Emopoiesis: Trilinage, prosess og nettsted

Så’er hemopoiesis?

L’hematopoiesis er prosessen med å skape nye blodlegemer fra stamceller. Det skjer naturlig i kroppen, som starter fra når et menneske fortsatt er et embryo. Prosessen fortsetter i løpet av den voksne alderen for å holde blodtilførselen fylt.

Hematopoiesis er også et viktig skritt i medisinsk behandling av mennesker med beinmargsykdom. Benmargs- og bencelletransplantasjonsmottakere stole på hematopoiesisen for å produsere nye sunne blodlegemer for å behandle forhold som leukemi og andre blodtumorer, blodtidig arvelige sykdommer og noen immunforstyrrelser.

Forskere studerer hemopoiesis for å lære mer om hvordan blodsykdommer og svulster kan danne seg og bli behandlet i kroppen.

Et av målene med dagens forskning er måten menneskelige embryonale stamceller påvirker blodcelleformasjonen. Studier er også på vei for å finne ut mer om hva som skiller normale og sunne stamceller og hematopoietiske stamceller assosiert med leukemi. Det er også måter å behandle noen arvelige sykdommer ved å administrere sunne stamceller til et foster alle’utero;.

Hvordan det fungerer l’emopoiesis?

Modne røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater (celler involvert i koagulasjon) alle starter primitive stamceller.

I sin første fase har en stamcelle potensial til å bli praktisk talt alle typer modne celle, så som en blodcelle, en hudcelle eller en muskuløs celle. Gjennom en serie transformasjoner blir en stamcelle en forløper for enhver form for moden celle vil bli.

I tilfelle av emopoiesis vil forløperceller bli blodceller.

Det er to typer forløperceller i beinmarget: myeloid og lymfoide celler.

Myeloid celler er involvert i # 8217; trilinære hematopoiesis. Denne termen refererer til den normale produksjonen av beinmargen på tre blodlegemer: røde blodlegemer, noen hvite blodlegemer og blodplater.

Lymfoide celler skaper en separat hvit blodlegemer som fører til t lymfocytter og lymfocytter b. Disse hvite blodlegemene har en annen funksjon, interiør i immunsystemet i forhold til de som utvikler seg fra myeloidceller.

L’Trilinage Hematopoiesis er en indikator på arbeidssystemet i blodcellingssystemet. Hvis det er redusert eller økt, eller hvis det er et unormalt antall andre celler i beinmarget, kan det være et problem med blodcelleproduksjonssystemet.

Hvor hemopoiesis i kroppen oppstår?

I hans tidlige stadier er et embryo festet til kalvesekken. Kalenderposen er en ytre membran på # 8217; embryo som er ansvarlig for sirkulasjonen av Embryo. All’start, blodceller dannes i solbrillposen.

Når fosteret utvikler seg i # 8217; livmor, milt, lever og benmarg blir de viktigste kildene til blodlegemer.

Etter fødselen og når barnet når voksenlivet, blir benmarget hovedkvarteret til’hematopoiesis.

Forhold som påvirker hemopoiesis

Hvis kroppen din ikke gir et tilstrekkelig antall røde blodlegemer, vil du utvikle anemi. L’anemi gjør at du føler deg trøtt og svak fordi musklene og andre vev ikke mottar det normale inntaket av oksygen fra røde blodlegemer.

Et utilstrekkelig antall hvite blodlegemer vil gjøre kroppen din mindre i stand til å bekjempe en & # 8217;. Og hvis antall blodplater har gått ned, driver du større risiko for blødende episoder og overdreven blåmerker.

Den normale hemopoiesien kan påvirkes av mange forhold, inkludert arvelige sykdommer, infeksjoner, toksiner, mangler av vitaminer og mineraler og narkotika. Selv blodtumorer, som leukemi, lymfom og myelom, kan forstyrre sunt blodcelleproduksjon.

En ematologist er en spesialist i blodsykdommer. Hvis du er diagnostisert med en tilstand som påvirker den normale hemopoiasis, vil denne spesialisten samarbeide med dine andre leger for å definere en behandlingsplan. Leukemi, for eksempel, blir behandlet med kjemoterapi. Noen former for anemi kan behandles med endringer i kosthold eller jern eller andre kosttilskudd.

L & # 8217;

Med tilstrekkelig behandling kan blodcelleproduksjonen stabiliseres hvis du har en blodsykdom.

Hvis du ikke har noen store medisinske problemer, men du vil vite dine røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater, kan du finne ut med en enkel blodprøve. Disse tellene er en del av en komplett emokrom, som er en standard blodprøve.

Som for hematopoiesis og hematopoietic stamcelle terapi, C’det er fortsatt mye å lære. Men Spennende forskning Han studerer hvordan man kan frigjøre potensialet for stamceller for livreddende behandling.