En historie om symptomene på hiv: hvordan det går?

Cos’er hiv l & # 8217?

L’HIV er et virus som kompromitterer immunforsvaret. For øyeblikket er det ingen kur for dette, men det er behandlinger som er tilgjengelige for å redusere effektene på folks liv.

I de fleste tilfeller, når HIV-infeksjonen har tatt tak i, forblir viruset i kroppen for livet. Imidlertid, i motsetning til hva som kan skje med infeksjoner fra andre typer virus, vises symptomene på # 8217; HIV ikke plutselig og nå toppen i løpet av natten.

Hvis ikke behandlet, utvikler sykdommen over tid gjennom tre faser, hver med sitt eget sett med mulige symptomer og komplikasjoner, noen alvorlige.

En vanlig antiretroviral behandling kan redusere hiv til ikke-detekterbare nivåer i blodet. På ikke-detekterbare nivåer vil viruset ikke utvikle seg i de påfølgende faser av HIV-infeksjon. Videre kan viruset ikke overføres til en partner under kjønn.

Symptom Historie

Del på Pinterest

De første symptomene i # 8217; HIV primær

Den tydelige første fasen er den primære HIV-infeksjonen. Denne fasen kalles også akutt retroviral syndrom (ARS) eller akutt HIV-infeksjon. Siden HIV-infeksjon i denne fasen vanligvis forårsaker influensa-lignende symptomer, er det mulig at noen kanskje tror at symptomene skyldes alvorlig innflytelse i stedet for alle’HIV. Feber er det vanligste symptomet.

Andre symptomer inkluderer:

 • hodepine
 • sår hals
 • Overdreven tretthet
 • frysninger
 • muskelsmerter
 • Svelgede lymfeknuter
 • Maculopapular sporet utbrudd

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), De primære symptomene på hiv kan manifestere seg fra to til fire uker etter den første skjermen. Symptomene kan vare opptil flere uker. Noen mennesker kan imidlertid vise symptomer bare i noen dager.

Personer med for tidlig HIV viser noen ganger ikke noen symptomer, men de kan fortsatt formidle viruset til andre. Dette skyldes rask og ubridet viral replikasjon som oppstår i de første ukene etter at viruset er kontrakt.

Mangel på symptomer i de tidlige stadiene

L’Ars er vanlig når en person har hiv l & # 8217. Dette er imidlertid ikke tilfelle for alle. Noen mennesker har vært hiv i mange år før du vet om å ha det. Sekund Hiv.gov, Symptomer på’HIV kan ikke vises i et tiår eller mer. Dette betyr ikke at HIV-tilfeller uten symptomer er mindre alvorlige. Også en person som ikke manifesterer symptomene, kan fortsatt overføre hiv til andre.

Symptomene på’Tidlig HIV har en tendens til å vises hvis celleødeleggelseshastigheten er høy. Ikke å ha symptomer kan bety at ikke mange CD4-celler, en type hvite blodlegemer, blir drept i de tidlige stadiene av sykdommen. Selv om en person ikke har noe symptomer, har han fortsatt viruset. Det er derfor den vanlige HIV-testen er grunnleggende for å hindre overføring. Det er også viktig å forstå forskjellen mellom en CD4-telling og en viral ladning.

Latency forårsaker A’avbrudd av symptomer

Etter L’første eksponering og mulig primær infeksjon, HIV, kan HIV bytte til et stadium kalt klinisk latent infeksjon. HIV asymptomatisk infeksjon er også definert på grunn av en betydelig mangel på symptomer. Denne mangelen på symptomer inkluderer mulige kroniske symptomer.

Sekund Hiv.gov, Latency i # 8217; HIV-infeksjonen kan vare 10 eller 15 år. Dette betyr ikke at HIV er forsvunnet, heller ikke at viruset ikke kan overføres til andre. L latent infeksjon kan utvikle seg opp til den tredje og siste fasen av # 8217; HIV, også kjent som AIDS.

Risikoen for progresjon er større hvis en person med HIV ikke mottar behandling, for eksempel antiretroviral terapi. Det er viktig å ta foreskrevne medisiner i alle faser av HIV, selv om det ikke er noen åpenbare symptomer. Det er forskjellige stoffer som brukes til behandling av # 8217; HIV.

Kronisk hiv

Etter den akutte infeksjonen, er HIV, HIV betraktet kronisk. Dette betyr at sykdommen pågår. Symptomer på’kronisk hiv kan variere. Det kan være lange perioder hvor viruset er tilstede, men symptomene er minimal.

I de mest avanserte stadiene av kronisk hiv kan symptomene være mye mer alvorlige enn de er i # 8217; ARS. Personer med avansert og kronisk HIV kan oppleve episoder av:

 • hoste eller pustevansker
 • Vekttap
 • diaré
 • utmattelse
 • høy feber

L’AIDS er den endelige fasen

Kontrollen av «8217; HIV med narkotika er grunnleggende både for å opprettholde livskvaliteten og for å forhindre utviklingen av sykdommen. Fase 3 i’HIV, også kjent som AIDS, utvikler seg når L & HIV betydelig svekket immunforsvaret.

Sekund CDC National Prevention Information Network, CD4-nivåer gir en indikasjon på 8217; at HIV utvikles til sin endelige fase. Nivåene av CD4 som reduseres under 200 celler per millimeter kube (MM3) av blod betraktes som et tegn på aids. Et normalt intervall vurderes fra 500 til 1600 celler / mm3.

L’AIDS kan diagnostiseres med en blodprøve for å måle CD4. Noen ganger er det også bare bestemt av en persons generelle helse. Spesielt A’sjelden infeksjon hos mennesker som ikke har hiv. HIV kan indikere hjelpemidler;. Symptomer på’AIDS inkluderer:

 • Vedvarende høy feber fra over 100 ° F (37.8 ° C)
 • Sterke kuldegysninger og nattesvette
 • Hvite flekker i munnen
 • Genital eller anal sår
 • alvorlig tretthet
 • utslett som kan være brune, røde, lilla eller rosa
 • Vanlig hoste og respiratoriske problemer
 • betydelig vekttap
 • Vedvarende hodepine
 • Minneproblemer
 • lungebetennelse

L’AIDS er den endelige fasen av hiv. Sekund Aidsinfo, Det tar minst 10 år uten omsorg for de fleste med HIV for å utvikle L’AIDS.

På det tidspunktet er kroppen utsatt for et bredt spekter av infeksjoner og kan ikke bekjempe dem effektivt. L’Medisinsk intervensjon er nødvendig for å behandle sykdommer eller komplikasjoner relatert til alle’Aids som ellers kunne være dødelige. Uten behandlinger, CDC anslår at gjennomsnittlig overlevelsesrate er tre år en gang diagnostisert med AIDS. Avhengig av alvorlighetsgraden av deres tilstand, kan en persons prospekter være betydelig kortere.

Nøkkelen til å leve med HIV med HIV er å fortsette å se en helsepersonell for vanlige behandlinger. Nye eller forverrede symptomer er tilstrekkelige grunner til å besøke en så snart som mulig. Det er også viktig å vite hvordan HIV L & # 8217 påvirker kroppen.