Eosinofilian astma: behandling, symptomer og diagnose

Beskrivelse

L’Eosinophila astma (EA) er en alvorlig type astma. Det er preget av høye nivåer av hvite blodlegemer.

Disse cellene, eosinofile samtaler er en naturlig del av kroppens immunsystem. Bekjempe infeksjoner og angrep invaders bakterier. Men i mennesker med EA forårsaker disse hvite blodlegemer betennelse og hevelse i luftveiene og luftveiene. Høyere er nivåene av eosinofiler i blodet, mer alvorlig kan være symptomene på astma.

EA er sjelden. Det er ikke klart hvor mange mennesker har denne astma-subtypen, men forskerne tror på oss 5 prosent av alle voksne med astma har ea.

Det er også vanskelig å behandle og kan påvirke livskvaliteten. Å anerkjenne symptomer på denne typen astma kan hjelpe deg og legen din ser etter effektive behandlingsalternativer som kan redusere risikoen for komplikasjoner.

Hva er symptomene?

Symptomene på EA kan etterligne mange symptomer som er typiske for astma. Imidlertid er noen mer sannsynlig å forekomme hos mennesker med denne astma-subtypen. Disse symptomene inkluderer:

 • pust
 • Wheezing
 • Thoracic undertrykkelse
 • hoste
 • Flow D’væpnet luft
 • Kroniske symptomer på brystinfeksjoner, som en lukket nese, nasal drenering og en følelse av den reduserte lukten
 • Nasal polypper
 • Eosinofili, eller høyere nivåer enn normalt av eosinofiler i blodet

Noen av symptomene på denne typen astma ligner de av kronisk pulmonal obstruktiv lidelse (KOL). Samarbeide med legen din for å forstå symptomene og finne den riktige diagnosen, kan hjelpe deg med å få en behandling som har mer vellykket.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis du har blitt diagnostisert med astma, men synes ikke å svare godt på behandling, kan legen mistenke at du har en mindre vanlig subtype av astma. Du vil nok vurdere din tilstand og søke ytterligere tegn eller symptomer som kan lede dem til en diagnose.

I tilfelle av EA, er det enkleste trinnet å sjekke nivåene av hvite blodlegemer. Av denne grunn vil legen samle blod, sputum eller spytt og vil sende den til et laboratorium. Høye nivåer av eosinofiler kan bekrefte den mistenkte legenes diagnose.

Dessuten kan blodprøven imidlertid legen utføre en fysisk undersøkelse. Noen fysiske symptomer, som nasal polypper, kan bekrefte mistenkelig diagnose. Kombinasjonen av’blodanalyse og # 8217; fysisk undersøkelse kan være tilstrekkelig for å tillate legen å diagnostisere.

Som behandles og administreres?

I USA, 1 hos personer 12 Ha L’astma. Siden legene nå anerkjenner at astmaen er mer enn en tilstand, innser de at subtypene krever spesifikke behandlinger. Individuelle behandlinger for hver undertype kan hjelpe deg med å få det beste resultatet for tilstanden.

Tradisjonell behandling av astma inkluderer inhalerte kortikosteroider og en redningsinhalator. Men folk med og svarer ikke alltid på inhalert kortikosteroider. Selv høyere doser kan miste sin innvirkning, og be om overgangen til en helt ny behandling.

Det er derfor leger som tar sikte på å lett håndtere betennelsen forårsaket av EA og redusere sannsynligheten for fremtidig alvorlig betennelse. Hvis betennelsen kan styres, kan symptomene og bivirkningene av denne typen astma være mindre alvorlige.

De vanligste behandlingene for EA inkluderer følgende.

Kortikosteroider

Innåndingskortikosteroider virker ikke for alle, så legen kan foreskrive pilleversjonen. Kortikosteroidpiller har flere bivirkninger og komplikasjoner enn en inhalator, så sørg for at du snakker med legen din.

Reelle handlingsinhalere

Redningsinhalatorer er vanligvis foreskrevet for personer med astma. De kan hjelpe folk med denne typen astma, men de kan miste effektiviteten sin over tid.

Leucotrien-modifikatorer

Leucotrien er sammensatt i kroppen din som går med på eosinofilene og forårsaker betennelse. Leucotrien-modifikatorer bekjemper den inflammatoriske responsen som disse forbindelsene forårsaker i kroppen. Legemidlene som ofte er foreskrevet i denne kategorien, inkluderer Montelukast (Singulair), Zileuton (Zyflo) og Zafirlukast (Accolate).

Biologiske terapier

Disse stoffene virker for å blokkere kjemikalier i kroppen som forårsaker betennelse og hevelse. De leveres ved injeksjon eller intravenøs drypp (IV). De foreskrevne biologiske legemidlene for EA inkluderer Omalizumab (Xolair) og Mepolizumab (Nucala).

EA komplikasjoner

EA kan påvirke kvaliteten på livet ditt hvis du ikke behandler raskt og konsekvent. Over tid, l’betennelse og hevelse i luftveien kan forårsake arr og vevskader. Dette kan forverres symptomer og behandlinger kan bli mindre effektive.

Personer med EA kan ha komplikasjoner eller vanlige bivirkninger av tilstanden. Disse inkluderer:

 • Kroniske brystinfeksjoner
 • Infeksjoner i / nr. 8217; indre øre
 • Nasal polypper
 • Åndedrettssykdom forverret av aspirin (AERD), som er en slags kronisk sykdom som deler mange symptomer med EA

Dessuten kan eosinofilene, de hvite blodcellene som forårsaker denne typen astma, angripe andre deler av kroppen. Et felles mål er mage-tarmkanalen (GI). I dette tilfellet må du se etter en behandling for de resulterende symptomene.

Outlook for EA

Som leger og forskere får en bedre forståelse av astma subtyper, vil behandlinger bli bedre. Dette betyr at selv resultatene vil bli bedre.

I mellomtiden er det viktig at folk med EA får en diagnose og begynne å jobbe med sine leger for å finne en behandling som raskt adresserer symptomene som de oppstår. Konsekvent behandling er nøkkelen til å redusere risikoen for komplikasjoner og å finne behandlinger som fungerer for deg.

Det er også viktig å ta ekstra tiltak for å ta vare på deg selv hvis du har mottatt en diagnose av denne sjeldne astma-subtypen. Følg behandlingsplanen er bare det første trinnet. Du bør også jobbe for å holde deg fysisk sunn og høre på kroppssignalene dine for å hvile. På denne måten, når du bekrefter en eksacerbasjon eller symptomene blir verre, er kroppen din bedre forberedt på å bekjempe betennelsen og jobbe med medisiner for å hjelpe deg med å helbrede før.