En sammenbrudd av den tidsmessige sekvensen av fruktbarhet

Del på Pinterest

Mange kvinner er født med alle follikler av umodne egg som noen gang vil ha Fra 1 til 2 millioner. Bare om 400.000 av disse eggene forblir alle «8217; begynnelsen av menstruasjon, som forekommer rundt Alder 12.

Med hver periode går flere hundre egg tapt. Bare de sunneste folliklene blir modne egg. Kroppen bryter ned og absorberer resten. Hanner, D & # 8217, en annen del, fortsett å skape ny sæd for det meste av deres voksne liv.

Som kroppen aldre, har mindre follikler. Dette betyr at follikler har færre muligheter til å skape sunne og sterke gjødsel egg. I årene av # 8217; tenåringer, tilbudet er robust, men i slutten av årene’30 og’40 l’tilbudet faller. Dette er imidlertid alderen når flere og flere prøver å skape en familie.

I dag, L’gjennomsnittlig barndomsalder for første gang er 26 år.6 år. At siden har vært stadig øker I de senere år blir foreldre utsatt.

La oss gi en’se på hvordan beslutningen om å vente kan påvirke fruktbarheten din.

Fra 18 til 24

Hvis det aldri var en’alder & # 8220; beste & # 8221; Å øke rent fra et fysisk synspunkt, ville dette være.

De sterkere eggstokkfolliklene i kroppen din er den første som modnes i egg for eggløsninger, så det er mer sannsynlig at eggene du produserer i dine yngre år er høy kvalitet.

Å ha et barn i denne alderen vil redusere risikoen for:

  • Medfødte defekter
  • Kromosomale problemer
  • Noen fruktbarhetsproblemer

Selvfølgelig, selv om det er mindre risikabelt å ha barn mellom 18 og 24, er det ikke uten risiko.

Denne muligheten for fruktbarhet, også kjent som en fertilitetshastighet, vil øke og redusere i løpet av livet ditt. Det er mest i denne perioden av en ung alder. Mellom 20 og 30 år, den naturlige Fertilitetsgrad hver måned Det er omtrent 25 prosent. Dette faller under 10% etter 35 år.

Native hastigheter faller for kvinner i alderen mellom 18 og 24 år. Mange gir opp familier for karrierer til de går inn Deres 30 og 40 år.

Fra 25 til 30

Med hvert år som passerer, reduseres din mulighet for naturlig å tenke på et barn. Men mot slutten av de 20 årene er muligheten for å bli gravid uten intervensjon fortsatt ganske stabilt.

Faktisk er par under 30 år som ellers er sunne, i stand til å bli gravid i de tre første månedene 40 prosent 60 Dell’Era, Estimate L’Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development. Etter 30 år begynner sjansene for å bli gravid å redusere hvert år.

Hvis du ikke har opprettet en familie ennå, ikke bekymre deg! Kroppen din har fortsatt en sjenerøs lager av egg som skal leveres når det er riktig tidspunkt.

Men hvis du prøver å bli gravid og du ikke har vært vellykket i minst tre måneder, snakk med legen din. Selv om de fleste par i denne alderen vil kunne ha et barn uten intervensjon, kan noen indikasjoner være nyttige.

Fra 31 til 35

Når du er 30, er sjansene du kan få et barn fortsatt høyt.

Du har fortsatt mange egg av høy kvalitet, men sjansene dine vil begynne å stadig redusere i denne alderen. Din fruktbarhetsrate reduserer gradvis opp til 8217; alder 32. Ved 37, reduseres det dramatisk. Du er ca 30 år gammel fruktbar Hvordan bare over 20 år.

Det betyr at du ikke kan ha barn hvis du er 30 år gammel? Absolutt ikke.

Faktisk har 1 kvinne på 5 nasjonalt det første barnet etter 35 år, observerer Nasjonale institutter av helse. Imidlertid vil 1 30 år gamle par oppleve en slags infertilitetsproblem.

Del på Pinterest

Fra 35 til 40

De større reduksjon i fruktbarhet er mellom slutten av årene’30 og # 8217; Start av årene’40. Oddsen som en kvinne på trettiårene vil kunne bli spontant omtrent halvparten den av en kvinne på tjueen.

TIL 2003 Review bemerker at 60% av parene i denne aldersgruppen vil kunne naturlig forstå innen ett år fra begynnelsen av forsøket, mens 8217; 85% vil kunne bli gravid innen to år.

Men i denne alderen er risikoen for kromosomale problemer med egg høyere. Risikoen øker hvert nytt år. Dette betyr at risikoen for spontan abort eller unormal graviditet er høyere.

Dette fallet i fertilitetsfrekvensen faller sammen med tiåret av livet der flere mennesker noen gang prøver å bli gravid.

Fra 2011 til 2016, fødselsraten for kvinner i alderen 35 til 39 år Den har økt hvert år, På bunnen av’1% i 2017 rapporterer sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC). For kvinner over 39 år er fødselsraten enda høyere.

Fra 41 til 45 år

Sekund CDC, Native-priser mellom 40 og 44 år har økt med 2% mellom 2016 og 2017. Antallet fødsler for kvinner mellom 45 og 49 har økt med 3% i samme tidsperiode. Faktisk, Raskere vekstrater Graviditet er i kvinner i alderen 40 år eller eldre.

Det er imidlertid viktig å huske på at mens flere mennesker føder disse årene, er den totale prosentandelen av fødselen fra eldre foreldre fortsatt mye lavere enn de yngre. Dette skyldes delvis fordi det er vanskeligere å bli gravid hvis du er over 40 år gammel.

I denne alderen forbereder kroppen din på overgangsalderen. Eggstokkene dine har sannsynligvis solgt ut folliklene eller nærmer seg slutten av deres tanking. Til hver forbigående syklus, vil andre forsvinne. Når du kommer til de første 50 årene, vil du få det nesten ingen follikel gjenstående.

Barn født fra folk i denne aldersgruppen er også til størst risiko for en rekke fødselsskader og komplikasjoner av graviditet. Spontan abort og kromosomale abnormiteter betydelig I løpet av denne perioden av livet.

L’Avansert alder øker også risikoen for komplikasjoner for foreldrene, inkludert:

  • diabetes
  • hypertensjon
  • preeklampsi

Ta bort

I dag venter folk lenger til å starte en familie. På grunn av fremgang i fruktbarhetsbehandlinger, som for eksempel in vitro befruktning, klarer disse individene ofte å forbli gravid på dette senere stadium.

Mens ditt naturlige vindu gradvis lukkes med din alder, kan fruktbarhetsbehandlinger strekke seg og til og med øke sjansene for vellykket oppfatning.

Kimberly Holland er en forfatter og utgiver om helse og livsstil basert i Birmingham, Alabama. Når du ikke organiserer bøkene dine basert på farge, elsker Holland å reise, leke med nye kjøkkengadgets og utforske småbyer og butikker.