En større testikkel av den andre: årsaker, risiko og mer

Det er vanlig?

Det er normalt at en av testiklene dine skal være større enn # 8217; andre. Den rette testiklen har en tendens til å være den større. En av dem skråner vanligvis enda litt og mer på bunnen av pungen.

Imidlertid bør testiklene dine aldri være smertefulle. Og selv om man er større, bør den ikke ha en helt annen form. Kontakt legen din dersom du merker at en av testiklene plutselig er dårlig eller har samme form som # 8217;.

Les videre for å lære å identifisere sunne testikler, for eksempel symptomer, vær oppmerksom på og hva de skal gjøre hvis det er kjent smerte eller unormale symptomer.

Hvordan vet jeg om en testikkel er større enn # 8217; andre?

Uansett hva en testikkel er større, vil den større være større enn en liten margin, omtrent en halv teskje. Du bør ikke høre noen smerte når du sitter, du står opp eller beveger deg. Også, du burde ikke ha noen rødhet eller hevelse, selv om en testikkel er større.

Testiklene dine er mer eggformede, i stedet for runde. Normalt er de glatte rundt, uten klumper eller fremspring. Verken de myke klumper eller de harde er normale. Kontakt legen din umiddelbart hvis du finner noduler rundt testiklene.

Hvordan identifisere sunne testikler

En vanlig testikulær selvtest (TSE) kan hjelpe deg å forstå hvordan testiklene dine føler og identifiserer klumper, smerte, ømhet og endringer i en eller begge testikler.

Din scrotum skal oppløses, ikke trukket eller krympet, når du lager en tse.

Følg disse trinnene:

 • Bruk fingrene og tommelen til å forsiktig rulle testikelen. Ikke rull det for kraftig.
 • Langs hele overflaten av en testikkel, kontrollerer følelsen av knuter, fremspring, dimensjoner av størrelser og smertefulle eller ømme områder.
 • Se langs bakgrunnen til skrotet på jakt etter epididimet, et rør festet til testiklen som lagrer sædceller. Det skal se ut som en haug med rør.
 • Gjenta for den andre testikelen for # 8217;.
 • Det er tilrådelig å ta en TSE minst en gang i måneden.

  Hva gjør en testikkel bli større?

  De mulige årsakene til et forstørret testikkel inkluderer:

  epididymite

  Dette er betennelsen i # 8217; epididal. Det er vanligvis resultatet av en infeksjon i & # 8217;. Dette er et vanlig symptom på Chlamydia, A’Seksuell overføring infeksjon (STI). Kontakt legen din dersom du oppdager unormal smerte, brenner under urinering eller sekresjon fra penis sammen med betennelse.

  Epididimale cyster

  Dette er en vekst av Epididal forårsaket av et overskudd av væske. Det er ufarlig og krever ingen behandling.

  orkitt

  Orkittet er en betennelse i testikler forårsaket av infeksjoner eller virus som forårsaker mathetisk. Kontakt legen din dersom du legger merke til smerte, siden orkittet kan forårsake skade på testiklene.

  Hydrocele

  En hyrocele er en væskeakkumulering rundt testikelen som kan forårsake hevelse. Denne opphopningen av væsker kan være normale med alderen og # 8217; alder og krever ikke omsorg. Det kan imidlertid også angi en Betennelse på 8217;.

  Varicocele

  Varicoceli er ingrossed vener alle’scrotum interiør. De kan forårsake et lite antall spermatozoer, men normalt trenger de ikke å bli behandlet hvis du ikke har andre symptomer.

  Testicular Twist

  Torsjonen av den spermatiske funksjonen kan oppstå når testiklen roterer for mye. Dette kan sakte eller til og med avbryte blodstrømmen fra kroppen til testikelen. Kontakt legen din dersom du føler en vedvarende testikulær smerte etter en skade eller en smerte som forsvinner og fortsetter uten varsel. Testicular torsjon er en nødsituasjon som krever umiddelbar medisinsk behandling for å redde testikelen.

  Testikkelkreft

  Testikkelkreft oppstår når kreftceller samler seg i testikelen. Kontakt legen din umiddelbart hvis du legger merke til klumper eller nye vekst rundt testiklene.

  Når jeg skal se legen min?

  Kontakt legen din dersom du manifesterer et av følgende symptomer:

  • smerte
  • opphovning
  • rødhet
  • Tørk fra penis
  • kvalme eller oppkast
  • Vanskeligheter med å urinere
  • smerte i andre deler av kroppen, som for eksempel ryggen eller lavt underliv
  • Utvidelse eller bryst ømhet

  Legen vil utføre en fysisk undersøkelse av pungen og testiklene for å observere noen vekst, noduler eller andre anomalier. Hvis legen din mistenker en testikkelkreft, vil du også bli bedt om din medisinske historie for å se om familien din har en historie med testikkelkreft.

  Andre mulige diagnose tester inkluderer:

  • Urin test. Legen vil samle et utvalg av urin for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner eller betingelser for nyrene.
  • Blodanalyse. Legen vil samle en blodprøve for å teste tumormarkører, som kan indikere kreft.
  • Ultralyd. Legen vil bruke en ultralydstransduser og en gel for å se testiklene i en ultralydskjerm. Dette gjør at de kan kontrollere blodstrømmen eller veksten i testikelen, som kan identifisere vri eller kreft.
  • TC SCAN. Legen vil bruke en maskin til å skaffe forskjellige bilder av testiklene for å lete etter uregelmessigheter.

  Hvordan denne tilstanden behandles?

  Ofte er behandlingen ikke nødvendig. Men hvis du finner andre symptomer, eller du har en alvorlig grunnleggende tilstand, vil legen din jobbe med deg for å utvikle en passende behandlingsplan.

  Her er de typiske behandlingsplanene for disse vanlige diagnostiserte forholdene:

  epididymite

  Hvis du lider av Clamydia, vil legen foreskrive et antibiotika, som Azithromycin (Zithromax) eller Doxycyklin (Oracea). Legen kan tømme pus for å lindre hevelse og # 8217; infeksjon.

  orkitt

  Hvis orkittet er forårsaket av en IST, vil legen sannsynligvis foreskrive Ceftriaxone (RocePhin) og Azitromycin (Zithromax) for å bekjempe infeksjonen. Du kan bruke L’ibuprofen (Advil) og en kald pakke for å lindre smerte og hevelse.

  Testicular Twist

  Legen din kan være i stand til å presse testiklen for å smelte den. Dette kalles manuell forskning. Kirurgi er vanligvis nødvendig for å hindre vridningen fra gjentakende. Lengre aspekter etter torsjon for å få behandling, jo større er muligheten for at testiklen skal fjernes.

  Testikkelkreft

  Legen kan kirurgisk fjerne testiklen hvis den inneholder kreftceller. Derfor kan testiklene testes for å bestemme hvilken type kreft som er tilstede. Blodprøver kan avgjøre om kreft har spredt seg utover testikelen. Radioterapi og langvarig kjemoterapi kan bidra til å ødelegge kreftceller og forhindre at de går tilbake.

  Komplikasjoner er mulige?

  Med rettidig behandling, vil de fleste forholdene ikke forårsake komplikasjoner.

  Men hvis blodet blir avbrutt for lenge, kan testikelen fjernes. I disse tilfellene kan du utvikle et lavt antall spermatozoer eller infertilitet.

  Noen behandlinger mot kreft, som kjemoterapi, kan også forårsake infertilitet.

  Hva er perspektivet?

  Du trenger ikke å bekymre deg hvis du har asymmetriske testikler. Men hvis du oppdager en ny smerte, rødhet eller knuter rundt testiklene, må du umiddelbart konsultere legen din for en diagnose. A’infeksjon, en vri eller kreft må behandles raskt for å hindre komplikasjoner.

  Mange årsaker til en forstørret testikkel kan behandles med narkotika eller kirurgiske inngrep, spesielt hvis du får en tidlig diagnose. Hvis du mottar en diagnose av kreft eller infertilitet eller en testikkel er fjernet, vet du at du ikke er alene. Det er mange støttegrupper for personer med kreft og infertilitet som kan hjelpe deg å føle deg autorisert til å fortsette å leve livet ditt etter behandling eller # 8217; kirurgi;.