Endometriose etter keisersnitt: Symptomer

Intro

Endometrial stoff er vanligvis tilstede alle’# 8217; en kvinnes livmor. Har som mål å støtte graviditeten. Du mister også månedlig i løpet av syklusen. Dette stoffet er gunstig for fruktbarheten din når du prøver å bli gravid. Men det kan være veldig smertefullt hvis du begynner å vokse utenfor livmoren din.

Kvinner som har endometrial stoff i andre deler av kroppen, har en tilstand som kalles endometriose. Eksempler på hvor dette stoffet kan vokse inkluderer:

Selv om det er svært sjeldent, er det mulig at endometrialvev kan vokse i magesiden til en kvinne etter en keisersnitt. Dette skjer sjelden, så legene kan feilaktig diagnostisere tilstanden etter graviditet.

Symptomer på endometriose etter keisersnittet

Det vanligste symptomet på endometriose etter keisersnitt er dannelsen av en masse eller knutepunkt i kirurgisk arr. Nodulen kan variere i størrelse. Det er ofte smertefullt. Dette skyldes at området med endometrisk vev kan bløde. L’blødning er veldig irriterende for abdominale organer. Det kan forårsake betennelse og irritasjon.

Noen kvinner kan legge merke til at massen er misfarget og kan til og med bløde. Dette kan skape forvirring etter fødselen. En kvinne tror kanskje at gravering ikke helbreder godt, eller at han danner et overskudd av scathrial vev. Noen kvinner viser ikke andre symptomer enn en tydelig masse i graveringsstedet.

Endometrialvevet er bestemt til å bløde med en kvinnes menstruasjonssyklus. En kvinne kan legge merke til at snittstedet bløder mer i løpet av den tiden han har syklusen. Men ikke alle kvinner merker en blødning i forbindelse med sine sykluser.

A’Andre forvirrende del kan være at mange mødre som velger å amme sine barn, kan ikke ha syklusen for litt og # 8216;. Hormoner utgitt under L’amming kan undertrykke menstruasjon i noen kvinner.

Det er endometriose?

Andre forhold som leger ofte vurderer utover og endometriose etter en keisersnitt, inkluderer:

Det er viktig at en lege vurderer endometriosen som en mulig årsak til smerte, blødning og masse på keisersnittet.

Hva er forskjellen mellom primær og sekundær endometriose?

Legene deler endometriosen i to typer: primær endometriose og sekundær endometriose, eller iatrogen. L’Primær endometriose har ikke et notat. L’sekundær endometriose har et notat. L’endometriose etter keisersnitt er en form for sekundær endometriose.

Noen ganger, etter en operasjon som treffer livmoren, kan endometrialceller bevege seg fra livmoren til kirurgisk gravering. Når de begynner å vokse og multiplisere, kan de forårsake endometriose symptomer. Dette gjelder for kirurgi som en keisersnitt og en hysterektomi, som er kirurgisk fjerning av livmor.

Hva er frekvensen av utbruddet av’endometriose etter kutting av keisersnitt?

Mellom 0.03 og 1.7 prosenter Kvinner rapporterer symptomer på endometriose etter en keisersnitt. Fordi tilstanden er så sjelden, vil legene vanligvis ikke umiddelbart diagnostisere det. En lege må kanskje utføre flere tester før de mistenker endometriosen. Noen ganger kan en kvinne gjennomgå kirurgi for å fjerne gumoseområdet hvor endometriosen er funnet før en lege identifiserer fremspringet som å ha endometrial stoff.

Å ha både den primære endometriose og # 8217; sekundær endometriose etter operasjonen er enda sjeldent. Selv om begge forholdene kan oppstå, er det lite sannsynlig.

Hvordan legene diagnostiserer endometriosen etter keisersnittet?

Den mest pålitelige metoden for å diagnostisere endometriosen er å ta en stoffprøve. En lege som spesialiserer seg på patologi (studiet av stoffer) vil undersøke mesteren under mikroskopet for å se om cellene ligner de av endometrisk vev.

Legene begynner vanligvis å ekskludere andre mulige årsaker til masse eller svulst i magen gjennom bildebehandlingsstudier. Disse er ikke invasive. Eksempler på disse testene inkluderer:

Legene kan bruke bildebehandlingsstudier for å nærme seg en diagnose av endometriose. Men den eneste måten å virkelig vite det er å teste stoffet for endometriske celler.

Behandling for endometriosen etter keisersnittet

Behandlinger for endometriose er vanligvis avhengig av symptomer. Hvis ubehaget ditt er mildt og / eller det «8217; # 8217-området; endometriose er liten, du vil kanskje ikke ha invasive behandlinger. Du kan ta en benk analgetisk, som ibuprofen, når det berørte området plaget deg.

Legene behandler vanligvis den primære endometriosen med narkotika. Eksempler er prevensjonspiller. Disse hormonene kontrollerer at de forårsaker blødning.
Du trenger kirurgi?

Narkotika virker vanligvis ikke for kirurgisk kikatrial endometriose.

I stedet kan en lege anbefale kirurgi. En kirurg vil fjerne området der endometrialceller vokste, pluss en liten del rundt graveringsstedet for å sikre at alle cellene forsvinner.

Siden endometriosisen etter keisersnittet er så sjeldent, har legene ikke mange data på mengden hud som skal fjernes. Men under operasjonen er det viktig å holde risikoen for at endometriosen kan reduseres.

En lege bør diskutere med deg l’kirurgisk tilnærming. Ta deg tid når du bestemmer deg, slik at du kan få den beste og sikreste beslutningen. Du vil kanskje også få en annen mening.

Etter operasjonen, mulighetene som 8217; Endometriose Returns er få. Kvinner som velger kirurgi, har en tilbakefallshastighet på 4.3 prosent.

Selv om de kanskje vil ha noen år i fremtiden, forsvinner ubehag vanligvis etter overgangsalderen. Aldring, kroppen din produserer ikke mer østrogen, noe som kan forårsake smerte og blødning. Dette er grunnen til at kvinner vanligvis ikke har endometriose etter overgangsalderen.

Utsikter for endometriose etter keisersnitt

Hvis du oppdager et Perident-område med scathrial-stoffet etter en keisersnitt, snakk med legen din. Selv om det er flere mulige årsaker til dette, vær forsiktig hvis symptomene dine blir verre under syklusen. Dette kan bety at endometriosen er årsaken.

Hvis symptomene er svært smertefulle, diskuter behandlingsalternativer med legen.

L’endometriose kan påvirke fruktbarheten hos noen kvinner. Men dette er hovedsakelig tilfelle av den primære endometriosen. Caesarean fødsel øker oddsen som du har igjen en hvis du har et annet barn, slik at du og legen din må skape en plan for å redusere risikoen for diffusjon av stoffet hvis du trenger en annen keisersnitt.

Del på Pinterest