Endometriose og sex: 7 anbefalinger for lettelse

Som l’endometriose kan påvirke sexlivet ditt

L’endometriose oppstår når stoffet som normalt dekker livmoren begynner å vokse utenfor det. De fleste vet at dette kan forårsake smertefulle kramper under menstruasjon og spotting mellom perioder, men dets effekter stopper ikke her.

Mange kvinner opplever kronisk smerte og tretthet, uavhengig av perioden i måneden, og for noen kvinner kan forholdet forsterke dette ubehag. Dette skyldes at penetrasjon kan presse og trekke enhver vevsvekst bak skjeden og # 8217; Nedre livmor.

For fotograf i New York Victoria Brooks var smerten forårsaket av sex & # 8220; så mye at det ikke virket verdt å nå Climax & # 8221; sa. & # 8220; smerte har gått gleden av seksuell kontakt.& # 8221;

Selv om symptomene varierer som en kvinne til kvinner, er det ting du kan gjøre for å lindre smerte. Prøv forskjellige steder, bruk smøremiddel, utforske alternativer til rapporten og en åpen kommunikasjon med partneren din kan hjelpe deg med å bringe glede tilbake til sexlivet ditt. Les videre for å lære mer.

1. Hold oversikt over syklusen og testen i visse perioder i måneden

For de fleste kvinner, ubehag forårsaket av # 8217; endometriose er konstant. Men smerten blir enda mer lancing i løpet av syklusen, og noen ganger i eggløsningen, som i tilfelle av Brooks. Når du holder styr på syklusen din, kan du også spore symptomer relatert til endometriosen. Dette vil hjelpe deg bedre å forstå hvilken periode av måneden morsomt påvirker potensiell smerte, og når du er mer sannsynlig at du ikke har noen smerte.

Det er gratis mobilapper som du kan laste ned, som Clue eller Tracker Flo Periode, For å registrere syklusen din. Eller du kan holde oversikt over menstruasjon ved å skape menstruasjonskalenderen din. Det unge kvinners helsesenter har også en Min smerte detektor og symptomer Ark du kan skrive ut for å kartlegge smerte eller ubehag du føler.

Uavhengig av metoden, sørg for at du også vurderer smerten du føler, slik at du kan overvåke i hvilke perioder i måneden smerte er verre.

2. Ta en dose smertestillende A’nå før

Du kan kanskje redusere smerten du prøver under sex hvis du tar en benk analgetisk, som A’Aspirin (Bayer) eller L’Ibuprofen (Advil), minst en’nå før forhold. Du kan også ta en smertestillende, som angitt, etter sex hvis ubehaget ditt vedvarer.

3. Bruk smøremiddel

Hvis du har L’endometriose, smøremiddelet er din beste venn, sa Brooks til Healthline. Noen endometriose Kvinner advarer smerter under kjønn på grunn av vaginal tørrhet eller mangel på smøring, både for spenningen for en kunstig kilde. Brooks fortalte Healthline at han også følte seg som om hans vagina var & # 8220; ekstremt nært & # 8221;.

Men bruken av vann eller silikon smøremidler under sex kan virkelig bidra til å lindre ubehag. Du bør bruke mer smøremiddel som mulig for å være tilstrekkelig våt og minne deg om å reanne når du hører vaginaen tørr. & # 8220; ikke å være redd for smøremiddelet, selv om du ikke tror du trenger det & # 8221; sa Brooks. & # 8220; Smør, smør, smør og legg deretter til mer smøremiddel.& # 8221;

4. Prøv forskjellige stillinger

Hvis du har endometriosis, kan det hende du finner ut at noen seksuelle stillinger vil føre til en intens smerte. Misjonærens posisjon har en tendens til å være den mest smertefulle for kvinner med endometriose på grunn av hvordan livmoren din er tilbøyelig og dybden av penetrasjon.

Eksperimenter med forskjellige stillinger kan lære deg og din partner hva de gjør dårlig og hva de skal unngå for alltid, slik at du kan ha maksimal glede under sex.

Selv om de best betraktede stillingene vil variere som en person til person, sa Brooks at de som hadde en overfladisk penetrasjon, jobbet bedre for henne. Tenk på den modifiserte doggy stilen, til skjeen, til hoftene hevet, ansikt til ansikt eller med deg på toppen. & # 8220; Lag et spill av sex & # 8221; sa Brooks til Healthline. & # 8220; kan være veldig morsomt.& # 8221;

5. Finn den rette rytmen

Dyp penetrasjon og rask kjøring kan forverre smerter for mange kvinner med endometriose. Å finne den rette rytmen kan hjelpe deg med å føle deg mindre ubehag under sex.

Snakk med partneren din for å senke og ikke trykke så dypt under forholdet. Du kan også endre posisjon slik at du kan kontrollere hastighet og begrense penetrasjon til en dybde som du føler deg bedre.

6. Planlegge potensiell blødning

Blødning etter kjønn, kjent som postcious blødning, er et vanlig symptom på endometriose. Den etterrunde blødningen kan oppstå fordi penetrasjonen forårsaker irritasjon og ømhet av livmor stoffet. L’Erfaring kan være frustrerende, men det er måter å forberede seg på potensiell blødning.

Du kan:

  • Tegn et håndkle før du starter sex
  • Hold kluter i nærheten for enkel rengjøring
  • Fokus på stillinger som forårsaker mindre irritasjon

Du bør også forberede partneren din på forhånd, slik at den ikke er overrasket og lurer på hva som skjedde under sex.

7. Utforsk alternativer til rapporten

Sex må ikke bety seksuelt forhold. Preliminarier, massasjer, kyss, gjensidig masturbation, gjensidig kjærtegn og andre spennende penetrasjonsalternativer kan bringe deg nærmere og din partner uten å aktivere symptomer. Snakk med din partner av ting som spenner deg og opplever alle de mange aktivitetene som kan gi deg glede. & # 8220; Tillat deg selv å nyte alle de forskjellige nivåene av intimitet & # 8221; sa Brooks.

Bunnlinjen

Selv om endometriosisen kan ha en negativ innvirkning på sexlivet ditt, må det ikke forbli slik. Brooks fortalte Healthline som kommuniserer med partneren din på Endometriose og på sin innvirkning på ditt seksuelle ønske, så vel som på glede, er nøkkelen til et åpent og ærlig forhold. & # 8220; ikke la [din partner] se deg som en skjøre dukke & # 8221; har anbefalt Brooks.

Når du snakker med partneren din til Endometriosis og dets effekter på sexlivet, tilbyr Brooks følgende forslag:

Du burde

  • Fortell din partner som du føler deg fysisk og følelsesmessig, selv i de mest smertefulle øyeblikkene.
  • Sitt sammen for å forstå hvordan du kan lage sexarbeid, men det treffer dine erfaringer og dine symptomer.
  • Det snakker åpent om dine følelser om sex og penetrasjon og hva som vil hjelpe deg med å lindre dine bekymringer.
  • Hold din partner ansvarlig hvis du ikke følger eller lytter til dine problemer. Ikke vær redd for å heve saken hver gang du trenger.

Men til slutt, det er en viktig ting å huske: aldri dømme deg å ha endometriosisen & # 8221; sa Brooks til Healthline. & # 8220, definerer ikke deg eller ditt sexliv.& # 8221;