Emosjonelle behov: 10 store i relasjoner

Del på Pinterest

Alle har følelsesmessige behov.

Vurder de grunnleggende overlevelsesbehovene som vann, luft, mat og ly. Å tilfredsstille disse fysiske behovene betyr at du kan holde deg i live, men det tar mer å gjøre livsfølelse.

Du kan ikke se eller berøre ting som et selskap, hengivenhet, sikkerhet eller takknemlighet, men de er like verdifulle. Det samme gjelder å føle seg lyttet til eller verdsatt.

I et forhold kan styrken av lenken din gjøre en stor forskjell i det faktum at begge møter dine behov.

Selv om hvert forhold virker litt annerledes, er disse 10 følelsesmessige behovene et godt utgangspunkt for å vurdere om du og din partner du får det du trenger fra forholdet.

1. Kjærlighet

De fleste relasjoner innebærer ulike typer kjærlighet:

 • fysisk berøring
 • Seksuell intimitet
 • Kjære ord
 • Bevegelser

L’Arbeid hjelper deg med å binde og øke nærhet.

Ikke alle viser kjærlighet på samme måte, men partnere er generelt vant til de unike tilnærmingene til # 8217; andre for å tilfredsstille dette behovet.

For eksempel, noen som ikke sier & # 8220; Jeg elsker deg & # 8221; han kunne vise sin respekt gjennom sine handlinger.

Hvis kjærlighetsnivået i forholdet ditt plutselig endres, kan du begynne å bekymre deg. Mange forholdsproblemer kommer fra mangel på kjærlighet, og det er ganske forståelig å spørre hvorfor en partner en hengiven tid virker fjernt eller unngår kontakt.

Hvis de virker mindre hengiven enn vanlig, er en samtale et godt utgangspunkt. Husk at du ikke vet hva som skjer uten å spørre.

Prøv en ikke-motstridende tilnærming:

 • «I det siste la jeg merke til en viss avstand. Når vi ikke kan koble seg gjennom berøring, føler jeg meg bare. Jeg lurer på om det er en måte vi kunne koble til ordene, hvis du ikke føler deg alle «Fysisk kjærlighet akkurat nå. & # 8220;

2. Godkjennelse

Å vite at partneren din aksepterer deg, så vel som du er, kan hjelpe deg med å skape en følelse av å tilhøre rapporten.

Aksepterer ikke bare at de aksepterer, skjønt. Det betyr også at du føler at du er i tråd med sine kjære og tilhører deres liv.

Denne følelsen av tilhørighet kan øke når:

 • Introduser deg selv til familie og venner
 • Planlegg aktiviteter å gjøre sammen
 • Del drømmer og mål for fremtiden
 • Be om råd når du tar beslutninger

Hvis du ikke føler deg akseptert, kan du føle deg som flytende på kanten av livet deres. Dette er ikke et behagelig sted å bo.

Noen mennesker åpner ikke lett og kan ha andre grunner til ikke å inkludere i enkelte deler av livet. Men føler deg som om ikke tilhørighet kan gjøre deg vanskelig å se deg selv i det langsiktige forholdet.

Her er en strategi for å prøve: Hvis du ikke har den’du allerede har gjort, inviterer dem til å møte vennene dine og din familie. Bruk den til å åpne en samtale om hvordan du vil være mer involvert i deres liv.

3. Validering

Selv de nærmere partnerne er ikke alltid sett i øyet, og det er greit. Når du ikke er helt D’enighet, men du vil fortsatt vite at de har lyttet til dine bekymringer og forstår hvor du kommer fra.

Sekund Søk etter 2016, De fleste par anser det som viktig å operere på samme lengde d’bølge. Når partneren din ikke ser ditt perspektiv, kan du føle deg misforstått. Hvis de helt avviser dine følelser, kan du føle deg ignorere eller mangle.

Hvis du vanligvis føler deg validert, men dette skjer en eller to ganger, er det mulig at de har hatt en hviledag. Det gjør ikke vondt for å ha en samtale, uavhengig av, å dele hvordan du føler.

Men hvis du føler deg konstant uhørt eller ugyldiggjort, kan du begynne å utvikle litt & # 8216; vrede, så det er bedre å ta opp problemet så snart som mulig.

Prøve:

 • «Jeg følte meg ikke hørt i det siste da jeg øker viktige problemer. Vi kunne finne en god tid å ha alvorlige samtaler når vi begge kan høre uten forstyrrelser? & # 8221;

4. Autonomi

Som et forhold er forsterket, begynner partnere ofte å dele interesser, aktiviteter og andre aspekter av hverdagen. Du kan legge merke til at du blir mer og mer A’enheten som du nærmer deg deg.

Men uansett hvor sterk forholdet ditt er, er det viktig å holde din følelse av selvtillit. Selv om du kanskje har mange ting til felles, separert seks to personer med mål, hobbyer, venner og unike verdier, og dette er en god ting.

Hvis identiteten din begynte å bli forvirret i dem, ta et skritt tilbake for å undersøke situasjonen. Denne fusjonen av selvet kan forekomme naturlig når du nærmer deg deg, men det kan også skje når du tror at du må bli mer som dem slik at forholdet er vellykket.

Faktisk kan opprettholde individuelle interesser mate gjensidig nysgjerrighet, noe som kan styrke forholdet ditt og gjøre det gøy. Hvis du mister deg selv før rapporten, dedikerer du tid til å koble til igjen med venner eller starte en gammel hobby.

5. Sikkerhet

Et sunt forhold bør være trygt, men sikkerheten kan bety mange ting.

Hvis du føler deg trygg i forholdet ditt, generelt:

 • Vet det som respekterer grensene dine
 • Føl deg sikker på å dele dine følelser
 • Føler seg fysisk trygg med dem
 • Jeg tror å støtte dine valg
 • Føler seg i stand til å dele dine følelser

Etablering av lette grenser kan hjelpe deg med å styrke din følelse av sikkerhet:

 • & # 8220; Jeg vil ikke bli scolded, så jeg vil ikke svare hvis du reiser opp stemmen.& # 8221;

Hvis partneren din blir voldelig, se etter en profesjonell støtte. L’Fysisk misbruk er ofte lett å gjenkjenne, men det følelsesmessige overgrep kan få deg til å føle deg usikker, selv om du ikke forstår hvorfor.

Hvis du er ute etter hjelp, kan vår ressursguide på vold i hjemmet hjelpe deg.

6. Tillit

Tillit og sikkerhet går ofte hånd i hånden. Det er vanskelig å føle seg fysisk eller følelsesmessig trygt med noen du kan stole på. Når du stoler på noen, vet du at du tar vare på deg så vel som.

Hvis du begynner å tvile det, kan du prøve å nevne spesifikk oppførsel, hvordan du holder deg ut til sent uten forklaringer. Dette hjelper deg med å komme til bunnen av det som skjer mens du berører basen på kommunikasjonsbehov.

Generelt skjer ikke tillit umiddelbart. Dyrken det over tid, men du kan også miste det på et øyeblikk. Noen ganger kan ødelagte tillit repareres, men dette krever en innsats av begge partnere og ofte støtte fra en terapeut.

Vær oppriktig på hvordan å håndtere pålitelige brudd i rapporten. Selv om ditt spesifikke svar kan variere basert på sammenheng med en gitt situasjon, har du sannsynligvis en god ide om atferd som du ikke kan godta, som L’utroskap eller løgn. Ikke føl deg skyldig for å ha kjent din partner disse feilene.

7. Empati

Å ha empati betyr at du kan forestille deg hvordan noen andre føles. Denne evnen er avgjørende for sentimentalforhold fordi det hjelper folk å forstå hverandre og bygge dypere obligasjoner.

Si at de glemmer bursdagen din. Du føler deg sint og såret. Etter 5 år sammen, som de kunne? Du har aldri glemt bursdagen sin.

Men etter din første skuffelsebølge og sinne begynner du å vurdere sin del. I det siste kjempet de på jobben og den 8217; angst begynte å påvirke søvn. Det meste av deres følelsesmessige energi har blitt brukt til å planlegge et godt prosjekt som kan hjelpe deg med å endre ting.

Med alt dette i tankene tror du, det er mer forståelig som du har helt skjult på bursdagen din. Du vet at det ikke var en forsettlig fin, og du vet også at de føler seg forferdelig.

Din forståelse av deres situasjon hjelper deg med å akseptere det som skjedde og gi dem medfølelse og tilgivelse, som kan nærme deg. Fortsett til Stew, D & # 8217, en annen del, kan føre til en diskusjon eller flytte bort på andre måter.

8. Prioritet

Det er ganske vanlig at partneren din gir deg en prioritet. Du vil vite at du kommer først og at etter at de har fornøyd deres behov, din neste online.

Selvfølgelig har de fleste få (eller flere) betydelige relasjoner. Fra tid til annen kan noen andre i deres liv måtte komme først, som en venn som går gjennom en krise eller et familiemedlem som opplever en vanskelig tid.

Generelt, men hvis du ikke føler en prioritet i deres liv, føler du sannsynligvis at du virkelig ikke setter pris på din tilstedeværelse. Dette kan få deg til å spørre hvorfor de også bryr seg om forholdet.

Ofte kan en samtale hjelpe. Først av alt nevner det grunnen til at du ikke føler deg prioritet: Prøv en førstepersons uttalelse for å unngå å se ut som en dom. Kanskje de ikke svarer på meldingene dine for en dag eller så, eller omgir stadig nattbegivenheten for å møte venner.

Så foreslå en mulig løsning, hvordan du svarer på meldinger hver natt eller en telefonsamtale eller velger en fixtur.

9. Forbindelse

Ok gjør ikke alt sammen. Faktisk kan opprettholde separate interesser og vennskap være positivt for individuell følelsesmessig helse, samt for helsen til forholdet ditt (se autonomi ovenfor).

Men du vil sannsynligvis føle deg tilkoblet samtidig. Det er helt forståelig. Hva er relasjonene for deg, hvis du ikke deler livet ditt?

Uten tilkobling kan du bare føle deg selv når du tilbringer mesteparten av tiden sammen. Det kan virke som om du bare er to personer som deler et boareal eller bruker tid sammen noen ganger. Det er en god sjanse for at det ikke er hvordan du vil at rapporten skal fortsette.

Her er de gode nyhetene: Hvis du savner denne følelsen av tilkobling, er det helt mulig å koble til igjen og samhandle med dem igjen.

Noen nyttige tips:

 • Still spørsmål om et aspekt av sitt daglige liv som du aldri trodde før.
 • Foreslå en ny aktivitet for å prøve sammen.
 • Bryt din vanlige rutine ved å ta en dag eller weekendtur.
 • Knyttet til delte minner eller utveksler de enkelte av barndommen din.

10. Rom

Tilkoblingen er viktig, men plassen er også.

Space ALL’Interiør i et forhold betyr at begge har friheten til å gjøre dine ting når du ønsker det. Du føler deg støttet, men du vet at du kan gjøre dine valg.

Det betyr også at du fortsatt har litt & # 8216; av personvern. Dette personvernet kan bety separate rom for å jobbe eller slappe av hjemme, men betyr også følelsesmessig personvern.

Å være ærlig betyr ikke at du må dele hver tanke som passerer deg gjennom ditt sinn. Hvis du føler deg irritert, for eksempel å ha litt & # 8216; av fysisk og følelsesmessig plass, kan du hjelpe deg med å utdype disse tankene på en sunn måte og unngå å lufte partneren din.

Når det kommer til plass, spør hva du trenger er grunnleggende.

Med tanke på:

 • Klipp ut litt og tid alene hver dag
 • Lag en privat plass til deg selv hjemme, enten det er et eget rom eller et lite hjørne
 • Tilbring mer tid

Noen ting å huske på

Før du senker oss i noen viktige følelsesmessige behov i et forhold, er det viktig å vurdere noen ting.

Emosjonelle behov er ikke skåret i stein

Du kan ha forskjellige behov i livet ditt, og dine behov kan også endre alle & # 8217;. Dette kan skje mens du lærer mer om deg selv gjennom personlig vekst eller i forhold til din partner og din utvikling som et par.

Det er helt normalt å tilpasse seg over tid, selv for å oppdage behovene du aldri har vurdert før. Selv tidligere erfaringer kan få innvirkning. Din erfaring i et tidligere forhold kunne ha lært deg hvor mye kommunikasjon er veldig viktig, for eksempel.

Folk kan ha forskjellige behov

Igjen, følelsesmessige behov varierer fra person til person. For eksempel kan noen mennesker sette pris på de som tilhører kjærligheten eller tilliten til å ønske.

Selv om du kan prioritere noen ting, som L & # 8217, oppmerksomhet og tilkobling, kan partneren din gi større betydning for personvern og alle «8217; uavhengighet.

Dette betyr ikke at forholdet ditt er dømt, men du må kanskje gjøre en ekstra innsats for å kommunisere behovene og diskutere måtene å møte deg i midten.

Ingen må møte dine behov

Emosjonelle behov spiller en viktig rolle i Rapportens tilfredshet. Hvis de er laget, kan du føle deg glad, spent eller glad. Når de ikke er fornøyd, kan du føle deg frustrert, såret eller forvirret.

Når det er sagt, har din partner ikke noe ansvar for å tilfredsstille alle dine behov.

Noen behov, som tillit og kommunikasjon, påvirker forholdet til forholdet. Uten tillit og åpning virker relasjoner generelt ikke langsiktig.

Men de kan ikke tilfredsstille ethvert behov, og du bør ikke forvente å gjøre det. Også ALLE’Interiør i et sentimentelt forhold, er det viktig å utforske andre veier for å tilfredsstille behov, alene eller gjennom betydelige relasjoner med andre.

Bunnlinjen

Hvordan du har lagt merke til, tilfredsstillende behov innebærer vanligvis en oppløsning av samarbeidsproblemer. Og samarbeidet avhenger av? God kommunikasjon.

Diskuter dine behov med partneren din er generelt det beste stedet å starte. Hvis du ikke kan kommunisere, kan du sannsynligvis ikke utforske behovene sammen;.

Sliter med å starte? Parterapi kan tilby et trygt og dømmekraft for å begynne å snakke om dine bekymringer.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.