En hjemmelaget luftfukter og 10 måter å bekjempe tørr luft

Del på Pinterest

Å ha tørr luft hjemme kan være irriterende, spesielt hvis du lider av astma, allergier, hudsykdommer som psoriasis eller kald. L’# 8217 økning, eller vanndamp i luften, utføres vanligvis med en luftfukter.

Imidlertid kan luftfuktere noen ganger være dyre og er vanligvis effektive bare for et enkeltrom. Heldigvis finnes det måter du naturlig kan øke fuktigheten i hjemmet ditt for å bekjempe tørrluften;.

I denne artikkelen vil vi utforske en måte å skape din luftfukter på, i tillegg til 10 andre måter å øke den naturlige fuktigheten i ditt hjem.

Lag din hjemmelagde luftfukter

Du kan enkelt lage din hjemmelagde luftfukter. Her er en måte:

Vifte luftfukter

For å lage en luftfukter som etterligner hva du kan finne i en butikk, trenger du:

 • Et glass, en bolle eller en beholder
 • en ganske lang spyd å hvile på beholderen
 • en svamp eller en klut
 • litt & # 8216; vann
 • en liten fan
 • For en svamp wick: Sett inn Skein gjennom den øvre delen av svampen, og senk svampen i glasset eller i beholderen. Skewer kan holde svampen på plass.
 • For en klut av klut: skalaer skrå til kanten av beholderen, brett kluten i halvparten, og pakk deretter kluten på spydet i glasset eller i beholderen.
 • Fyll glasset eller beholderen med vann til bunnen av kluten eller svampen ikke er nedsenket. Med tidens gang, # 8217; vann vil fordampe fra overflaten av vannet i bollen og overflaten av klut eller # 8217; vått håndkle.
 • Legg en vifte bak hele konfigurasjonen og roter på et minimum. Du vil at luftstrømmen skal stå overfor midten av rommet, slik at vanndampen sirkler igjen i huset.
 • Denne hjemmelagde luftfukteren kan bidra til å legge til fuktighet alt’omgivende område. Du kan skape mer enn en og strategisk posisjonere dem i hele huset, for eksempel på en kommode i soverommet eller på et salongbord i stuen.

  Hvis du er på utkikk etter små endringer, kan du gjøre hjemme at de også er effektive for å øke fuktigheten i luften, teste en av disse ideene:

  1. Kok mer vann

  Simple Passages Slik lager du mer mat på ovnen kan bidra til å holde ting relativt våt. Og hvis du er en te drinker, oppvarmer vannet i en panne eller en vannkoker på komfyren (i stedet for i mikrobølgeovn), siden dette frigjør veldig damp i # 8217;.

  Når vannet når kokepunktet, begynner du å frigjøre damp og fordampe igjen i atmosfæren.

  2. Dekorer med blomstervaser

  Blomstervaser er en flott & # 8220; luftfukter & # 8221; Hjemme fordi, selvfølgelig, vi legger blomster i de solfylte punktene i huset. Denne eksponeringen for sollys bidrar til å akselerere fordampningen av vannet i fartøyene.

  Hvis du vil dekorere med potter fulle av blomster for å legge til fuktighet i hjemmet, kan blomster i vannet også være falskt. Den falske blomsten kan være et godt alternativ hvis du har blomsterallergi eller leter etter en’mer bærekraftig eller økonomisk alternativ.

  Sett bærerne på Windows Sills eller Sunny Tables for å øke fuktigheten i ditt hjem. Bytt vann regelmessig for å unngå akkumulerer i vannet;.

  3. Ta flere planter i ditt hjem

  For å overleve, må planter absorbere vannet gjennom røttene. Imidlertid er det ikke brukt alt vannet absorbert av anlegget, men de fleste blir fordampet gjennom bladene i en prosess som kalles svette.

  Flere planter D’Leiligheten satt opp hjemme, jo større fuktigheten i’total luft;. Du vil også ha fordelen av å nyte en’renere luft.

  4. Bli kreativ med vannskåler; vann

  Ta en liten dekorativ bolle og fyll den med vann nesten opp til toppen. Plasser den på et bord eller en hylle og vil sakte fordampe over tid.

  Tips: Hvis du legger en full krystallskål D’vann i sollys, kan du til og med ha muligheten til å nyte et show av klokkeslett, takket være brytet av lys.

  5. Dra nytte av stikkontakter på D’luft og radiatorer

  Plasser små boller d’vann over oppvarming Gulvnett kan bidra til å legge til litt & # 8216; mer fuktighet i vintermånedene.

  Hvis du har en gammel skole radiator (ikke-elektrisk) med en flat overflate, kan du også plassere en liten bolle d’vann over radiatorenheten. Vær forsiktig og bruk varmebestandige boller for å unngå smeltet plast, glassbrudd eller utslipp.

  6. Dusj med åpen dør

  Du kan dra nytte av en varm dusj ved å åpne badedøren så mye som mulig. Hvis dusjen er varm nok, er det sannsynlig at denne dampen trenger inn i de tilstøtende rommene, noe som gir dem et fuktighetsøkning.

  Pass på at du ikke forlater badviften åpen eller eliminerer all fuktighet.

  7. Lagre badet vann

  Når du er ferdig i badekaret, ikke last ned vann nå;. La det kjøle seg helt, vil frigjøre resten av den vanndampen i # 8217; luft. Også, hvis du er en person som liker å bruke aromaterapi under badene, vil dette bidra til å frigjøre dampen på # 8217; essensiell olje i # 8217; atmosfæren.

  8. Sett oppvaskmaskinen

  Under vaskesyklusen til oppvaskmaskinen vil dampen bli utgitt i # 8217; atmosfæren under rengjøring av servise. For tørkesyklusen, bryt opp oppvaskmaskindøren og la oppvasken tørke luften vil øke fuktigheten til’omgivende luft som dampen kommer ut.

  9. Hopp over l’tørketrommel

  Selv om det er lett å kaste vaskeriet i # 8217; tørketrommel og stoppe en dag, kan du bruke de våte klærne for å øke fuktigheten. Når klærne ble vasket, hold dem bare på et tørkestativ for å tørke dem. Man hånd tørking, de vil frigjøre vann i # 8217; atmosfæren og bidrar til å øke fuktighet.

  10. Den huser et akvarium eller et mini akvarium

  L’vannfordampning; Vann er en naturlig del av livssyklusen til et akvarium eller en fisketank, som kan hjelpe deg med å øke fuktighet i den omkringliggende luften. Som bonuser, akvarier og akvarier kan enkelt innredes for å forbedre hjemmet estetikk, spesielt hvis du er ute etter de feng shui vibrasjoner.

  Hensyn

  Husk at fuktigheten i et hus kan være høyt nok til å favorisere veksten av noen skadedyr og mugg. I følge American Foundation for L’astma og allergi, pulvermider, et felles allergen, trives ved høy luftfuktighet, mellom 70 og # 8217; 80%.

  Komfortable fuktighetsnivåer varierer fra ca 30 prosent 50. Fukting av ditt hjem bør gjøre den mest komfortable luften uten dråper D’vann som akkumuleres på taket eller på en hvilken som helst overflate.

  L & # 8217;

  Og her er: 11 tips om hvordan du gjør små endringer i hjemmet ditt for å bekjempe tørrluften;.

  Hvis du vurderer profesjonelle fuktighetssystemer, kan du se denne artikkelen for mer informasjon om hva du skal se etter og hva du kan forvente.