Endometriose: Hva du kan forvente på reisen som venter på oss

L’endometriose er en langsiktig tilstand. Du og legen din vil fortsette å administrere symptomene dine over tid. Etter at legen har diagnostisert endometriosisen, kan du kanskje ha en plan D’handling som hjelper deg med å mappe din vei for å håndtere denne tilstanden.

Å snakke med legen din er et første viktig skritt. Sammen vil du bestemme den beste måten å bevege seg fremover, fra medisinsk behandling til trinnene for å ta med hjem for å forbedre kvaliteten på livet ditt.

Behandlingsbanen som venter på deg, er unik for deg: Dine valg og valg er avhengig av hva du vil ha fra livet ditt og medisinske anbefalinger som tilbys av legen din spesielt for deg.

Behandlingsalternativer for endometriose

L’endometriose er veksten av livmorbeleggceller utenfor livmoren. Ingen vet nøyaktig hva årsaken. Imidlertid vet leger hvilke forhold alle «8217; indre av kroppen din Endometriose og forårsaker deg videre smerte.

L’endometriose kan ikke behandles, så behandlingen fokuserer på forebygging av forverringen. Legen din kan gi verktøy til å bruke hjemme for å lindre symptomene. De vil også diskutere medisinske behandlinger og bivirkninger.

Hormonell terapi, som prevensjon eller agonister av Dell’gonadotropinfrigivelsehormon (GnRH), er en første felles forsvarslinje. Disse stoffene endrer kroppens normale reproduktive syklus. Følgelig blokkerer de også eller senker den unormale veksten av endometrisk vev, noe som reduserer smerte.

Hvis du prøver å ha et barn, kan du fortsatt bruke hormonbehandling, men ditt ønske om å bli gravid vil påvirke typen behandling som anbefales av legen din. Mange kvinner som lider av infertilitet, selv lider av endometriose, så dine reproduktive planer og ønsker bør være en del av samtalen.

Kvinner som lever med sterke smerter på grunn av endometriose, kan ta hensyn til kirurgiske alternativer. Disse inkluderer fjerning av endometrisk vev som vokste opp utenfor livmoren. Denne typen kirurgi forlater reproduktive organer intakt.

En annen type operasjon, en hysterektomi, fjerner livmoren og muligens eggstokkene og andre reproduktive organer. A’Hysterektomi er et alternativ & # 8220; Last Resort & # 8221; For behandling av endometriosen. Kvinner som ikke har livmor, kan ikke forbli gravid.

Administrere endometriosen

Det er mange måter å ta kontroll over & # 8217, endometriose hjemme. Disse teknikkene er utformet for å gjøre kroppen til et mindre gunstig miljø for veksten av endometrisk vev. De hjelper deg også med å føle deg bedre ved å redusere smerte.

Behandling av benksmerter, som bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen, kan hjelpe deg å føle deg midlertidig bedre. Imidlertid maskerer smertestillende symptomene på # 8217; endometriose. De går ikke bort. Legen din kan anbefale disse smertestillende midler som en måte å hjelpe deg med å overvinne dagen din. Men snakk med legen din om alternativer som ikke bare maskerer symptomer.

Noen kvinner bruker aromaterapi, fysioterapi, yoga, meditasjon og andre smertestyringsteknikker for å redusere alvorlighetsgraden av symptomene på # 8217; endometriose. Når du blir mer i kontakt med kroppen din, finner du teknikkene som fungerer bedre for deg.

Fordi østrogener forårsaker veksten av endometrisk vev, kan du ta tiltak for å redusere østrogennivået. L’vanlig fysisk trening, sammen med alkohol og koffein, er strategier som kan bidra til lavere østrogen nivåer.

Ta i betraktning dietten som ikke fremmer betennelsen. Noen strømmer Undersøkelser viser at betennelsen forverrer tilstanden. Matvarer som fremmer betennelsen inkluderer raffinerte karbohydrater, jobbet hvitt mel, fettstoffer, sukker, margarin, arbeidet kjøtt og rødt kjøtt. I stedet velger du hele maten.

Råd om livsstil

Når du prøver smerte regelmessig, kan det være en utfordring å holde seg frisk. Forbli aktiv, men kan hjelpe deg med å overvinne de fysiske og mentale effektene av kronisk smerte. Når det gjelder endometriose, kan det hende at det kan forhindre forverring av symptomene.

De Helseavdeling og amerikanske Human Services, Office on Women’S Helse, Anbefaler minst fire timers trening i uken og ikke mer enn en alkoholholdig drikke og en drink som inneholder koffein om dagen.

L & # 8217;

Det er viktig å følge en behandlingsplan levert av legen. Samtalen fortsetter med dem mens du bruker stoffene de foreskrev deg. Etter legenes instruksjoner, begynner du å lære hva som fungerer bra og hva ikke.

Snakk med legen din for å endre behandlingsplanen, om nødvendig. Mens du er oppmerksom på hva som fungerer for kroppen din, kan du gjøre mer informerte valg om helsen din.