Emollient: fordeler, typer og bruksområder

COS’er en mykgjørende?

Det betyr beroligende eller mykgjørende, en mykgjørende mykner tørr, grov og skummel hud, noe som gjør det til å se og føle deg bedre. Når det øvre laget av huden ikke inneholder nok vann, dryser det. Dette får huden til å descape og flak, og la åpne rom mellom hudceller. The Emollients fyller disse mellomrommene av fettstoffer, ring lipider, som gjør huden jevnere og myk.

Selv de myke stoffene som inneholder mye olje er okklusive agenter. Dette betyr at de dekker huden med en tynn fet film som forsegler vannet i huden. Okklusive midler holder huden hydrert lenger.

Selv om mange tror at en mykende og fuktighetsgivende krem ​​er det samme, er de ikke. En mykgjørende er en av ingrediensene i en fuktighetsgivende krem. De andre ingrediensene i en fuktighetskrem bærer vannet i huden. Emollients er en del av en fuktighetsgivende krem ​​som holder huden myk og glatt.

Hva er fordelene med en mykgjørende?

De fleste har tørr og irritert hud fra tid til annen, spesielt om vinteren, når luften er kald og tørr. Du kan også tørke hendene dine ofte holde hendene dine eller arbeide med aggressive kjemikalier. Emollients er effektive for å berolige og kurere tørr hud på grunn av nesten alle årsaker, inkludert:

 • eksem
 • psoriasis
 • Atopisk dermatitt
 • hypothyroidisme
 • diabetes
 • nyresykdom

Emollients kan behandle disse forholdene, så vel som andre hudirritasjoner som forbrenninger fra strålingsbehandlinger og bleiedermatitt.

Andre handlinger som gjør at du har tørr hud som kan behandles med emollients inkluderer:

 • Bruker veldig varmt vann på badet eller dusjen
 • Gjør hyppige eller lange bad eller dusjer
 • Utsett hendene på vannet i lang tid under rengjøring eller vask oppvasken
 • Plasser huden i nærheten av en sterk varmekilde som en langvarig varmeapparat
 • Bruker såper eller vaskemiddelprodukter som er harde eller tørker
 • Overdreven soleksponering

Uansett hva årsaken, tørr, puriginøs, irritert og tynn hud er ubehagelig. Enda verre, åpningene i huden på grunn av riper eller sprekker kan bløde eller infisere.

Emollients kan bidra til å forbedre og kontrollere symptomer og kurere huden.

Typer emollients

Typen av emollient som er best for deg, avhenger av årsaken og alvorlighetsgraden av hudtilstanden din, på siden av kroppen din som er interessert og fra dine personlige preferanser. Du kan prøve noen forskjellige emollients før du bestemmer deg for hva du foretrekker. Du kan også bruke forskjellige typer i forskjellige øyeblikk av dagen eller # 8217; år, siden den tørre huden varierer.

Den vanligste måten å klassifisere emollients på er basert på hvor fet eller fett. Alle emollients mykner og glatter huden, men mengden olje i dem bestemmer styrken til et okklubrut middel. Mer olje inneholder et mykemiddel, bedre å danne et beskyttende lag på huden for å beholde fuktighet.

Typer av emollients er:

POMADS

Salmentene er hovedsakelig oljer og er veldig fete. De er tykke, så de hindrer huden i å miste vann og bør ikke brukes ofte fordi de ikke absorberes raskt. De er klebrig og vanskelig å spre seg over huden, spesielt på hårete områder.

Salmentene er veldig fuktighetsgivende og er de beste bløtterne for meget tørr eller tykk hud. De kan flekke klærne dine og er rotete, så mange foretrekker å bruke dem bare om natten mens de sover. De fleste salver har ingen konserveringsmidler, så det er mindre sannsynlig at huden din har en negativ reaksjon. Du bør ikke bruke dem på huden som utstråler eller gråter væsker.

creme

Kremer har en balanse mellom olje og vann. Dette gjør dem enkle å spre seg på huden, men de er mindre fuktighetskremer enn en salve. Nok olje for å fange vannet i huden, men de er mindre fete og rotete. De er lettere og lettere å søke enn salver, noe som gjør dem gode til å bruke i løpet av dagen. De er enda tyngre og mer fuktighetsgivende enn lotionene, noe som gjør det egnet for natten; nattbruk. Huden din absorberer en mykende krem ​​på en relativt kort tid, så du må reappinere oftere enn salver.

Lotions

Lotionene er hovedsakelig vann med bare en liten mengde olje. Er de minst fuktighetskremne av de tre typer myke stoffer. Fordi de er væsker, er de enkle å spre seg på hodebunnen og på andre områder av den hårete kroppen.

Denne typen emollient er bra for dagtid bruk fordi de er tynne og enkle å søke. Men du må bruke de mest ofte lotionene fordi huden din absorberer den raskt. De fleste av lotionene inneholder konserveringsmidler, så det er mer sannsynlig at huden din har en negativ reaksjon. Før du bruker en ny lotion, prøv det på et lite skinnområde for å sikre at du ikke har noen bivirkninger. Du kan bruke en lotion på huden som utstråler eller gråter.

Slik bruker du emollients

Du må bruke en riktig mengde emollient for å få de beste resultatene. Bruk den fra to til fire ganger om dagen. Jo flere symptomene dine er verre, oftere bør du bruke dem.

Sammen med de normale applikasjonene, reapphandre hver gang det berørte området blir vått. Hvis hendene dine er påvirket, gjelder det L’emollient hver gang vasker. Hvis du svømmer eller trener, må du bruke emollienten;.

Sekund National Eczema Association, Du bør påføre en mykgjørende eller en fuktighetsgivende krem ​​innen tre minutter fra vasken av hendene eller fra # 8217; som forlater dusjen eller tanken mens huden fortsatt er fuktig. Tørk forsiktig, så gjelder deretter mykningen før vannet kan fordampe.

Påføring av emollient tamponing litt & # 8216; på huden, så masserer det forsiktig. Det er ikke nødvendig å gni det helt. Du bør alltid gni den ned i retning av hårvekst for å unngå hindring av hårsekkene.

I perioder av # 8217; år Når du vet at huden din er tørr eller når en bakgrunn av en hudtilstand er løst, bør du fortsette å hele tiden og regelmessig bruke mykningen for å holde huden hydrert og forhindre gjentakelse av forverring.

L & # 8217;

Emollients er effektive for å behandle tørr, skumlet og pruriginøs hud. Det er viktig å finne en eller to som du liker, og som du føler deg trygge på, så bruk den regelmessig.

Emollients fungerer bedre når du bruker en sjenerøs mengde konsekvent og ofte. Når du gjør det, kan du bli overrasket over hastigheten som fuktigheten kommer tilbake og din tørre og pruriginøse hud blir myk og glatt igjen.