En tomat er en frukt eller grønnsak?

Tomater er sannsynligvis en av de mest allsidige produktene i sommersesongen.

Generelt er de gruppert sammen med grønnsaker i den kulinariske verden, men du kan også ha hørt dem kalt frukt.

Denne artikkelen utforsker hvis tomater er frukt eller grønnsaker, og fordi noen ganger er de forvirret for den ene eller # 8217; andre.

Del på Pinterest

Hva er forskjellen mellom en frukt og en grønnsak?

Fra et ernæringsmessig synspunkt, får frukt og grønnsaker mye oppmerksomhet fordi de er rike kilder til vitaminer, mineraler og fibre (1).

Selv om de har mye til felles, har frukt og grønnsaker også noen nettoforskjeller.

Disse forskjellene varierer imidlertid betydelig avhengig av om du snakker med en bonde eller en kokk.

Botanisk klassifisering

Den botaniske klassifiseringen av frukt og grønnsaker er hovedsakelig basert på strukturen og funksjonen til den delen av anlegget i spørsmålet.

Fruktene er dannet av blomster, har frø og hjelpe anleggets reproduksjonsprosessen. Noen vanlige frukter inkluderer epler, fersken, blåbær og bringebær (2).

D’Andre deler, grønnsaker er røtter, stengler, blader eller andre hjelpeleder av anlegget. Noen kjente grønnsaker inkluderer spinat, salat, gulrøtter, rødbeter og selleri (2).

Kulinarisk klassifisering

Når det gjelder matlaging, endres klassifikasjonssystemet for frukt og grønnsaker betydelig enn hvordan Botanically Classified.

I kulinarisk praksis brukes frukt og grønnsaker og brukes hovedsakelig basert på deres smakprofiler.

Generelt har en frukt en myk konsistens og har en tendens til å feire på den søte siden. Det kan også være litt & # 8216; hard eller krydret. Det er mer egnet for desserter, kaker, smoothies, syltetøy eller spises alene som en matbit.

Tvert imot har en grønnsak vanligvis en søtere og muligens bitter smak. Har vanligvis en vanskeligere fruktkonsistens, og selv om noen er rå tasted, kan det kreve matlaging. De er mer egnet for saltede retter som pommes frites, stews, salater og flanser.

Botanisk er tomater frukter

Ifølge vitenskap er tomater frukter.

Alle frukter har et enkelt frø eller mange frø All’inne og vokse fra blomsten av en plante (2).

Som andre ekte frukter, danner tomater fra små gule blomster på vintreet og inneholder naturligvis en rekke frø. Disse frøene kan samles og brukes til å produsere flere tomatplanter.

Det er interessant å merke seg at noen moderne varianter av tomatplanter med vilje er dyrket for å avbryte produksjonen av frø. Selv når dette er tilfelle, er en tomat fortsatt ansett som frukten av anlegget i botaniske termer.

De er ofte klassifisert som grønnsaker

Mye av forvirringen at en tomat er en frukt eller grønnsak som kommer fra vanlige kulinariske applikasjoner for tomater.

Matlaging er så mye A’kunst som vitenskap, som har en tendens til å forlate stedet for større fleksibilitet for klassifiseringen av ulike matvarer.

I kjøkkenet brukes tomater vanligvis alene eller kombinert med andre ekte grønnsaker i saltede retter. Følgelig er omdømmet til grønnsaker blitt opptjent, selv om de teknisk sett er en frukt for vitenskapelige standarder.

Dette var klassifiseringsmetoden som ble brukt av USAs høyesterett i 1893 i en juridisk tvist med en importør av tomater som hevdet at tomatene måtte betraktes som frukt for å unngå den høyeste vegetabilske tariffen.

Det var i dette tilfellet at retten bestemte seg for at tomatet ville bli klassifisert som en grønnsak på grunnlag av sine kulinariske applikasjoner i stedet for sin botaniske kategorisering som en frukt. Resten er historie (3).

Tomater er ikke den eneste maten som sliter med denne typen krise D & # 8217;. Faktisk er det ganske vanlig at de botanisk klassifiserte plantene som frukter brukes som grønnsaker i kulinarisk praksis.

Andre frukter som ofte betraktes som grønnsaker, inkluderer:

  • Agurk
  • Squash
  • Peas pods
  • Peppers
  • Eggplant
  • Okra

Selv om det er mye mindre vanlig, blir det noen ganger grønnsaker brukt mer som frukt selv i visse kulinariske scenarier.

Rabarbraen, for eksempel, er ofte inkludert i søte dessertoppskrifter, selv om det er en grønnsak. Dette er også eksemplifisert i andre retter som gulrotkake eller søtpotetkake.

Bunnlinjen

Tomater er botanisk definert som frukter fordi de danner fra en blomst og inneholder frø.

Imidlertid brukes de oftere som grønnsaker på kjøkkenet. Faktisk har Høyesterett i USA etablert i 1893 at tomat skal klassifiseres som en grønnsak basert på sine kulinariske applikasjoner.

Det er ikke sjeldent at den kulinariske praksisen fører til linjene i de vitenskapelige definisjonene av hva som er en frukt eller grønnsaker. Mange planter betraktet grønnsaker er faktisk frukt.

For alle effekter er tomater begge. Hvis du snakker med en bonde eller en gartner, er de frukter. Hvis du snakker med en kokk, er jeg en grønnsak.

Uansett dette er jeg en’lagt til deilig og næringsrik til noen diett.