Eosinofilt granulom av beinet: Behandling og komplikasjoner

COS’er den eosinofile granuloma?

Den eosinofile granulomet i beinet er en sjelden og ikke-kreftformet svulst som har en tendens til å slå barn. Det er en del av et sjeldent spekter av sjeldne sykdommer, kjent som Langerhans cellestiocytose, som involverer overproduksjon av Langerhans-celler, som er en del av immunforsvaret ditt.

Langerhans-celler finnes i det ytre laget av huden og andre stoffer. Deres funksjon er å oppdage tilstedeværelsen av patogene organismer og kommunisere denne informasjonen til andre celler i immunsystemet.

Den eosinofile granulomet er mer vanlig manifestert i skallen, i bena, ribber, i bekkenet og i ryggraden. I noen tilfeller kan det påvirke mer enn ett ben.

Hva er symptomene?

De vanligste symptomene på den eosinofile granulom er smerte, ømhet og hevelse rundt hitbenet.

Andre mulige symptomer inkluderer:

  • hodepine
  • Ryggsmerter eller nakke
  • feber
  • Høyt antall hvite blodlegemer (også kalt leukocytose)
  • kutan utslett
  • Vanskelighetsgrad å bære vekten
  • Begrenset rekkevidde av bevegelse

Femti prosent av tilfeller av eosinofil granulom forekommer i en av beinene som utgjør skallen. Andre vanlige berørte bein inkluderer kjeve, l’hip, overarmen, scapula og ribber.

Hva årsaken?

Forskere er ikke sikre på hva som forårsaker eosinofil granulom. Det ser imidlertid ut til å være korrelert til en bestemt genetisk mutasjon. Denne mutasjonen er somatisk, i den forstand at det oppstår etter unnfangelse og ikke kan overføres til fremtidige generasjoner.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Den eosinofile granulomet blir vanligvis diagnostisert med en røntgen eller en Tac Dell’interessert område. Avhengig av hva som viser bildet, kan det være nødvendig å utføre en bein lesjonsbiopsi. Dette innebærer å plukke opp en liten prøve av beinvev fra # 8217; interessert område og mikroskop observasjon. I noen tilfeller kan barna trenge generell anestesi før en biopsi.

Hvordan det blir behandlet?

Mange tilfeller av eosinofil granulom løser til slutt alene, men det er ingen standard timing for hvor lenge det kan be om. I mellomtiden kan kortikosteroid injeksjoner hjelpe med smerte.

I sjeldne tilfeller kan det være nødvendig å delvis eller helt fjerne svulsten med kirurgi.

Det er komplikasjoner?

I noen tilfeller kan den eosinofile granulomet spre seg til flere bein eller lymfeknuter. Hvis svulsten er spesielt stor, kan det også forårsake beinfrakturer. Når den eosinofile granulomet treffer ryggraden, kan dette føre til en kollapset vertebra.

Lev med eosinofil granulom

Selv om den eosinofile granulomet kan være en smertefull tilstand, løser den ofte alene uten behandling. I andre tilfeller kan kortikosteroid injeksjoner bidra til å håndtere smerte. Hvis svulsten blir for stor, kan det være nødvendig å fjerne det kirurgisk.