Endre prevensjonspilleren: En praktisk veiledning

Hvordan jobbe med prevensjonspiller

De prevensjonspiller inneholder syntetiske hormoner som bare er som hormoner som produseres naturlig i en kvinnes kropp. De to vanligste typene piller er minipilllaen og den kombinerte pillen.

Minipillola inneholder et enkelt hormon, progestin. Den kombinerte pillen inneholder to hormoner, østrogener og progestiner. Begge typer prevensjonspiller er effektive og sikre.

De prevensjonspiller fungerer på tre måter:

  • Først hindrer hormonene eggstokkene å frigjøre et modent egg under eggløsningen. Uten et egg kan sperma ikke fullføre befruktningen.
  • Selv produksjonen av mucus Alle’Ekstern livmoderhals er økt, noe som kan forhindre at sæden kommer inn i livmoren.
  • Selv livmorbelegget tynnes, som kan forhindre et befruktet egg å feste.

Bivirkninger av prevensjonspillen

Mange kvinner som tar prevensjonspillen opplever noen bivirkninger i de tidlige ukene og i månedene senere. Hvis bivirkningene dine ikke løser etter tre eller fire måneder med pillen, kontakt legen din. Du og legen din må kanskje re-evaluere stoffet du tar.

De vanligste bivirkningene inkluderer hodepine, kvalme, blødning fra pause og brystspenning.

Hodepine

Endringer i hormonelle nivåer er en vanlig årsak til hodepine. Du kan advare sporadisk hodepine mens kroppen din blir vant til det nye nivået av hormoner.

Kvalme

For noen kvinner kan dosen av hormoner være overdreven, spesielt på tom mage. Ta pillen etter måltider eller før du går i seng, kan bidra til å redusere kvalme og magesmerter.

Bryte blødning

Blødning i løpet av dagene til den aktive pillen i stedet at bare i løpet av placebospillens dager er en vanlig bivirkning av prevensjonspiller i de første månedene på pillen. Mange kvinner opplever ubalansert blødning under prevensjon.

Hvis dette problemet ikke løser alene om tre eller fire måneder, snakk med legen din for å endre pillen.

Bryst ømhet

L’økning i hormoner kan gjøre brystene mer øm og følsomme. Når kroppen din er vant til hormonene i pillen, bør ømhet løses.

Årsaker til bivirkninger

Prevensjonspiller øker nivået av noen hormoner. For noen kvinner kan kroppen deres absorbere denne endringen i hormoner uten uønskede bivirkninger. Men dette er ikke tilfelle av hver kvinne.

Sikkerhetsvirkningen av prevensjon er sjelden alvorlige. I de fleste tilfeller vil bivirkninger løses når kroppen vil ha noen sykluser for å tilpasse seg de høyeste nivåene av hormoner. Vanligvis tar det oss fra tre til fire måneder.

Hvis bivirkninger fortsatt er verifisert etter tre eller fire måneder, eller hvis bivirkningene blir mer alvorlige, gjør en avtale med legen din.

De fleste kvinner kan finne en prevensjonspille som ikke forårsaker problemer og er lett å ta. Ikke gi opp hvis den første pillen du føler deg, fungerer ikke bra for deg.

Hva å vurdere når du endrer seg

Når du og legen din bestemmer at det er på tide å endre pillene, er det noen ting du bør huske på. Pass på at du diskuterer hvert av disse emnene med legen din før du fyller ut resept.

Hvordan gjøre overgangen

Når du bytter fra en ekstra pille; Annet, anbefaler de fleste leger å gå direkte fra en type pille til en annen uten avbrudd eller placebo-piller. På denne måten har hormonnivået ditt ikke muligheten til å synke og eggløsningen ikke kan forekomme.

Reserveplanen

Hvis du passerer direkte fra en pille alle’andre uten avbrudd, trenger du kanskje ikke å bruke en sikkerhetskopieringsplan eller en «annen form for beskyttelse. Men for sikkerhet kan legen gi deg råd til å bruke en barriere metode eller en «8217; annen form for beskyttelse i maksimalt syv dager.

Noen leverandører anbefaler deg å vente en hel måned før du har ubeskyttet sex. Spør legen din hva som er best for deg.

Overlapping

Hvis du går forbi A’annen form for prevensjon på pillen, bør du snakke med legen din om å overlappe dine to former for prevensjon. Det er ikke nødvendig for hver kvinne.

For å beskytte deg, bør du diskutere hvordan du avslutter ditt originale prevensjonsskjema og starter den nye.

Hvordan passere riktig

For mange kvinner, ordtaket & # 8220; Det er bedre å forhindre enn Cure & # 8221; Det gjelder når man bytter fra en type prevensjonspille til en annen.

Hvis du får deg til å føle deg mer komfortabel, bruk en reservebeskyttelsesmetode, for eksempel kondom, til du har hatt en komplett syklus under din nye form for prevensjon. Vet å få denne ekstra beskyttelsen, kan bidra til å avlaste # 8217;. Kondomer gir også beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer.

Kjøp nå: Kjøp kondomer.

Når du skal ta pillene dine

Det er viktig at du fortsetter å ta pillen hver dag på samme tid. Hopp over en dose på flere timer øker oddsen som begynner eggløsningen. Dette øker risikoen for uplanlagt graviditet.

Mange smarttelefoner er utstyrt med en kalender som kan minne deg om. Noen smarttelefonprogrammer er også designet for å hjelpe deg med å huske å ta medisiner og gi påminnelser.

Betydningen av placebo piller

Hvis du byttet til en prevensjonspille som gir placebo piller, sørg for at du tar dem etter å ha fullført pillene. Selv om de ikke inneholder aktive hormoner, ta dem til å hjelpe deg med å holde vanen med å ta en pille hver dag.

Dette kan også redusere oddsen som du glemmer å starte din neste pakke i tide.

Mangler eller hopper over en dose

Hvis du ved et uhell glemmer en dose en dag, ta to neste dag. De fleste legene vil råde deg til å ta dansen glemt så raskt som mulig, og deretter å gå tilbake til den regelmessig programmerte tiden.

Men avhengig av antall hoppede doser, kan legen ha et annet forslag. Dette kan inkludere nødproteser eller barriere prevensjonsmetoder.

Ta bort

Bytt fra en anti-hudfarge piller til den andre er relativt enkel og lav risiko. Utvikle en plan med legen din, kan hjelpe deg med å gjøre denne overgangen enklere som mulig.

Når du og legen din har bestemt deg for å endre prevensjonspillen, sørg for at du snakker om hvordan du kan gjøre passasjen ved å hindre graviditet.

Prevensjonspiller kan hjelpe deg med å forhindre uplanlagt graviditet, men ikke hindre seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), inkludert HIV.

Du bør fortsatt vurdere en barriere metode hvis du ikke er i et monogamisk forhold eller hvis du og din partner du ikke er negative resultater til seksuelt overførbare sykdommer i # 8217; i fjor.