EMPHYSEMA |. Definisjon og pasientutdanning

Så’er emfysemet?

L’Emphysem er en lungesykdom. Det forekommer oftere i røykere, men det forekommer også hos mennesker som regelmessig puster irriterende stoffer. L’Emphysema ødelegger alveolene, som er lommer d’luft i lungene. Lommene D’luft svekket og til slutt bryte, reduserer overflaten av lungene og mengden oksygen som kan nå blodet. Dette gjør det vanskeligere å puste, spesielt under treningen. L’Emphysem betyr at lungene mister sin elastisitet.

L’Enfisema er en av de to vanligste forholdene som faller innenfor den generiske betegnelsen av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL). L’Andre viktige betingelser for COBD er kronisk bronkitt. L’Enfisema er en irreversibel betingelse, så behandling tar sikte på å redusere sin progresjon og minimere symptomene.

Hva er symptomene på’emfysem?

Noen mennesker lider av emfysem i årevis uten å vite det. Noen av sine første tegn er kortpustethet og hoste, spesielt under treningen eller fysisk innsats. Dette fortsetter å bli verre til pusten er alltid vanskelig, selv i ro.

Andre symptomer inkluderer:

 • utmattelse
 • Vekttap
 • Depresjon
 • Akselerert hjerterytme

Berørte mennesker kan utvikle grå-bluish lepper eller negler på grunn av mangel på oksygen. I dette tilfellet, kontakt lege umiddelbart.

Hvem er i fare for emfysem?

Sekund American Lung Association, I 2011 mer enn 4.5 millioner mennesker i USA hadde l’emfysem. De fleste av disse menneskene er over 65 år gamle. Menn og kvinner løper om samme risiko for kontraherende sykdom.

Tobaksrøyk er den viktigste årsaken til emfysem. Flere røyk, desto større er risikoen for å utvikle emfysem. Røyking marihuana kan også ta med til emfysemet. I følge American Lung Association, Røyk dreper mer enn 480.000 amerikanere Alle’år og # 8217; 80% av disse dødsfallene er forårsaket av COPD, inkludert L’Enfisema. L’Eksponering for passiv røyking øker også risikoen for å kontrahere emfysemet.

Videre er folk som bor eller jobber i områder som er utsatt for høy forurensning, kjemiske røyk eller lungeirriterende stoffer med størst risiko for å utvikle sykdom.

Genetikk kan spille en rolle i en form for tidlig debut Emphysem, men dette er sjeldent.

Hvordan diagnostisert L’enfisema?

Legen din begynner med bakgrunnen din og din medisinske historie, og spør deg spesielt hvis du er en røyker, og hvis du nærmer deg farlige røyk eller forurensende stoffer på jobb eller hjemme.

Ulike tester kan oppdage emfysemet, inkludert:

 • Imaging test, for eksempel røntgenstråler og TC-skanninger, for å undersøke lungene
 • Blodprøver, for å bestemme hvor godt lungene overfører oksygenet
 • Pulseoximetri, for å måle blodet oksygeninnholdet
 • Pulmonal funksjonstest, som ofte involverer insufflation i en enhet som kalles spirometer for å måle hvor mye luft lungene kan inspirere og puste ut og hvor godt lungene leverer oksygen til blodstrømmen
 • arteriell hemogasanalyse, for å måle mengden blod og karbondioksid i blodet
 • Elektrokardiogram (EKG), for å kontrollere hjertefunksjonen og utelukke hjertesykdom

Hvordan behandlet L’Enfisema?

Det er ingen kur mot emfysemet. Behandling tar sikte på å redusere symptomene og redusere sykdomsprogresjonen med narkotika, terapier eller kirurgiske inngrep.

Hvis du er en røyker, er det første skrittet i behandlingen av emfysemet slutte å røyke, både med narkotika og kaldt kalkun.

Medisinering

Ulike stoffer kan bidra til å kurere sykdommen, inkludert:

 • Bronkodilatatorer, for å hjelpe passasjerer alle’utendørs, forenkle puste og lindre hosten og kortpustet
 • steroider, for å lindre mangelen på pusten
 • Antibiotika, for å bekjempe infeksjoner som kan forverre tilstanden

Alle disse legemidlene kan tas av oralt eller inhalert.

terapier

Pulmonal terapi eller moderat trening Slik går du kan styrke åndedrettsmuskulaturen og lindre symptomene, noe som gjør det lettere å puste og være fysisk aktivt. Yoga, Tai Chi og dype pusteøvelser kan bidra til å lindre symptomene.

L’oksygen terapi kan bidra til å puste enklere. Personer med alvorlig emfysem kan trenge oksygen 24 timer i døgnet.

Kirurgi

Lungeduksjonskirurgi kan brukes til å fjerne små skadede lunge deler, og en lungetransplantasjon kan erstatte L’hele lungen. Dette er sjeldne kirurgiske inngrep som bare brukes til personer med alvorlig emfysem.

Andre behandlinger

Folk med emfysem er ofte undervektige. Det er tilrådelig å spise mat rik på vitaminer A, C og, som for eksempel frukt og grønnsaker, for å forbedre sin egen helse.

Bli vaksinert mot noen infeksjoner, for eksempel lungebetennelse, kan bidra til å forhindre en infeksjon på 8217, som kunne komplisere enfisema.

Folk med emfysem opplever ofte angst og depresjon fordi de ikke er aktive som det var en gang. I noen tilfeller kan de knyttes til en oksygencylinder. Bli med i en støttegruppe kan hjelpe deg med å komme i kontakt med andre som har sykdommen og deler lignende erfaringer. Dette kan hjelpe deg å forstå at du ikke er den eneste som bekjemper sykdommen.

Forebygging og prospekter

Siden emfysemet hovedsakelig skyldes tobakksrøyk, er den beste måten å forhindre at den er å avstå fra røyking. Hold deg også borte fra skadelige kjemikalier og røyk og en sterk forurensning.

Utsiktene for personer med emfysem varierer i henhold til alvorlighetsgraden. Det er ingen behandling for sykdommen og forverres over tid, men du kan senke sin progresjon. Vanligvis akselererer røyking sigaretter sykdommen, så slutte er viktig. Den tidlige diagnosen av sykdommen er viktig, fordi folk med emfysem kan utvikle potensielt dødelige forhold når lungene og hjertet blir skadet over tid.

Det er viktig å holde seg sunt å spise godt og gjøre trening. Selv røykestopp er et viktig skritt i behandlingsprosessen. Med hjelp av narkotika og terapier kan du leve et langt og sunt liv med emfysemet.