Endring av behandlinger for psoriasis

Endring av behandlinger er ikke uhørt for folk som bor med psoriasis. Faktisk er det ganske vanlig. En behandling som fungerte i måneden, kan ikke fungere neste og neste måned, selv den nye behandlingen kan slutte å jobbe.

Hvis du lider av moderat til alvorlig psoriasis, bør legen regelmessig be om tilbakemelding. De vil vite om behandlingene virker effektive som før, hvis du finner færre bivirkninger, og hvis du finner lettelse fra symptomer raskt som første gang du har prøvd medisinen. Hvis du ikke er fornøyd, bør legen din være klar til å hjelpe deg med å veilede deg gjennom prosessen med å endre rettsmidler for psoriasis.

Endring av behandlinger for psoriasis er en rutine

Endring av behandlinger for psoriasis er vanlig praksis for personer med hudtilstand. I mange tilfeller forbedrer endrede legemidler resultatene og resultatene for personer med psoriasis. Raskere kan du behandle symptomer, mindre sannsynlig har du kumulative effekter av sykdommen som kan ha stor innvirkning på livet ditt.

Videre bidrar symptomkontrollen til å forhindre andre forhold eller sykdommer som noen ganger oppstår med psoriasis. Disse komplikasjonene inkluderer:

Endringen av behandlingen er hovedsakelig forpliktet til å hjelpe pasientene å manifestere mindre symptomer og mer klar hud over en kortere periode. Takket være fremgang i psoriasisbehandlinger, vil mange leger foreslå at de endrer narkotika hvis de mistenker at et annet regime vil hjelpe deg med å få et gunstigere resultat raskere. Hvis behandlingsplanen allerede lyser opp huden din, men du vil bare ha noe som fungerer raskere, kan det hende at endringsbehandling ikke er nødvendig.

Hvordan vet jeg om min behandling for psoriasis har sluttet å fungere?

For tiden har leger som mål å finne en psoriasisbehandlingsplan som reduserer symptomene, tolereres godt og løser lesjoner så mye som mulig. Hvis disse ikke er resultatene du ser fra stoffene dine, kan det være på tide å vurdere et annet behandlingsforløp.

De fleste leger anbefaler en relativt kort prøveperiode. Hvis i et vindu på to eller tre måneder, produserer behandlingen ikke tegn på forbedring, det kan være på tide å endre behandlingene.

Når det er sagt, kan noen behandlinger, for eksempel biologiske eller systemiske stoffer, ta lengre tid. Etablere en tidsramme med legen din som begge gir deg mulighet til å vite om en behandling fungerer. Hvis du etter den perioden ikke ser noen endring, er det på tide å prøve litt’andre.

Utfordringer å vurdere

Selv om behandlingen du bruker, kan du ikke være effektiv som du håpet, endre behandlingene for psoriasis er ikke uten utfordringer. Her er noen problemer du kan møte mens du prøver å finne det beste behandlingsalternativet for deg:

De optimale resultatene kan ikke være realistiske: behandlingen tar sikte på å redusere og rense huden så mye som mulig. Det er imidlertid ikke alltid en realitet for enkelte personer med psoriasis. Selv om betennelsen kan reduseres og lesjonene kan forsvinne, kan du fortsatt finne røde og betente flekker. Etablere realistiske mål for behandlingsresultater med legen din.

Symptomer kan bli verre: ikke C’Det er ingen garanti for at den nye behandlingen blir bedre. Faktisk kan det ikke være effektivt i det hele tatt. Dette betyr at du kan støte på flere symptomer eller verre symptomer under en forverring enn før du prøver denne nye medisinen.

Du må gi behandlingstid: Hvis behandlingsmålene ikke er nådd i to eller tre måneder, er det på tide å vurdere Qualcos’andre. Noen biologiske stoffer krever litt tid å se resultatene, men ikke utsette endringen av medisiner for lenge. Du kan forlenge symptomene eller enda verre dem.

Snakk med deg selv

Hvis du er motvillig til å snakke med legen din, kan du forverre tilstanden din. Å holde seg på en ineffektiv medisin for lenge kan holde symptomene aktivt lenger enn nødvendig. Dette kan forverre huden din allerede følsom og forverre fremtidens rehancies of psoriasis. Videre kan du øke risikoen for psoriasis komplikasjoner.

Hvis du tror du er klar til å prøve en annen plan, eller du er sikker på at en behandling ikke virker lenger for deg, er det på tide å snakke med legen din. Fikse en avtale med hudlege eller lege som overvåker behandlingen av psoriasis. Referer til legen din symptomene du har, hvor mange rehabilitering du har hatt i de siste ukene, og hvor lenge det varer hver langvarig aktivitetsperiode. Diskutere hvilke behandlinger som er tilgjengelige for deg.

Hvis du bare bruker bare en aktuell behandling, kan legen foreslå en kraftigere aktuell behandling. De kan også foreslå kombinationsbehandling som inkluderer både aktuell behandling og systemisk eller biologisk medisin. Lysterapi er også en «8217; alternativ som ofte kombineres med andre behandlingsalternativer for å få bedre resultater.

Behovet for en åpen diskusjon

En del av et sunt medisinsk pasientforhold er å ha muligheten til å snakke åpent av opsjoner, realiteter og muligheter. Du bør kunne stole på og respektere legen din.

Men hvis du tror at legen din ignorerer dine bekymringer eller ikke er villig til å hjelpe deg med å finne en behandlingsplan som fungerer best, søker en annen mening eller en ny lege helt.

Til slutt kan legen din ta en beslutning som tror er det beste selv om det ikke er helt hva du håpet eller foreslår. Så lenge du føler deg sikker på planen, og du vet at legen din ville være åpen for ytterligere endringer hvis en behandling ikke virker, vil du være i en god posisjon for å fortsette å jobbe gjennom denne prosessen.