Endometriose Life Hacks

Ingenting i livet er alltid sikkert. Men hvis du bor sammen med endometriosisen, kan du praktisk talt satse på en ting: du vil skade.

Dine perioder vil skade. Sex vil skade. Det kan også skade når du bruker på badet. Noen ganger er smerte så intens at du vil finne deg brettet i to i sengen, bønn å ha lettelse.

Når smerte begynner å oppføre seg dårlig, prøv disse 10 triksene i livet for å finne trøst.

1. Senke

Hvis du har L’endometriose, varme er din venn, spesielt den fuktige varmen. Dyp magen i varmt vann slapper av avhandlingsmusklene og lindrer kramper.

Når karet er fylt, legg til salt Epsom. I tillegg til å være en effektiv smertestillende, er disse krystallene beroligende for huden.

Skriv inn hodetelefoner og slå på en avslappende musikk for å forvandle badekaret til en spa-flukt. Avslutt verden og fordyp deg i minst 15 minutter for å få maksimal fordel.

2. Ta det med ro

Hevelsen i magen er et symptom på endometriose som vi sjelden snakker, men svært forstyrrende. Fra De fleste kvinner Med denne tilstanden får du en hovent mage på et tidspunkt i menstruasjonssyklusen, det er verdt å håndtere.

Du kan gråte for magen din en gang flatt, men ikke prøv å sette dine favoritt jeans. Skade.

Husk deg selv at endringen er midlertidig og lager opp av løse draktbukser og pyjama bukser som du kan bære når jeansene dine blir uutholdelig tette.

For å virke presentabel for arbeid eller en annen hendelse, kaster han en oversize topp på komfortable leggings.

3. Grønn

Bedre å spise, bedre du føler. Dette gjelder spesielt når du har endometriosen.

Hva er forbindelsen mellom endometriose og diett? Eksperter har A Få teorier. En mulighet er at det ekstra fettet i kroppen din stimulerer produksjonen av østrogen. Mer østrogen betyr forekomster av mer smertefull endometrielt vev.

Fett øker også produksjonen av kroppen din av prostaglandin, som er kjemiske stoffer som stimulerer uterine sammentrekninger (les: kramper).

4. Øker

Når du er krøllet opp i sengen med en elektrisk tallerken på magen, gå for en løp for nabolaget eller gjør en trinnleksjon kanskje ikke på toppen av listen over ting å gjøre. Men # 8217; trening bør i det minste være et sted i tankene dine.

Her fordi:

 • L’Øvelse holder vekten din under kontroll. Den ekstra kroppsfett betyr mer østrogen, noe som betyr symptomer på verste endometriose.
 • L’Øvelse frigjør kjemikalier Antidolorifisering kaller endorfin. Etter ca 10 minutter med kickboxing, rase eller en annen aerob trening, kommer disse kraftige naturlige smertestillende midler til handling. Resultat: Smerte reduseres og du får en følelse av eufori som en bonus.
 • L’Øvelse glir blod. Mer blod rik på oksygen gjør organene sunnere.
 • L’Øvelse reduserer stress. Mindre du er stresset, mindre avhandling vil være musklene dine og bedre du føler.

5. Spis din omega-3

Du har fisk? Ellers bør du sannsynligvis være. Deres høye innhold av omega-3 fettsyrer bør gjøre disse innbyggerne i vannet; en base mat i tallerkenen din.

I et studio, Kvinner som ofte spiste omega-3 rike matvarer hadde 22% sannsynlighet mindre enn lidelse av endometriose enn kvinner som spiste lavere mengder av disse matvarene.

Hvordan fisk kan hjelpe med endometriose? L’Fiskolje er koblet til lavere nivåer av prostaglandiner og betennelse, både smerteutløsende faktorer.

For å maksimere omega-3-ansettelsen, velg fisken med høyere nivåer, inkludert:

 • laks
 • tunfisk på boks
 • sei
 • steinbit
 • sardiner
 • ørret
 • sild

6. Ta det med ro

Det er vanskelig å unnslippe stress når utløsningsfaktorene er overalt: fra trafikken på # 8217; Tidspunktet for tips til haugen av arbeid på skrivebordet ditt. Når stress når unødvendige nivåer, vil du føle det i magen.

TIL 2012 studie på rotter Med endometriose L & # 8217 oppdaget at stresseksponeringen forverret endometriosen og dets symptomer. Selv om du ikke er i det hele tatt som en mus, kan stress ha lignende effekter på kroppen din.

Lettelse fra stress kan ta mange former, inkludert:

 • massasje
 • meditasjon
 • yoga
 • dyp pusting

Velg en metode du liker og følg den.

Å gå inn i en rutine for å lindre stress kan hjelpe kroppen og sinnet til å holde seg i det langsiktige avslapningsområdet. Du kan finne noen online guidede bildesesser for å lytte eller tenke på et stresshåndteringskurs.

7. Få agugliato

En nål kan virke som et usannsynlig sted å finne smertelindring, men akupunkturen er ikke din mellomnåle.

Stimulere ulike punkter i kroppen med svært tynne nåler utløser utgivelsen av smertestillende kjemikalier. Det kan også blokkere stiene som gjør at du føler følelser av ubehag.

Forskning bemerker at denne grunnleggende maten til alternativ medisin hjelper med ulike typer smerte, Inkludert endometriose smerte.

8. Hold smertestillende midler på fingertuppene

En flaske ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som ibuprofen (Motrin, Advil) eller naproser (Aleeve), kan være din beste venn når magen er fanget av kramper.

Bruk disse smertestillende midler når du trenger det, men du forsiktig. L’Inntak av for mange smertestillende midler kan føre til bivirkninger, for eksempel:

 • Magesår
 • Leverproblemer og nyrer
 • blødning

Hvis du tror du trenger mer enn din anbefalte dose, snakk med legen din om andre alternativer for å lindre smerte.

9. Finn en lege du stoler på

Krone for endometriose betyr å måtte diskutere dine mest personlige og intime opplevelser med en lege. Det er viktig å finne noen du stoler på og med hvem du føler deg trygge for å åpne.

Du vil også velge en lege som seriøst tar symptomene dine. Hvis din nåværende helsepersonell ikke oppfyller disse kriteriene, begynner du å intervjue nye kandidater.

En spesialisert lege i endometriose kan tilby kirurgiske løsninger hvis konservativ ledelse ikke gir lindring.

10. Få støtte

Når du er i en glød, kan det virke som om du er den eneste personen i verden med så mye smerte. Du er ikke.

Søk på nettet eller innsjekking med en-8217; enterometriose for en støttegruppe i ditt område. Du vil finne mange andre kvinner hvis erfaringer reflekterer din.

C’Det er en sann følelse av solidaritet i å se seg rundt i rommet og se en hel gruppe kvinner som kjempet dine samme smertefulle symptomer.

Støttegruppemedlemmer som har bodd med endometriosisen for en PO & # 8216; De kan også tilby andre nyttige triks for livet du kanskje ikke har vurdert.