Emosjonell avhengighet: hva et utseende har og hvordan å stoppe det

Del på Pinterest

Emosjonell støtte er en av de store fordelene med «8217; å ha relasjoner. Når du står overfor utfordringene i livet eller stresset, kan dine kjære tilby empati og komfort ved å lytte til dine problemer og validere dine følelser.

I et romantisk forhold kan du først kontakte din partner for denne støtten. Det er normalt å kontakte partnere for følelsesmessig støtte og kjøring, spesielt i et langsiktig forhold.

Emosjonell avhengighet overgår imidlertid støttepunktet.

De fleste romantiske partnere er avhengig av en fra # 8217; mer til en viss grad. Men når du trenger at partneren din møter alle dine følelsesmessige behov, gjør du sannsynligvis ikke mye for å tilfredsstille de behovene selv.

Denne totale avhengigheten på en annen person kan til slutt påvirke forholdet ditt og på ditt generelle trivsel

Hva virker det virker

Kan hjelpe til med å tenke på følelsesmessig avhengighet av et spektrum.

L’følelsesmessig uavhengighet hviler på en & # 8217;. Helt uavhengige mennesker kunne tåle all følelsesmessig støtte, og foretrekker å takle følelsesmessige behov alene, eller til og med ignorere dem helt.

Interdependent relasjoner, den slags forhold sunnere, falle i midten. Gjensidig avhengighet betyr at du kan gjenkjenne dine følelsesmessige behov og gjøre jobben for å tilfredsstille mange av dem.

Når du ikke kan tilfredsstille dem selv, kan du kontakte din partner. Med andre ord, avhenger av dem for noen følelsesmessige behov, ikke alle.

Fra # 8217; andre del C’er følelsesmessig avhengighet. Her er du vanligvis ferdig for å stole på partneren din for å tilfredsstille nesten alle behov. Når du føler deg angst, kan du kontakte dem umiddelbart før du prøver å håndtere dine følelser alene.

Følelsen som om du ikke kunne leve uten at deres følelsesmessige støtte kan tyde på at forholdet ditt har vendt seg til et usunn nivå av avhengighet.

Andre viktige tegn på følelsesmessig avhengighet inkluderer:

 • En idealisert visning av din partner eller rapport
 • overbevisningen om at livet ditt ikke gir mening uten dem
 • Overbevisningen om ikke å kunne finne lykke eller sikkerhet alene
 • en vedvarende frykt for avslag
 • Et konstant behov for beroligelse
 • følelser av tomhet og angst når du passerer litt tid selv
 • trenger dem til å bygge din selvtillit, Tillit og selvtillit
 • følelser av sjalusi eller besittelse
 • Vanskeligheter med å stole på sine følelser for deg

Addiction vs CodePendenza

Hvis du er kjent med kodingen, kan du merke noen overlapper, men C’er noen forskjell mellom de to.

Koden oppstår når du forsømmer dine behov for å ta vare på behovene til en elsket.

Emosjonell avhengighet kan se ut som en type koding hvis du forsømmer dine følelsesmessige behov for å prioritere partnerens følelser.

Hvordan det treffer deg

Sværheten i å tilfredsstille sine følelsesmessige behov kan ha en betydelig innvirkning på sentimentelle relasjoner, men effektene kan også strekke seg til andre områder av livet.

Forholdsproblemer

For det meste åpner følelsesmessig avhengighet ikke veien til sunne relasjoner.

Emosjonelt ansatt mennesker trenger generelt mange forsikringer og støtte fra sine partnere.

Du kan for eksempel spørre vanlige ting som:

 • & # 8220; Jeg elsker meg?& # 8221;
 • & # 8220; Jeg forstyrrer deg?& # 8221;
 • & # 8220; du vil virkelig tilbringe tid med meg?& # 8221;
 • & # 8220; hvordan ser jeg ut som deg?& # 8221;
 • & # 8220; du vil ikke bryte, sant?& # 8221;

Hvis du ofte føler følelser av usikkerhet eller usikkerhet, kan du trenge deres godkjenning for å føle deg bra med deg selv. Dette behovet kan utløse frykten for hva som kan skje hvis de forlater eller slutter å gi den forsikringen du trenger.

Disse fryktene for å forlate, kan i sin tur føre til forsøk på å kontrollere deres oppførsel for å holde dem.

Men å prøve å kontrollere folk svikter vanligvis. Folk som føler seg manipulert eller ikke i stand til å få sine valg, kan ende opp med å la forholdet. En mislykket forholdsmodell er ganske vanlig med følelsesmessig avhengighet.

Understreke

Avhengighet i relasjoner innebærer ofte også et visst nivå av følelsesmessig ubehag.

En konstant og lavverdig bekymring for fremtiden for ditt forhold og følelser av partneren din, for du kan få deg til å føle deg engstelig og ubehagelig. Når du ikke er sammen, kan du tilbringe mesteparten av tiden til å bekymre deg for hva de gjør, og hvis de fortsatt elsker deg. Denne fikseringen kan gi det grunnleggende stressnivået ganske høyt.

Høye stressnivåer kan påvirke måten du bor og uttrykke dine følelser. Du kan legge merke til:

 • Plutselige humørsvingninger
 • vedvarende stemning eller følelser av depresjon
 • brister av sinne eller tristhet, inkludert planter eller skrik
 • Fysiske uttrykk for dine følelser, inkludert vold mot mennesker eller gjenstander
 • Somatiske symptomer, inkludert muskelspenning, hodepine eller magesykdommer

Dårlig selvhjelp

Hvis du stoler på partneren din for følelsesmessig støtte, mister du sjansen til å finne ut hvordan du kan tilby den støtten til deg selv.

Det er ikke realistisk å forvente en’en annen person møter alle dine behov til enhver tid. Det er viktig å ha noen håndteringsverktøy som du vet, du kan stole på når andre ikke er tilgjengelige.

Videre, den følelsesmessige nøden du føler når de ikke klarer å møte dine behov, kan enkelt okkupere det meste av ditt mentale rom. Dette gir deg en liten evne til å forfølge hyggelige aktiviteter eller tilbringe tid med venner og andre kjære, begge ting som lar deg ta vare på dine følelsesmessige behov.

Hvordan å overvinne det

Emosjonell avhengighet begynte å spille litt og # 8216; som noe du la merke til i dine relasjoner?

Vær ærlig med deg selv. Hvis du svarte ja, modig. Du kan absolutt handle for å håndtere denne ordningen.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å identifisere og bedre tilfredsstille dine følelsesmessige behov. Selvfølgelig er det helt positivt og hilsen å stole på andre om nødvendig, men det er også viktig å vite hvordan du skal introdusere deg selv.

Mest selv med dine følelser

Det første skrittet for å tilfredsstille følelsesmessige behov innebærer å lære å gjenkjenne dine følelser mens du bor dem. Det er greit Hvis du starter dette, viser du deg for å være utfordrende. Det er ganske vanlig å ha problemer med å sitte med ubehagelige følelser.

Det kan være nyttig å huske at livet omfatter både høy og lav. Uten ondskap, som du kunne gjenkjenne det gode? Følelsene du ser som negativ er like viktig som de du ser som positiv. De hjelper deg med å gjenkjenne når ting ikke er gode.

I stedet for å gjemme seg fra følelser Tutt’annet enn ideell eller betro deg til noen for å få dem unna, ta kontakt med din følelse av nysgjerrighet. Spør deg selv hva du forteller deg.

For å lære mer om deg selv og dine følelser, bevis:

 • meditasjon
 • Tilbringe tid i naturen
 • tilbringe tid alene

Ta dine følelsesmessige behov

Så nå vet du mer om din følelsesmessige mentalitet, hva kan du gjøre med det?

Fortell at du føler at partneren din har forsømt deg. Du føler deg sjalu, alene eller ikke elsket. Men i stedet for å søke trygghet, vurder situasjonen fra et annet perspektiv. På denne måten kan du bidra til å tilfredsstille dine forsikrings- og sikkerhetsbehov.

Kanskje de trenger plass til å møte dine egne vanskeligheter. Det er normalt å trenge tid til å skille, selv i smale relasjoner. Dette betyr ikke alltid at noen ønsker å gå ut.

Prøv å konsentrere seg om det som er morsomt nå:

 • Tilbring tid med venner utenfor rapporten
 • Utforsk dine interesser
 • Finn tid til å slappe av
 • øve på

Utforsk dine utløsere

Du kan legge merke til at noen ting utløser følelsesmessig avhengige atferd.

For eksempel:

 • Du finner deg selv på jakt etter beroligelse, spesielt når du håndterer eksterne stresskilder, for eksempel jobbproblemer eller dramaer mellom venner.
 • Din selvtillit opphører når du gjør en feil og er virkelig avhengig av deres godkjenning for å stå opp.
 • Du føler deg avvist og temaer for å miste sin kjærlighet når de bruker mye tid med noen andre.

Identifisere spesifikke utløsende faktorer kan hjelpe deg med å utforske håndteringsmetoder, enten det snakker med en venn av dine følelser eller å bruke en positiv interiørdialog for å minne deg på dine sterke og suksesser.

Snakk med en terapeut

Når det gjelder å identifisere og bryte ordningene, kan arbeid med en pålitelig terapeut ha noen viktige fordeler.

Emosjonell avhengighet kobler ofte til barndommen. Mangelen på et trygt vedlegg til foreldrene dine eller din primære verge kan forberede seg til vedleggsproblemer i dine voksne forhold. Noen vedleggsstiler kan spille en rolle i følelsesmessig avhengighet.

Dette kan på en eller annen måte være vanskelig å overvinne følelsesmessig avhengige atferd.

En terapeut kan hjelpe deg med å utforske problemene i fortiden din som bidrar til dagens relasjonelle bekymringer og å møte sunnere strategier for å tilfredsstille følelsesmessige behov.

I terapi kan du også jobbe for å løse andre problemer som ofte kobles til følelsesmessig avhengighet:

 • Utvikle større selvmedfølelse
 • Øke selvtillit og # 8217; selvtillit
 • Lær å gjenkjenne sunne relasjoner
 • Lær å utfordre og reformulere negative tanker

Møte det i en partner

Å ha en følelsesmessig avhengig partner kan være slitsomt. Du vil være der for dem og tilby støtte, men du kan bare gjøre så mye

På slutten av dagen kan du ikke løse problemet alene, men det er noen måter du kan tilby støtte ved å beskytte dine følelsesmessige behov.

Sett grensene

Grensene er nødvendig i alle relasjoner. Hvis du ikke har klart definerte grenser, blir det ganske vanskelig (om ikke umulig) for alle som trenger det du trenger.

Anta at partneren din har vane med å ringe deg på jobb hver gang den har en dårlig dag. Ønsker å støtte dem, men dette gjør det vanskelig å fullføre arbeidet ditt, og du er bekymret for hva sjefen din vil si.

Sett en grensen her kan hjelpe. Du kan si: «Jeg er bekymret for dine problemer, men jeg må også jobbe. I stedet for å ringe, send en tekstmelding. Så kan jeg svare når jeg har et øyeblikk. & # 8220;

Eller kanskje de vil bruke all sin fritid sammen, mens du vil sørge for at begge er viet til andre relasjoner.

Prøv å si: Jeg elsker å tilbringe tid sammen, men vi stabiliserer en grense på fire kvelder i uken. Selv tid fra hverandre er viktig. & # 8221;

Spør hva du trenger

Du kan bekymre deg for å spørre hva du trenger, kan få dem til å føle seg som om du ikke bryr deg om hva de trenger. Men det burde ikke være slik.

Begge har gyldige behov, men du kan ikke fullt ut tilfredsstille disse behovene L’en for den andre. Du vet hvordan du tilfredsstiller dine behov, og de må lære å gjøre det samme.

Du kan oppmuntre dem ved å praktisere (og fremme) sunn oppførsel. Ikke c’det er absolutt ingenting galt med å kommunisere dine behov når du gjør det med respekt. Den første persons uttalelser er en fin måte å gjøre det uten å uttrykke dømmekraft eller skyld.

For eksempel: «Jeg trenger litt & # 8216, tid for meg selv umiddelbart etter jobb. Da vil jeg gjerne bruke tid på å diskutere dagene våre og # 8220;.

Se etter støtte sammen

Hvis partneren din fortsetter å kjempe med følelsesmessig avhengighet, kunne individuelle terapi finne. Selv et par terapeut kan hjelpe.

Terapien gir et trygt rom og fri for vurderinger hvor du kan være på samme side om behovene til forholdet, på grensene og fremtidige mål.

Hvis du er inne i lang tid, men partneren din tviler på forholdet eller din forpliktelse, kan en konsulent hjelpe deg med å jobbe sammen for å utvikle sterkere tillit og finne mer effektive måter for å kommunisere.

Bunnlinjen

Følelsesmessig avhengige atferd utvikler seg over tid, så du sannsynligvis ikke forbedrer dem fra # 8217; i dag i morgen. Selv om det er viktig å ta tiltak for å håndtere følelsesmessig avhengighet, er det også viktig å ha tålmodighet og medfølelse for deg eller din partner.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.