Endre behandling for tørt øye: hva du trenger å vite

Det er greit å bruke counter medisiner (OTC) for å behandle tørre øyne, så lenge de jobber. Men hvis symptomene dine blir verre, kan OTC-medisinen din ikke fungere. Hvis dette skjer, kan det være på tide å bytte til reseptbelagte legemidler.

Ulike alternativer er tilgjengelige for å behandle tørre øyne på medisinsk resept. Legen din kan snakke med deg av den beste medisinen. Alt avhenger av hva det tørre øyet forårsaker.

Årsaker til tørt øye

Tørrheten i øynene kan skyldes en rekke faktorer. Det er to hovedtyper av tørre øyne:

 • mangel på tårer
 • Lav kvalitet tårer

Produksjonen av tårer avhenger av lacrimalfilmen, som består av lag med vann, slim og olje. Øynene dine trenger alle tre lagene for å tilstrekkelig produsere væsken.

Når laget d’vann virker ikke riktig, er resultatet øyne som ikke kan produsere nok tårer. Når oljelaget ikke virker riktig, forårsaker mangelen på oljesekresjon tårer som fordamper for fort.

Flere ting bidrar til tørrhetens tørrhet, og du kan bare oppleve en eller flere. Disse kan inkludere:

 • bli utsatt for et røykfylt eller tørt miljø
 • Se en bok eller skjerm for lenge uten å blinke
 • Tar medisiner som tørre øyne
 • eksperimentere med østrogenfluktuasjoner forårsaket av alderen

Du kan også ha en «8217; annen medisinsk tilstand som reumatoid artritt, lupus, diabetes eller en kjertelforstyrrelse som forårsaker tørt øye.

Uansett årsak til dine tørre øyne, hvis de planlagte stoffene ikke hjelper deg lenger, er det på tide å spørre legen din hjelp.

Tørrøyebehandlinger

L’Målet med enhver behandling for tørt øye er å sørge for at tårene forblir i øyet. Det er mange alternativer som inkluderer:

 • Antiinflammatoriske stoffer, som cyklosporin, som reduserer betennelsen i øyelokkene og talgkjertlene
 • Øyeinnlegg, som brukes daglig og finnes i mellomrommet mellom nedre øyelokk og øyeboll og frigjør tårer smøremidler i løpet av dagen
 • Narkotika som den pilokarpin som stimulerer tårer og er tilgjengelige i form av en pille, gel eller øyedråper
 • blodbaserte halser, som er laget av ditt eget blodserum, og tjener som en siste utvei for noen mennesker
 • Plugg eller lås tårekanalene for å unngå å tåre drenering
 • Spesielle kontakter som dekker en større del av øyebollet og fellen fuktighet
 • Behandling av termiske pulseringer for å låse opp sebaceous kjertlene
 • Lysterapi og øye massasje for å åpne talgkjertlene

Med alle disse behandlingsalternativene, ikke C’Det er å lure på om du trenger en lege som hjelper deg med å begrense dem. Bytt til benks kunstige tårer til resept for å redusere betennelsen kan være et godt utgangspunkt.

Hvordan vite at det er nødvendig å endre behandling

Det er vanligvis enkelt å gjenkjenne når en behandling slutter å være effektiv. Legg merke til hvordan du bruker din OTC-behandling. For eksempel, bruk kunstige tårer hele dagen, men ingen lettelse?

Dine tørre øyne kan kreve en mer spesialisert behandling. Dette kan oppnås gjennom resept for å stimulere tåreproduksjonen eller rette et problem med sebaceous kjertlene.

Du kan også prøve behandlinger hjemme før du leter etter medisinsk hjelp. Øke omega-3 fettsyrer som tar kan redusere symptomene på / tørr øye. Du kan også prøve en varm pakke eller en delikat såpe for å åpne en blokkert sebaceous kjertel.

Eller du kan prøve benksalver, som kan gjøre visningen uklar og bruke bedre før sengetid.

Hva skjer når du endrer behandling?

Når du besøker en lege for dine tørre øyne, kan du spørre symptomene dine. Og vanligvis vil de spørre deg hva du gjorde for å ta vare på din tilstand. Vær ærlig på alt du har prøvd.

Når legen foreskriver et nytt stoff, følg legenes retninger nøye. Pass på at du spør legen din og apoteket hvordan du skal ta det nye stoffet og mulige bivirkninger.

Når du trenger å snakke med en lege

Hold legen din informert om hvordan du er. Hvis den nye behandlingen ikke synes å være D’Hjelp, fortell legen din. Og hvis nye symptomer eller bivirkninger oppstår, fortell legen din umiddelbart.

For eksempel, hvis du antar anti-inflammatoriske øyedråper, fortell legen din hvis du har det allergisk reaksjon. Symptomer på anafylaksi som elveblest, hevelse eller lukket hals kan forekomme. Disse bivirkningene er sjeldne, men kan være alvorlige.

Et annet tegn du trenger å konsultere legen din for dine tørre øyne er hvis symptomene dine blir verre. Dette betyr at ditt reseptbelagte legemiddel ikke virker, og legen din må se nærmere på øynene og tårene igjen. Du kan ha en underliggende tilstand som ikke er identifisert før.

Ta bort

Spørsmålet om overgang til et foreskrevet legemiddel eller behandling avhenger av forverring av symptomer. Og hvis det blir stadig vanskeligere å konsentrere seg på skolen eller jobbe.

Se på livssituasjonen din og eliminerer miljømessige ting som rammet tørre øyne. Tenk på ideen om å legge til en kald tåkefukter hjemme eller ha på seg solbriller med sideskjermer. Begge alternativene kan forhindre tårer i fordamping.

Og snakk med legen din dersom din nåværende behandling ikke virker, eller hvis symptomene dine blir verre.