Empatisk lytting: Definisjon og øvelser

Del på Pinterest

L’Empatisk lytte, noen ganger kalt aktiv lytting eller reflekterende lytting, går langt utover bare å være oppmerksom. Det handler om å få noen til å bli validert og sett.

Hvis det gjøres riktig, kan du høre med empati utdype dine forbindelser og gi andre en følelse av å tilhøre når de snakker med deg. Enda bedre? Det er en enkel ting å lære og sette i bruk.

1. Korrigere kroppsspråket ditt

Det første skrittet for å vise noen som har full oppmerksomhet, er å møte det og holde den visuelle kontakten på en avslappet måte.

Vanligvis, når noen snakker til oss, kunne vi ubevisst bevege seg bort fra ham og prøve vår handleliste eller tenke på steder der vi ønsker å gå til middag. Men empati-listen innebærer hele kroppen.

Tenk deg at din beste venn kommer til avtalen din til lunsj sobbing. Jeg spurte tilfeldigvis hva C & # 8217 er at det ikke går utover skulderen din? Du er sannsynlig for deg umiddelbart å møte den. Prøv å gjøre det samme i hver samtale.

2. Eliminere distraksjoner

Vi blir ofte tatt av våre telefoner som vi ikke skjønner når noen foran oss prøver å koble seg betydelig.

I stedet for å svare på tekstmeldinger og nikk sammen med hva partneren din sier, legg bort alle enhetene og be dem om å gjøre det samme. Eliminere distraksjoner, du kan konsentrere … en på og være mer tilstede.

3. Lytt uten å dømme

Det er vanskelig for folk som virkelig forbinder når de føler seg dømt. For å unngå dette, vær oppmerksom på når du hører på dem og unngå å svare med misbilligelse eller kritikk, selv om du ikke er personlig D & # 8217, enighet med hva de sier.

Anta at en venn konfererer for deg at det har problemer i deres forhold. I stedet for å hoppe umiddelbart til det du tror de gjør feil i rapporten, velg noe som: Jeg er så lei meg, du må være veldig stresset på dette tidspunktet & # 8221;.

Dette betyr ikke at du ikke kan gi forslag, spesielt hvis de spør dem. Bare ikke gjør det når du tolker rollen som lytteren.

4. Ikke gjør det på deg

Prøv å motstå å fortelle ditt synspunkt når de deler noe viktig med deg.

Hvis noen nettopp har mistet en slektning, ikke svarer ikke ved å nevne dine tap. I stedet, vis dem at du bryr deg om en forespørsel om oppfølging på deres erfaring eller bare ved å tilby din støtte.

Her er noen svar som du kan prøve:

  • «Jeg er så dypt beklager for tapet ditt. Jeg vet hvor mye du elsket dem. & # 8220;
  • & # 8220; fortell meg mer om din mor.& # 8221;
  • & # 8220; Jeg forstår ikke hvordan du føler deg, men jeg er her når du trenger meg.& # 8221;

5. Å være tilstede

Når den andre personen snakker med, unngå å tenke på hva du vil si neste eller for å avbryte det. Bremser ting og vent på pausene i samtalen før du går inn.

Prøv å konsentrere og forestille seg hva de sier for å hjelpe deg med å holde oppmerksom på lengre konfigurasjoner.

6. Vær oppmerksom på ikke-verbale signaler

Ikke hør bare med ører.

Du kan forstå om en person føler seg spent, irritert eller overveldet å legge merke til hans kroppsspråk og stemme tone. Legg merke til uttrykket rundt øynene, til munnen og måten de sitter.

For eksempel, hvis partnerens skuldre er bøyd mens de forteller deg dagen, kan det hende du trenger ekstra støtte.

7. Unngå å tilby løsninger

Bare fordi noen deler sine problemer, betyr det ikke at du er på utkikk etter råd i retur. Husk at de fleste er på utkikk etter validering og støtte, og du vil sannsynligvis ikke være interessert i å lytte til de løsningene du har å tilby (uansett hvor godt de er ment).

Hvis vennen din nettopp har mistet jobben og vil slippe av damp, for eksempel, unngå å foreslå de stedene du kan sende ditt CV (du kan tilby denne informasjonen senere hvis du manifesterer interessen). I stedet, la oss ta vare på samtalen og ditt bidrag bare hvis ønskelig.

8. Ikke minimere deres bekymringer

Empatisk lytte betyr å være bevisst under ubehagelige samtaler og ikke nekte bekymringer eller bekymringer fra den andre personen.

Selv om deres problemer synes å være små, kan den enkle anerkjennelsen av deres følelser få dem til å føle seg lyttet til og validert.

9. Reflektere over deres følelser

Under lyttingen er det viktig å bevise at du har forstått hva den andre personen prøver å fortelle deg. Dette betyr nikk og gi tilbakemelding som husker detaljene og gjentar nøkkelpunktene.

For å demonstrere du lytter, kan du prøve følgende setninger:

  • & # 8220; du må elektrifiseres!& # 8221;
  • & # 8220; Det virker som en vanskelig situasjon å finne seg selv.& # 8221;
  • & # 8220; Jeg forstår at du føler deg såret.& # 8221;

10. Ikke bekymre deg for å gjøre feil

Ingen er perfekt. Du kan ha øyeblikk i en samtale hvor du ikke er sikker på hva du skal gjøre eller si. Og noen ganger kan du fortelle feil ting. Alle gjør det på et tidspunkt.

I stedet for å bekymre deg hvis du lytter eller korrekt svarer, konsentrert om å holde deg. Mesteparten av tiden, folk vil bare bli hørt og forstått.

Cindy Lamothe er en freelance journalist basert i Guatemala. Han skriver ofte kryss mellom helse, velvære og vitenskap om menneskelig oppførsel. Han skrev for Atlanterhavet, New York Magazine, Teen Vogue, Quartz, Washington Post og mange andre. Trela Cindylamothe.com.