Enheter, gadgets og verktøy som kan hjelpe med psoriasisartritt

L’Psoriaseri artritt (AP) er en kronisk autoimmun tilstand som kan forårsake stive og hovne ledd samt gjengitte hudutslett med psoriasis. Det er en permanent sykdom uten kjent omsorg.

Noen mennesker med diagnose av PSA kan bare manifestere relativt små symptomer, for eksempel betent ledd og redusert mobilitet. Disse kan styres med livsstil og medisinske endringer.

Andre mennesker kan ha en moderat eller seriøs PSA-sak som kan redusere livskvaliteten. Re-courchitions kan forverre symptomene på & Gjør det vanskelig å spille daglige aktiviteter, for eksempel å åpne og lukke kranene, dressing, gå og bøye. Moderat til seriøse raketter kan forhindre at noen mennesker spiller sitt arbeid.

Hvis du finner ut at PSA forhindrer deg i å utføre visse aktiviteter, kan du vurdere bruken av hjelpemidler for å hjelpe. En fysisk eller ergoterapeut kan gi deg råd om hvilke hjelpemidler som kan være best for deg.

Her er en oversikt over noen vanlige PSA-hjelpemidler.

Bath Gadget

Når felles smerte og stivhet påvirker aktivitetene relatert til … personlig hygiene, hvordan du bruker på badet og ta en dusj, kan bli vanskelig. Bruk disse enhetene til å lage en PO & # 8216; lettere hver tur på badet.

WC sete hevet

En vannseteoppgang er en servicevirksomhet som glir over et tradisjonelt vannsete for å øke 3 til 6 tommers høyde. L’Ekstra høyde kan gjøre det lettere å nå en sittende og øke posisjonen. Noen reaksjoner av vannsetet er også utstyrt med håndtak for større stabilitet.

Vær oppmerksom på polstring av vannsetet du velger. Noen har et svampete materiale som kan holde seg til huden din. Dette kan være ubeleilig hvis du også har hudlidelser fra psoriasis. Et hardt plast sete kan være et best alternativ.

Lang håndtak svamp

Du kan lage et bad og dusjen lettere med en lang håndtakssvamp. Denne assistanseanordningen har en normal svamp festet til et langt håndtak. Hvis du har smerte på hoftene dine, kan en langhånds svamp hjelpe deg med å nå føttene og den nedre delen av bena uten å bøye fremover.

Svivel badstol

Hvis det står for lange perioder er vanskelig, kan det være nyttig å legge til en svivelbadstol. Sitt mens du tar en dusj bidrar til å redusere trykket på ømme ledd. Det roterende setet bidrar også til å redusere behovet for å vri og lengre på badet.

Vask og tørk bideten

Et bidet hjelper deg med å vaske bunnen med en spray d’vann og tørk det med luft for å hjelpe deg med å holde deg ren etter å ha brukt toalettet. Bidetene er tilgjengelige i noen forskjellige versjoner. Kan installeres på baksiden av et tradisjonelt toalett eller som en sprøytervedlegg ved siden av toalettet.

Noen høyteknologiske toaletter har et integrert bidet med en rekke funksjoner, som oppvarmede tørketrommel; oppvarmet luft, selvrensende dyser og trykk på det justerbare vannet.

Kjøkken gadget

Når du har Ptil, kan tanken på å tilbringe tid på kjøkkenet for å forberede et sunt måltid, virke skremmende. Bruk disse verktøyene for å hjelpe deg med å utføre aktiviteter på kjøkkenet fra rengjøring av rengjøring.

Ring saks

Hvis AP treffer de små leddene av hender og fingre, kan det gjøre det vanskelig å bruke konvensjonelle saks. Du kan i stedet prøve ringen saks. Disse automatiske åpningsaksene lar deg kutte ting ved å utøve et lite trykk på det lange håndtaket. De er tilgjengelige i en rekke dimensjoner til forskjellige formål.

Reachers

Nå objekter i høye eller bassskap kan være smertefulle under en PSA-forverring. Vurder L’Kjøper en REACHER FOR DITT KJØKKEN. Dette lange og lette verktøyet har et håndtak på A’ender og en gripende enhet på # 8217;. Du kan bruke den til å gripe ut objekter utenfor rekkevidde uten å ta leddene.

Elektrisk åpner

En elektrisk åpner eliminerer manuell innsats for å manuelt åpne hermetikk. Når kanen er plassert på plass og presset, kutter et skarpt blad kanten for å åpne boksen. På samme måte kan en automatisk åpner bidra til å fjerne lokkene på glassburene.

Bestikk fra god vinkel

Leddene i de hovne fingrene kan forstyrre evnen til å bære en gaffel eller en skje til munnen. Adaptive redskaper, for eksempel bestikk med et godt vinklet grep, kan gjøre det lettere for måltider;. Disse lett grepbare bestikkene er bøyd i en vinkel, noe som gjør dem mer komfortable å bruke. Noen alternativer kan foldes på et hjørne av ditt valg.

Straws

Rundt 5 prosent av de som har blitt diagnostisert med PSA-rapportene for ikke å kunne bringe et fullt glass av munnen eller å gjøre det bare med mange problemer, ifølge en studie av 2016.

Sett et halm i et glass D’vann kan tillate deg å drikke uten å heve koppen. Vurder ideen om å investere i noen av høy kvalitet gjenbrukbare stropper.

Gadget for soverommet

Smerten i leddene fra AP kan holde deg våken om natten, men en dårlig søvn kan faktisk forverre ledsmerter. Bruk disse soverommene i soverommet for å hjelpe deg med å sove godt om natten.

Elektrisk justerbar seng

Rundt 8 personer ut av 10 med leddgiktdiagnose De har problemer med å sove, i henhold til leddgiktstiftelsen. En elektrisk justerbar seng kan hjelpe deg med å ta en komfortabel posisjon. Også, du kan heve beina for å lindre den nedre lemmerbetennelsen.

Ortopedisk pute

En ortopedisk pute kan være en nyttig serviceenhet hvis du har nakkesmerter. Er designet for å gi støtte og vedlikeholde overkroppen i riktig posisjon mens du ligger i sengen. Du kan også bruke puter til å støtte bena eller andre berørte ledd hvis det er nødvendig for å bli komfortabel.

Elektrisk teppe

Knusing med et varmt teppe kan lindre leddsmerter. Vurder kjøpet av et elektrisk teppe med en timer. På denne måten kan du senke oppvarming mens du sover og setter den tilbake for å varme de stive leddene før alarmen lyder.

Fotutstyr

Føttene dine gir kroppsbalansen din og mobilitet, så det er viktig å ta vare på dem for å sikre at de kan jobbe og støtte deg selv riktig. Prøv disse fotmålingsgadgets for å hjelpe deg med å bevege deg komfortabelt.

Ortopediske sko

Plantars og spesielle sko kan lindre presset på leddene og gjøre turen mer komfortabel. Selv om det ikke er noen offisielle anbefalinger om fottøy for PSA, anbefaler noen støttefellesskap for personer med leddgikt sko med støtte såle eller rocker og flyttbare ortotiske innsatser.

Long Handle Shoehorn

En Shoefar er en servicevirksomhet som letter innsetting av foten i en sko. Noen har lengre håndtak som kan eliminere behovet for å bøye seg når du bruker sko.

No-tie snørebånd og velcro lukninger

De hovne og smertefulle fingrene, hender og håndledd kan gjøre det vanskelig å feste skoene. Det finnes mange no-tie snaces-systemer som er tilgjengelige i skobutikker og online som kan erstatte konvensjonelle snørebånd.

Ofte laget av elastisk, kan disse elastiske snørebåndene forvandle noen par blonder-opp sko i slip-on. Det er også nyttig å bruke sko med velcro-lukninger for å lukke sko for å unngå stress på hender.

Assisted walking enheter

Ptil slår forskjellige mennesker på forskjellige måter. Avhengig av hvordan din mobilitet påvirkes av symptomene dine, kan legen din eller fysioterapeut gi deg råd til å bruke en servicevirksomhet for å hjelpe deg med å gå, for eksempel:

  • pinner, som kan være nyttige hvis du har smerte på den ene siden av kroppen som gjør det vanskelig å balansere eller gå
  • turgåere, som kan gi ekstra støtte hvis du føler deg ustabil på føttene dine
  • Hjulstoler, som kan være nødvendig hvis du har en mer seriøs PSA som påvirker walking evne

Komfortable sitteplasser

Både på jobb og hjemme, kan de rette sitteplasser bidra til å redusere stress på vondt ledd. Prøv disse gadgets å holde seg komfortabelt å sitte.

Ergonomisk stol

Stolen på kontoret kan gjøre en stor forskjell i din evne til å fullføre arbeidet ditt, spesielt under en PSA-forverring.

Be om en ergonomisk stol fra arbeidsplassen din. Chiaadies en som har en lumbal støtte for å fremme en god holdning av sittende.

En stol som har roterende og rullende egenskaper, kan også tillate deg å bevege seg uten å stresse leddene. Den rette nakkestøtten kan også lindre spenningen til nakken og skuldrene.

Fotstøtte

Dangling ben kan øke ryggen. Hvis føttene ikke berører gulvet, bør du vurdere L’Jeg bruker en fotstøtte.

Du finner en som holder knærne og anklene i 90 graders vinkler. Du kan også bruke objekter hjemme, som en haug med bøker eller en pappkasse, for å skape fotstøtten din.

L & # 8217;

Hvis PSA gjør det vanskelig å fullføre daglige aktiviteter, kan hjelpemidler hjelpe deg. Det er gadgets som kan hjelpe med alle slags oppgaver og aktiviteter, fra badet, å gå, til forberedelse av måltider.

Arbeid med en fysisk eller ergoterapeut for å avgjøre hvilke serviceenheter som kan være best for deg.