Energi av Enema: Formål, prosedyre og risiko

Skriv inn Administrasjon

En administrasjon av enema er en teknikk som brukes til å stimulere evakuering av avføringen. Det er en flytende behandling som er mer vanlig brukt til å lindre alvorlig forstoppelse. Prosessen bidrar til å presse avfallet ut av endetarmen når du ikke kan gjøre det selv. Emergers er tilgjengelige for innkjøp i hjemmet Bruk apotek, men du bør spørre en lege eller sykepleier spesifikke instruksjoner for å unngå skade.

Andre typer enemas administreres for å rense tykktarmen og bedre detektere kolonkreft og polypper. Hvis du er i tvil, eller hvis symptomene forverres etter en enema, spør en lege umiddelbart.

Hva er administrasjonen av enema?

Forstoppelse er en vanlig gastrointestinal tilstand. Oppstår når tykktarmen ikke kan fjerne avfall gjennom endetarmen. Folk med denne tilstanden har tre eller mindre intestinale bevegelser over en periode på syv dager. En liten forstoppelse oppstår ofte når du ikke spiser nok fibre, eller du drikker ikke nok vann regelmessig. L’Daglig trening bidrar også til å forhindre forstoppelse.

En ENEMA-administrasjon brukes mer vanlig til å rengjøre undertarmen. Dette er imidlertid normalt L’siste utvei for behandling av forstoppelse. Hvis dietten og «8217-øvelsen ikke er tilstrekkelig til å holde deg regelmessig, kan legen gi deg et avføringsmiddel før du prøver en enema. I noen tilfeller brukes avføringsmidler om natten før en administrasjon av enema for å oppmuntre til avfallsstrøm.

Enemas kan også brukes før kolonens medisinske undersøkelser. Legen din kan bestille en klinister før en kolonradiografi for å oppdage polypper slik at de kan få et «8217; klarere bilde. Denne prosedyren kan også utføres før en koloskopi.

Tilleggsinformasjon: ColonoScopy »

Typer av grener

Det er forskjellige vanlige typer enema.

Formålet med en rensende enema er å forsiktig vaske tykktarmen. Det kan anbefales før en koloskopi eller annen medisinsk undersøkelse. Forstoppelse, tretthet, hodepine og ryggsmerter kan lindres av en rensende enema. Under en rensende enema brukes en vannbasert løsning med en liten avføring mykningsmiddel konsentrasjon, natriumbikarbonat eller epler eddik for å stimulere bevegelse av # 8217; tarmen. En rensende enema bør stimulere tarmene for raskt å utvise både løsningen og eventuelt berørt fekale materie.

En retensjon enema stimulerer også tarmene, men løsningen som brukes må være «8220; beholdt & # 8221; i kroppen i 15 minutter eller mer.

Forbered deg på enema

Det er mulig at du blir bedt om å raskt eller følge spesielle kostholdsinstruksjoner i dagene før enema. Instruksjonene kan variere avhengig av legen din og personlige helsebehov.

Hvis du forventer å administrere et hjem enema, sørg for at alt utstyret du bruker, har blitt sterilisert og har et smøremiddel på fingertuppene. Det lønner seg nært oppmerksomhet på måten du forbereder løsningen på enema. Du må kanskje blande det selv med medisinske komponenter.

For å redusere det oppfattede trykket i tykktarmen, tøm blæren før du starter enema. Du kan også legge et håndkle eller en klut i området i badekaret og toalettet, i tilfelle væsken kommer ut av Tarmene når du kommer opp for å tømme tykktarmen. Det er viktig å måle og markere røret av enema første gang du bruker den for ikke å sette røret mer enn 4 tommer i din endetarm.

Hvordan en enema er gitt

I et medisinsk kontor

Hvis du ikke er kjent med Enemas, bør du vurdere deg å administrere en av en lege. De kan også tilby instruksjoner for hjemmekits som er tilgjengelige på døren på apoteket. Sjekk med legen din før du bruker.

Noen typer enemas er gitt utelukkende på medisinske studier. En barium enema, for eksempel, bruker en flytende blanding som fremhever noen områder av mage-tarmkanalen. Dette øker mengden strekk som legen kan se under en eksamen. Baryo’s Enemas brukes ikke til å behandle forstoppelse.

For å lære mer: Bye Entlissission »

Hjemme

Enemas kan administreres i hjemmet ditt. På denne måten kan det være billigere, men du bør spørre legen din på forhånd detaljerte instruksjoner. På grunn av prosedyrenes delikate natur, bør en kjære hjelpe.

Enemasene bruker en saltet vannløsning som er plassert i en pose på den ene siden av røret. L’annen del er smurt og plassert direkte i endetarmen. For at løsningen skal raskt nå tykktarmen, omfatter den knærne til brystet mens de ligger på magen eller på siden. Her er standardinstruksjonene:

 • Fyll posen for enema med ønsket løsning, ved hjelp av varmt vann. Pass på at klemmen er stengt. Hold posen med rørendene vendt ned og åpne klemmen for et øyeblikk for å eliminere eventuelle bobler D’luft du ikke vil introdusere i tykktarmen.
 • Heng posen ved siden av badekaret slik at du kan få tilgang til at du ligger på venstre side.
 • Smør rørenden for å få den mest komfortable innsetting før du setter inn røret, ikke mer enn 4 tommer i endetarmen. Lavere og skyv ut # 8217; anus mens du setter inn røret for å gjøre det mer behagelig. Ligge på venstre side og bringer knærne til brystet ditt.
 • Vent på væsken å gå inn i rette, puste dypt og se på posen til den er tom.
 • Fjern sakte # 8217; dysen fra endetarmen.
 • Du vil nok føle behovet for å bruke badet umiddelbart (& # 8220; evakuere & # 8221;). Hvis du lager en rensende enema, se nøye og flytte til badet. Hvis målet ditt er bevaring, følg de ønskede enema-instruksjonene.
 • Resultater av administrasjonen av enema

  Når hele løsningen er tømt i tykktarmen, forventes en tarmbevegelse innenfor en & # 8217;. Hvis du ikke kan utvise avfallet, ring legen din. Det er mulig at det er beordret å utføre prosedyren senere. Vellykkede administrasjoner Årsak L’Avfallsutdanning fra endetarmen.

  Hva sier forskning på enema

  Det er mange holistiske og ikke-tradisjonelle tilhengere av Enema som en gunstig metode for intern renslighet. For vestlig medisin generelt, er dommen fortsatt ventet på det faktum at de innenlandske enemasene som administreres regelmessig, har demonstrert fordeler. Ingen avgjørende forskning har blitt gjennomført på deres langsiktige helsemessige fordeler. L’sporadisk bruk av Enema for & # 8220; vanningen av tykktarmen og # 8221; Og lettelsen fra forstoppelse vil mest sannsynlig ikke skade deg, så lenge ditt sterile utstyr, og du følger nøye på indikasjonene. Men husk at administrasjonen av enemergers innebærer risiko.

  Potensielle risikoer for administrasjon av enema

  Hvis korrekt utført etter instruksene til en lege, anses samtidige administrasjoner generelt trygge. Et barium enema kan sikre at avfallet tar en hvit farge i noen dager senere. Dette er den normale effekten av bariumet og bør løses av seg selv. Hvis du ikke kan produsere avfall, snakk med legen din om måter å oppløse avføringen.

  Tvinge en enema i endetarmen kan forårsake irritasjon og skade på det omkringliggende vevet. Aldri tvinge røret i endetarmen. Hvis problemer vedvarer, prøv administrasjon på et senere tidspunkt eller ring legen din. Blodet som er tilstede i avføringen etter at enemaet kan bety at C’er en rektal skade eller et underliggende medisinsk problem. Rådfør deg med en lege om en hvilken som helst rektal blødning.

  Risiko for komplikasjoner relatert til Enema er større hvis rørene administreres flere ganger om dagen. Den beste måten å handle på er å bruke Enema en gang om dagen og mer eller mindre på samme tid hver dag, som angitt av en lege. Dette reduserer ikke bare bivirkninger, men bidrar også til å trene kroppen din til å regelmessig frigjøre avfall. Hvis forstoppelsen fortsetter i mer enn noen få dager, ring legen din.

  I ekstremt sjeldne tilfeller kan den feilaktige administrasjonen av enema forårsake dannelsen av A’emboli (eller blokk). Pulmonale embolies, som forekommer i lungene, kan være dødelige. I andre sjeldne tilfeller kan det føre til at en barium enema administreres feilaktig boring rektum.

  De eldre skal å unngå Benken og # 8220; Fleet & # 8221;, som inneholder natriumfosfat. Et lite studio i internmedisin Jama tilkoblet En alvorlige komplikasjoner som nyreinsuffisien.

  Etter en enema

  Noen mennesker finner ut at de har flere ytterligere tarmbevegelser i de neste timene til en enema. Av denne grunn planlegger mange å holde seg hjemme for resten av dagen etter administrasjonen av en enema. Men for det meste kan du fortsette med din vanlige rutine etter at Enema-prosessen er fullført.

  Alternativer: Spørsmål og svar

  Spørsmål:

  Hva er noen alternativer til grenene?

  TIL:

  Emergergene brukes vanligvis til forstoppelse, som kan skyldes manglende konsumere en diett rik på fibre (minst 25 gram per dag). Inkludere frukt og grønnsaker regelmessig i dietten skal hjelpe med forstoppelse. Det er også fibertilskudd som Metamucil. Probiotika og avføringsmidler lindrer også forstoppelse og er gode alternativer til enema.

  Debra Sullivan, PhD, MSN, CNE, Coandswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.