Endomorph diett: alt du trenger å vite

Beskrivelse

Enten du prøver å miste overflødig pund eller legge til en muskeldefinisjon, får resultater innebærer å holde et sunt kosthold og vanlig trening. Men avhengig av kroppstypen, kan noen kostholds- og treningsprogrammer fungere bedre enn andre.

Hvis du har en høyere prosentandel enn kroppsfett og liten muskeldefinisjon, kan du ha det som er kjent som enndomorphic kropp. Noen mennesker med enndomorfe kropper sliter med vekttap. Nøkkelen er imidlertid å forstå hvordan kroppstypen din er forskjellig fra andre typer og vet hva du skal spise og hva som ikke skal spise.

COS’er en enndomorph?

Klassifiseringen av ulike typer kropp har blitt introdusert i årene og nr. 8216; 1940 fra Amerikansk forsker og psykolog William Sheldon. Gjennom hans forskning konkluderte han med at, basert på vår skjelettstruktur og kroppssammensetning, vi alle arvede typer kropp som avgjør om vi er tynnere, tyngre eller en mellomstore. På grunn av denne typen arvelig kropp krever oppnåelse av vekttapsmål og fitness ofte et personlig program.

Det sies at Endomorphs har en høyere prosentandel enn kroppsfett med mindre muskelmasse. De er ofte tyngre og runde, men ikke nødvendigvis overvektige. På grunn av deres fysiske sammensetning, er personer med endomorfe organer mer følsomme for kalorier forbruk med hensyn til mennesker med andre typer kropp. Endomorphs må nøye kontrollere matinntaket for å sørge for ikke å konsumere flere kalorier enn de brennende. Andre funksjoner inkluderer en større ramme og # 8217; manglende evne til å slippe vekten.

Disse funksjonene varierer fra de to andre typer kropp: ectomorf og mesomorphic. Folk med en ektomorf somatomepower har en høyere metabolisme, noe som betyr at de kan spise mer og tjene liten vekt. De har også mindre ledd, en mindre bygg og en nærmere struktur.

Den mesomorfe somatodyalen, D & # 8217, en annen del, er mellom ektomorf og enndomorph. Disse personene kan ha en større skjelettstruktur, men en lavere prosentandel av kroppsfett. Generelt kan de øke muskelmassen og miste vekt lett.

Hva skal spise en enndomorph?

Hvis du har en enndomorphisk kropp, og du prøver å gå ned i vekt eller øke muskeldefinisjonen, kan du vurdere en treningsplan og et bestemt kosthold for kroppstypen din.

Ifølge diettteori har Endomorphs en langsommere metabolisme. Siden ingen kalori brenner i hastigheten på ectomorfer og mesomorphs, er overskytende kalorier mer sannsynlig å konvertere til fett. Noen tror at du er enda mindre tolerabel for karbohydrater, så det beste kostholdet for kroppstypen din kan være det med et større bidrag av fett og proteiner og mindre karbohydratinntak, som for eksempel paleo dietten. Denne dietten kan hjelpe deg med å miste kroppsfett mens du holder energinivået høyt.

Gode ​​kilder til fett og proteiner inkluderer:

  • Macadamia nøtter
  • Olje d’oliven
  • storfekjøtt
  • eggeplomme d’egg
  • Fat fisk
  • valnøtter
  • ost

Du trenger ikke å unngå karbohydrater. Karbohydrater er A’utmerket energikilde. Karbohydratfjerning fra kostholdet ditt kan utløse langsom og tretthet. Hvis det er for ekstremt, kan et lavt karbohydrat diett også føre til gastrointestinale og ketoseproblemer. Trikset er å velge riktig type karbohydrater. Konsentrert på komplekse karbohydrater som grønnsaker, inkludert stivelsesgrønnsaker som poteter og knollvekster, belgfrukter, fullkorn og frukt.

Begrens den enkle karbohydratrekruttering. Disse matene er rike på sukker og kalorier, noe som kan forårsake fettakkumuleringen. Enkle karbohydrater inkluderer hvitt brød, hvit ris, pasta, kaker og kjeks.

Frukt er en’lagt til sunn til ethvert diettprogram. Hvis du er følsom for karbohydrater, spis frukt i moderasjon. I følge American Trening Council, Du bør følge denne formelen når du planlegger dine daglige måltider:

  • 30 prosent av karbohydrater
  • 35 prosent av proteiner
  • 35 prosent fett

Deler Kontroll er også viktig når du reduserer kroppsfett som en enndomorph. Dette hjelper deg med å unngå overdreven kaloriforbruk. Spise fra 200 til 500 kalorier på mindre enn de som forbruket vil normalt også hjelpe deg med å nå ditt vekttapsmål.

I henhold til diett supportere & # 8211; Fordi Endomorphs har flere problemer med å miste kroppsfett & # 8211; Kostholdet alene kan ikke være nok til å gå ned i vekt. Den inkorporerer den fysiske aktiviteten i din daglige rutine, som er en vanlig anbefaling til alle som ønsker å forbedre helsen.

En effektiv treningsplan Inkluderer en kombinasjon av vekt trening og kardio trening.

Hva sier forskning på kosthold og kroppstype?

Så langt har noen få undersøkelser blitt gjort på hvordan man endrer kostholdet basert på somatodyal for å oppnå spesifikke resultater.

L & # 8217;

Å miste vekt kan virke som en ski kamp når innsatsen din ikke blir tilbakebetalt. Forstå din individuelle kroppstype, så vel som de unike utfordringene som Endomorphs unike, kan hjelpe deg med å gå ned i vekt og nå dine treningsmål.

Hold et lavt bidrag av raffinerte karbohydrater, gjør mye vanlig fysisk aktivitet og praksis porsjoner kontroll. Dette er all sunn oppførsel anbefalt for de fleste. Følg denne rutinen kan hjelpe deg med å miste overflødig pund og holde vekt ut.