Enteropathic Arthritis og IBD

Enteropathic artritt (ea)

Hvis du har en intestinal inflammatorisk sykdom (IBD), kan du også ha EA. L’betennelse i ledd kan forekomme i hele kroppen hvis du har EA.

Intestinal inflammatorisk sykdom (IBD) kan også forårsake:

 • magesmerter
 • Sanguinolenta Diaré
 • spasmer
 • Vekttap

Her er hva du trenger å vite om forbindelsen mellom IBD og leddgikt.

Problemet starter med IBD

L’IBD involverer A’kronisk betennelse i fordøyelseskanalen. De vanligste former er ulcerativ kolitt (Cu) og Crohns sykdom (CD). I UC er kolonbelegget betent. På CDen, L’betennelse kan forekomme hvor som helst i fordøyelseskanalen og spre seg mer dypt i vev.

Høye nivåer av betennelse i # 8217; IBD kan oppstå på grunn av en overdreven reaksjon av immunsystemet til bakterier eller virus. Det kan også oppstå på grunn av en autoimmun respons, som innebærer kroppen din som angriper sitt eget stoff. Uansett årsak, kan denne betennelsen forhindre at fordøyelsessystemet fungerer som det skal. Det kan også føre til immunresponser i andre områder av kroppen din, for eksempel:

 • hud
 • Uguelle senger
 • øyne
 • Ledd

Du kan kontrakt armene og benene leddgikt

De to hovedformene for EA er perifer og aksial.

Ifølge magasinforskere Klinisk og utvikling immunologi, Fra 17 til 20% av personer med IBD lider av en form for perifer leddgikt. Det er mer vanlig i de med CDer som UC.

L’og periferien involverer leddene i armene og bena, veldig ofte den nedre delen av bena. Flere ledd er ofte involvert. Hvis du har og perifer, vil du sannsynligvis oppleve angrep eller rehabilitering av artikulær betennelse. Disse rakettene har vanligvis en rask start og manifesterer seg innen 48 timer. De kan forsvinne innen seks måneder, men i noen mennesker l’betennelse kan bli kronisk.

Dine symptomer på EA Peripheral kan klappe med andre symptomer på IBD. De kan forbedre eller forverres, avhengig av det generelle nivået av betennelse i kroppen.

Du kan også kontrakt l’leddgikt til ryggraden

L’Aksial artritt er også mer vanlig hos pasienter med MC, de rapporterer forskere i magasinet Klinisk og utvikling immunologi. Det treffer opptil 22% av mennesker med MC, så vel som om lag 2-6% av personer med CU.

Den aksiale formen på EA kan påvirke den nedre ryggraden og leddene i bassenget. I noen tilfeller kan det slå hele ryggraden i en type artritisk betennelse kjent som ankyloserende spondylitt. Over tid kan denne tilstanden forårsake immobiliteten til spinalleddene.

Det skal bemerkes at den aksiale formen for EA vanligvis ikke blir verre når IBD symptomer divampes.

Som kommer først?

I den aksiale formen av EA kan symptomer og artikulasjonsskader oppstå før IBDs tarmsymptomer blir åpenbare. Som et resultat kan du bli diagnostisert før L’Spinal Arthritis og deretter L’IBD.

Og aksiale og aksiale symptomer inkluderer lumbal smerte, morgenstivhet og smerte etter en lang sitte eller stående. Lumbal smerte er spesielt vanlig hos unge mennesker med og aksial.

De første symptomene på perifer og perifer inkluderer leddsmerter. I motsetning til Dell’slitasjegikt, vil ikke forårsake deformasjon eller L’felles erosjon.

Risikofaktorer

Genetikk spiller en rolle i utviklingen av EA. Hvis du har et gen som er koblet til produksjonen av HLA-B27-proteinet, er du mer sannsynlig å utvikle EA. Dette proteinet er et antigen som kan bli funnet på 8217; eksteriør av hvite blodlegemer. Kan forårsake problemer med immunforsvaret. For eksempel kan det bringe immunforsvaret ditt til å angripe sunne fellesceller.

L’infeksjon av noen bakterier, som salmonella eller shigella, kan også øke risikoen for betennelse i ledd.

Medisinering

Hvis du har EA, vil legen din sannsynligvis foreskrive medisiner for å redusere betennelsen.

For eksempel kan de oppmuntre deg til å ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som ibuprofen eller NAPOSSENE. De kan også foreskrive medisiner som undertrykker immunforsvaret for å redusere inflammatoriske responser. For eksempel kan de foreskrive kortikosteroider, som prednison eller antirumatiske legemidler, som sulfasalazin og metotrexat.

Den biologiske er A’annen klasse med narkotika som undertrykker deler av immunsystemet. Eksempler inkludert:

 • Etanercept (Enbrel)
 • Adalimumab (Humira)
 • Infliximab (Remicade)
 • Golimmab (Simponi)

Blokker en kjemikalie i kroppen din utløser betennelsen.

L’Ta fans eller immunosuppressor narkotika kan bidra til å lindre EAs symptomer, men innebærer også risiko. Fans kan ha langsiktige bivirkninger på magen og fordøyelsessystemet, noe som forårsaker problemer hvis du lider av Mici. Immunosuppressor medisiner gjør deg mer sårbar for infeksjoner.

Andre behandlinger

L’fysisk trening og fysioterapi kan også bidra til å lindre smerten av EA mens du bygger og opprettholder muskelstyrke.

Noen tror at probiotika også kan bidra til å behandle L’IBD. Gode ​​bakterier i probiotika kan bidra til lavere nivåer av dårlige bakterier i # 8217; tarmene. Dårlige bakterier kan delvis være ansvarlig for Dell’tarm og # 8217; artikulær betennelse. Videre forskning er nødvendig for å forstå om probiotika kan bidra til å behandle disse forholdene.

Legen kan også anbefale behandlinger for å håndtere andre symptomer og potensielle komplikasjoner av IBD. For eksempel, hvis du har L’IBD, er du med størst risiko for kardiovaskulære problemer. Legen din kan anbefale endringer i livsstil, medisiner, kirurgiske inngrep eller andre behandlinger for å beskytte ditt hjertes helse.