende vevet. Personen kan ta kjemoterapeutiske stoffer før’kirurgi for å redusere svulsten.

Hvis kreften har spredt, kan radioterapi eller kjemoterapi være det beste alternativet. Behandling vil delvis avhenge av personen til personen med alderen med og # 8217;. Andre faktorer inkluderer posisjonen til kreft og generell helse.

gjenoppretting

Gjenoppretting fra kreftbehandling kan være en lang og krevende opplevelse.

Kjemoterapi kan gi en svak og syk person i magen. Neurokirurgi får noen ganger folk til å føle seg verre for en PO & # 8216; av tiden i forhold til før & # 8217;. Det er ikke sjeldent å føle seg trøtt, forvirret, svakt og bedøvet.

Hvis intervensjonen har vært vellykket, bør disse opplevelsene imidlertid redusere over tid.

Outlook

Hvis svulsten kan fjernes helt, C & # 8217, det handler om a 65% helbredelseshastighet. Imidlertid kan nye ependimomer utvikles senere. Tilbakevendende ependimomer kan være vanskelig å behandle. Noen med en ependimom mixopapillær har en tendens til å ha en bedre prognose enn noen med en type klassisk eller anaplastisk ependimom. Voksne har en tendens til å ha en bedre prognose enn barn.

Men med god behandling, om 82 prosent av folk som har en ependyma overleve minst fem år. Kliniske studier som tester nye behandlinger pågår også og studerer hvordan man reduserer langsiktige effekter av behandlinger.