Endring av personlighet: årsaker, diagnose og behandlinger

Du kan endre din personlighet?

Din personlighet kan gradvis endres gjennom livet ditt. Svingningene i # 8217; humør fra tid til annen er normal. Imidlertid kan uvanlige personlighetsendringer være et tegn på en medisinsk eller psykisk lidelse.

En personlighetsendring kan påvises på mange måter.

For eksempel, inkonsekvent oppførsel med måten jeg normalt reagerer under slike omstendigheter, indikerer en endring av personlighet.

En person som oppfører seg i en uvanlig humøraktig, aggressiv eller euforisk måte, inkonsekvent med sin vanlige måte å oppføre seg i lignende situasjoner, viser også en endring av personlighet.

Eksempel på personlighetsendring

Å være uformell i situasjoner som normalt ville forårsake stress eller forverring, er et eksempel på personlighetsendring.

Et annet eksempel er å være glad for å motta tragiske nyheter.

Hva kan forårsake en plutselig forandring av personlighet?

Selv om en gradvis endring i personlighet ikke er uvanlig, kan en plutselig forandring skyldes en skade eller en sykdom.

Søk etter følgende signaler for å avgjøre om en merkelig eller uvanlig oppførsel er en nødsituasjon:

 • Svak håndledd
 • fuktig hud
 • Akselerert hjerterytme
 • rask pusting
 • kortpustethet
 • Lavt blodtrykk
 • forvirring
 • svimmelhet
 • svimmelhet
 • Vanskeligheter med å snakke
 • Lancinerende smerte eller ben
 • brystsmerter
 • Visuelle endringer

Hvis du eller noen andre prøver en av disse symptomene, kontakt lege umiddelbart. Ikke kjør deg selv på et sykehus. Ring 911.

Årsaker til personlighetsendringer

Smerte, Dårlige nyheter og skuffelser kan føre til at en normalt lykkelig person skal bli undertrykt. Noen ganger, # 8217; en persons humør kan endres i uker eller måneder etter å ha hørt ødeleggende nyheter. Imidlertid er humørsvingninger ikke det samme som personligheten endres.

Noen mennesker opplever imidlertid uvanlig eller merkelig oppførsel i årevis, som kan oppstå på grunn av sykdom eller skade. En person kan oppleve en endring i hans oppførsel etter å ha opplevd en traumatisk situasjon eller et vitne til en ubehagelig begivenhet.

Disse atferdsendringene kan skyldes en betingelse for mental helse, for eksempel:

 • Angst: Angst oppstår når en person føler seg nervøs eller ubehagelig for en situasjon. Det er normalt å prøve angst, men når det oppstår regelmessig uten provokasjon, kan det være et tegn D & # 8217 Forstyrrelser; generalisert angst.
 • Panikk anfall: Panikk anfall De er perioder med ekstrem frykt. Noen ganger synes frykt å være irrasjonell. Disse situasjonene inkluderer en person som har et panikkanfall når han ser en heis eller snakker i offentligheten.
 • Post-traumatisk stressforstyrrelse: Også kalt PTSD, Dette er en betingelse for mental helse preget av ekstrem frykt, flashback og i noen tilfeller hallusinasjoner. Post-traumatisk stressforstyrrelse utløses av minner om traumer, for eksempel et terrorangrep eller en ulykke D’bil.
 • Bipolar lidelse: Bipolar lidelse Gjør en person som har ekstreme fluktuasjoner i humøret. Endringer i humør kan inkludere eufori og ekstrem depresjon og kan endre måten en person reagerer på visse interaksjoner eller situasjoner, avhengig av deres tilstand D & # 8217;.
 • Schizofreni:Schizofreni Det gjør det vanskelig å tenke klart, effektivt forstå situasjoner, faktisk oppføre seg i sosiale situasjoner og skille mellom hva som er og ikke er ekte.

De medisinske forholdene som forårsaker en svingning av hormonelle nivåer, kan også forårsake merkelig eller uvanlig oppførsel. Disse forholdene inkluderer:

Medisinske nødsituasjoner kan også forårsake merkelig eller uvanlig oppførsel. Disse situasjonene inkluderer:

Andre medisinske forhold eller omstendigheter som kan forårsake personlighetsendringer inkluderer:

Endringer av personlighet av frontal lobe skade

En skade som Front lobe av hjernen, som ligger under pannen, kan det føre til symptomer, inkludert en personlighetsendring.

Den fremre lobe er Control Panel & # 8221; av vår personlighet. Han er også ansvarlig for vår:

 • tale
 • emosjonelt uttrykk
 • kognitive ferdigheter

Den vanligste cerebrale lesjonen er skaden på forsiden. Blant de mulige årsakene er det:

 • Hodet slag
 • faller
 • Automotive ulykker

Finn ut mer om årsakene, symptomene og behandlingen av cerebral skade.

Endring av personlighet etter stroke

Etter å ha et slag, hvorved et blodkar bryter inn i hjernen eller avbrytes hjernens oksygeninntak, kan du ha symptomer, inkludert en forandring av personlighet.

Noen overlevende ALLE’STROKE TEST APATHY. De synes ikke å bekymre seg for noe.

Andre, spesielt slags overlevende som forekommer i hjernens halvkule, kan forsømme den ene siden av kroppen eller gjenstandene. For eksempel kan de ignorere den ene siden av kroppen eller maten på den ene siden av en tallerken.

Etter en frontal eller # 8217 Lobe Stroke; Høyre halvkule, kan noen mennesker oppleve impulsiv oppførsel. Dette kan inkludere manglende evne til å tenke på fremtiden eller forstå konsekvensene av sine handlinger.

Få en bedre forståelse av symptomene på et slag.

Endringer av cerebral tumor personlighet

En hjernevulst i frontal lobe, temporal eller i deler av hjernen kan forårsake personlighetsendringer.

For eksempel, noen som det var lett å gå d’enighet kan bli irritabel. En aktiv person kan bli mer passiv.

Til og med endrer D’humør, hvordan bli sint raskt etter å ha hørt lykkelig.

Finn ut mer om cerebrale tumorer og deres symptomer.

Personlighet endres med demens

Demens, som er forårsaket av en sykdom eller en lesjon, er et kompromiss med minst to kognitive hjernefunksjoner.

De kognitive hjernefunksjonene inkluderer:

 • hukommelse
 • tenkte
 • Tunge
 • dømmekraft
 • oppførsel

Tapet av nevroner (celler) i hjernens frontal lobe kan indusere mennesker med mild demens for å eksperimentere med personlighetsendringer Hvordan bli mer inntrenger eller deprimert.

Personer med moderat demens kan oppleve mer signifikante endringer av personligheter, for eksempel å bli agitert og mistenkelig for andre.

Mer informasjon om symptomene, årsakene og behandlingen av demens.

Adrerall og personlighet endres

Driverens reseptbelagte legemiddel er merkevaren for kombinasjonen av dextroamphetamin og amfetamin. Det brukes hovedsakelig til å behandle Oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD).

Mellom Bivirkninger rapportert av stimulanter som adderalls er nye eller økt fiendtlighet og aggressiv oppførsel. Dette synes imidlertid å være relatert til feil bruk av stoffet.

Barn og ungdom kan ha nye psykotiske eller maniacale episoder.

Finn ut mer om effekten av trening på kroppen.

Endringer av personlighet av alkoholavhengighet

Alkoholavhengighet, også kalt alkoholisme, er en sykdom som endrer hjernen og neurokjemien. Disse utviklingen kan forårsake en endring i personlighet.

Personer med alkoholavhengighet kan bli stadig mer deprimert og sløvet. De kan ha redusert hemmelser og dømmekraft. De blir verbalt eller fysisk voldelige.

Tilleggsinformasjon om symptomer og behandling av alkoholavhengighet.

Personlighet endres med alderen

Din personlighet kan fortsette å utvikle seg gjennom livet.

TIL 2011 studie antyder at & # 8220;Egenskaper av personligheten til de store fem & # 8211; samvittighet, behagelighet, nevrotikk, åpning og introversjon / ekstroversjon og # 8211; forbli stabil når folk når den voksne alderen.

I en 2016 studio, Forskerne sammenlignet resultatene av personlighetstester utført av tenåringer i 1950 med de som gjorde de samme menneskene i en alder av 77 år. Testresultatene har antydet at personlighet gradvis kan endres under andres liv og være svært forskjellige når de er større.

Denne studien hadde noen metodiske begrensninger, og i denne sektoren trenger du mer arbeid.

Endringer i personlighet hos eldre

Mindre endringer i personlighet hos eldre, hvordan bli mer irritabel eller agitert, er ikke uvanlige. Ekstrem personlighetsendringer, som en passiv person som blir svært kontrollert, kan være et tegn på demens på grunn av endringer i den fremste lobe i hjernen.

TIL 2016 studio antyder at de eldre har personlighet forskjellig fra unge mennesker. For eksempel pleide nevrotisme å øke hos voksne på 80 år.

Noen mennesker kan gå tilbake til en’yngre alder som aldring. Dette kan være et tegn på depresjon eller en måte å håndtere aldring på.

Få en bedre forståelse av hvilke typer regresjon av’alder.

Personligheten endres etter cerebral følelser

TIL hjernerystelse Det er en liten traumatisk hjerneskade (TBI) forårsaket av en innvirkning på hodet. Noen ganger kan symptomene fortsette i det som kalles et post-følelser cerebral syndrom.

Symptomene kan omfatte:

 • svimmelhet
 • hodepine
 • en forandring av personlighet, i noen tilfeller

En hjerne lesjon kan påvirke måten du forstår og uttrykke følelser på. Det kan også føre til en forandring av personlighet på grunn av din følelsesmessige reaksjon på endringer i livet ditt forårsaket av hjerneskade.

Terapi eller rådgivning kan hjelpe deg med å forstå din personlighetsendring.

Mer informasjon om symptomer og behandlinger for hjerne-cerebral post-følelses syndrom.

Personligheten endres etter et hjerteinfarkt

Selv om det ikke er sjeldent å føle seg engstelig eller deprimert etter et hjerteinfarkt, er disse følelsene vanligvis bare midlertidige. Noen mennesker kan imidlertid fortsette å føle seg deprimert i uker etter hjerteinfarkt.

Så langt som 33 prosent av folk som har hatt hjerteinfarkt lider av depresjon til en viss grad.

Hvis depresjonen din er seriøs, bør du konsultere en lege. Uten behandling kan det øke risikoen for et annet hjerteinfarkt.

Finn ut mer om årsaker, symptomer og behandling for et hjerteinfarkt.

Antidepressiva endrer din personlighet?

Antidepressiva stoffer er vanligvis foreskrevet for behandling Stor depressiv lidelse Og D & # 8217 Forstyrrelser; generalisert angst. Blant bivirkningene kan det være personlige endringer.

TIL 2012 studie antyder at folk som tar paxil, a Serotonins selektive reuptasjonsinhibitor (SSRI), ikke bare bli mindre deprimert, men de blir enda mer selvsikker og utadvendt.

Jo mer personlighetsendring er ekstrem, mindre er det sannsynlig at personen har tilbakefall. Imidlertid er det behov for videre forskning i dette området.

Mer informasjon om bivirkningene av antidepressiva.

Endringer i personlighet av Lyme’s sykdom

Noen av symptomene på Lyme’s sykdom, som overføres til folk fra bitt av en mynte som er infisert med svarte ben, kan det inkludere fysiske tegn, for eksempel A’utslett og psykologiske tegn, inkludert Mushings D & # 8217;.

I en 2012-studie, nesten en fjerdedel (21 prosent) av mennesker i de tidlige stadiene av Lyme sykdom rapportert å føle seg irritabel. Mer eller mindre 10 prosent folk sa å føle seg engstelig.

Få en bedre forståelse av symptomene på Lyme’s sykdom.

Personlighet av Parkinson endres

Parkinsons sykdom Det er en nevrologisk lidelse som kan forårsake motorproblemer som tremor og stivhet. Det kan også føre til det som noen ganger kalles & # 8220; Parkinsons personlighet & # 8221; På grunn av hjernen endres.

Personer med avansert Parkinson kan bli:

 • apatisk
 • pessimistisk
 • uoppmerksom

De kan utvikle det som er kjent som Demens fra Parkinsons sykdom.

Selv i de tidlige stadiene av sykdommen, kan folk bli mer deprimerte, obsessive eller deprimerte.

Lær å gjenkjenne symptomene på Parkinsons sykdom.

Personligheten endres i overgangsalderen

Sammen med hetetokter og vektøkning, overgangsalder Det kan forårsake endringer i en kvinnes personlighet.

Den reduserte østrogenproduksjonen under overgangsalderen reduserer nivået av serotonin produsert i hjernen. Serotoniner er kjemikalier som bidrar til å regulere humøret ditt.

Som et resultat av disse kjemiske endringene, kan noen kvinner høre:

 • sinne
 • tristhet
 • angst
 • panikk

Symptomene på Menopausa fortsetter generelt opptil 4 år etter en kvinnes siste syklus.

Endring av personlighet etter operasjonen;

TIL 2017 Studio antyder at det er mulig at hjerneendringer kan vare etter at folk har blitt gitt til den generelle anestesien for operasjonen;. For noen mennesker er endringer i atferd midlertidige, mens endringer vedvarer for andre.

Etter intervensjonen kan noen mennesker føle seg mer forvirrende eller disorientert. Andre, som er eldre, kan oppleve POCD (postoperativ kognitiv dysfunksjon). POCD-minneproblemer kan skyldes # 8217; intervensjon i stedet for fra # 8217;.

Finn ut mer om bivirkningene av’generell anestesi.

Symptomer på personlighetsendring

Mens våre stemninger og atferd som naturlig svinger, kan noen med en personlighetsendring ikke oppføre seg som hans vanlige selvtillit og kunne vise ekstreme endringer i atferd.

Noen av symptomene på en personlighetsendring kan inkludere:

 • Nye symptomer på angst eller humørsvingninger
 • terskel av sinne
 • Infensitive eller uhøflig oppførsel
 • Impulsiv oppførsel
 • delirious

Diagnose av personlighetsendring

Hvis du har hatt en endring av personlighet, snakk med legen din. Pass på at du noterer:

 • Når personlighetsendringen har startet
 • På hvilken tid på dagen lever du det
 • hva kreves det
 • Hvis det skjer etter å ha antatt reseptbelagte legemidler (ta med stoffet med deg)
 • Hvis du tar medisiner
 • Hvis du bruker alkohol
 • Hvis du har en historie med psykiske helsemessige forhold
 • Hvis familien din har en historie med psykiske helseforhold
 • Noe annet symptom du kan finne
 • Hvis du lider av underliggende medisinske forhold

Svarene på disse spørsmålene vil være ekstremt nyttige for legen din. Vil hjelpe deg med å diagnostisere årsaken til din uvanlige oppførsel. Vil også hjelpe legen din å avgjøre om det er et psykisk eller medisinsk helseproblem.

De kan velge å bestille noen tester.

Tester kan inkludere en blod eksamen fullført, Glukose nivå test, Hormonal profil og tester for infeksjoner.

Avhengig av omstendighetene kan legen din også bestille bildestudier som en Tac eller magnetisk resonans.

Hvis du ikke har noen identifiserbar medisinsk tilstand, vil legen din trolig lede deg til en psykisk helsepersonell.

Behandling av personlighetsendring

En endring av personlighet forårsaket av en medisinsk tilstand kan regressere tilstanden en gang behandlet. Men i noen tilfeller vil det ikke gå bort med behandlingen av den underliggende tilstanden.

I dette tilfellet kan tilstanden din behandles separat ved hjelp av legemidler som forandrer stemningen, avhengig av årsaken.

Hvis du har en hormonell ubalanse, kan personlighetsendringen din reduseres etter å ha antatt foreskrevne medisiner for å balansere hormonene dine. Erstatningsøstrogen, lavdose prevensjonspiller og progesteron injeksjoner er ofte foreskrevet medisiner.

Psykiske helsemessige forhold kan behandles med en kombinasjon av narkotika og terapi som endrer stemningen. Helsepersonell foreskriver generelt medisiner for å behandle forhold som D & # 8217-forstyrrelser; angst, panikklidelse, posttraumatisk stressforstyrrelse og bipolar lidelse.

Legen din kan også gi deg råd til deg psykoterapi eller ordbehandling for å hjelpe deg med å lære å håndtere stressende situasjoner.