Emiparesi: Behandling, perspektiver og mer

Beskrivelse

Hvis du eller en elsket du hadde et slag, er du sannsynlig at du så hemiparesi. L’Emiparese er svakhet på den ene siden av kroppen. Det kan påvirke hvert omfang av livet, fra å gå til å spise dressing. Gjenopprette og sameksisterer med en ensidig svakhet krever et tverrfaglig team, samt en sunn dose tålmodighet.

Hva er symptomene på # 8217; Emiparesi?

L’Emiparesi er synlig i 8 ut 10 Overlevende av slag. Hvis du kan, kan du ha problemer med å gå, stå og holde balanse;. Du kan også ha nummenhet eller prikking på den svakeste siden.

L’hemiparesi kan noen ganger være forvirret med hemiplegi. Begge forholdene kan oppstå etter et slag. L’hemiplegi er imidlertid lammelse på den ene siden av kroppen, noe som gjør bevegelsen av hit-siden vanskelig. Du kan miste blærekontroll og ha problemer med å snakke, svelge og til og med puste. L’Emiparese, D’andre, innebærer svakhet i stedet for lammelse.

Hvordan et slag forårsaker hemiparesi?

Mest slag oppstår når det friske oksygeninntaket avbrytes til en del av hjernen, noe som forårsaker hjernens dødsfall. Når områdene i hjernen som er ansvarlig for bevegelse og kraft er skadet, kan den bringe til hemiparesi.

Kroppssiden svekket av SECHENS # 8217; Stroke bestemmes av den aktuelle hjernen. For eksempel, hvis ditt slag var på venstre side av hjernen, kunne du ha muskel svakhet på venstre side av kroppen. Dette er angitt som en hypysilateral, eller på samme side av lesjonen. I noen tilfeller kan imidlertid svakhet være kontraler eller på motsatt side av lesjonen.

Hvordan det behandles L’Hemiparesi?

Du kan ta vare på hemiparesi og gjenopprette en bit & # 8216; av styrke i den svekkede delen av kroppen. Behandlingen av’hemiparesi er fullført og krever et helt medisinsk team. Din behandlingsplan vil trolig inkludere en kombinasjon av:

 • Fysioterapi
 • Arbeidsterapi
 • Rehabiliteringsterapi
 • Mental helse terapi

Nedenfor er noen behandlinger som kan hjelpe deg med utvinningen.

Bevegelsesterapi indusert av modifiserte begrensninger (MCIMT)

I denne terapien er din sterkere side litt inneholdt, og tvinger din svakere side for å kompensere for. Kan hjelpe deg med å styrke disse musklene. I en liten studere På 30 personer så deltakerne som ble gjenopprettet fra Stroke i & # 8217 en forbedring i mobiliteten etter 4 uker med denne terapien.

En annen studere Han oppdaget at MCIMT bare brakte til små forbedringer hos personer med Emiparesi. Videre forskning er nødvendig.

Det er viktig å jobbe med ditt medisinske team på ulike tilnærminger. Noen Undersøkelser antyder at mcimt fungerer bedre hvis kombinert med andre terapier.

Elektrisk stimulering

Under elektrisk stimulering angriper dine fysiske eller sysselsettede terapeut små elektroder i de svakeste ender. De sender små elektriske kostnader gjennom elektrodene for å få muskler kontrakten. Over tid kan denne terapien trene musklene til å bli sterkere igjen.

Resultater fra 2012 studie indikere at elektrisk stimulering kan bidra til å forbedre folket med Emiparesi. Annen utdanning Vis forbedringer hos personer som har mottatt elektrisk stimulering i tillegg til Chinesitherapy, en rehabiliteringsteknikk som bruker øvelser for å forbedre styrke, motstand og mobilitet. Videre er chinesoterapi generelt mer effektivt hvis det brukes med elektrisk stimulering.

Mentale bilder

Din fantasi kan faktisk trene hjernen din til å lykkes. For eksempel kan du forestille deg å vinne et løp eller toan på en presentasjon for å forbedre ytelsen din. Du kan gjøre det samme for å behandle hemiparesi. Vise deg selv med din svakere side, send nervøse meldinger til hjernen din at din svakere side er sterk igjen.

TIL Studie revisjon På mentale bilder for hemiparesi fant at behandling er effektiv for å gjenvinne styrke i armer når de kombineres med konvensjonell terapi. Forskere bemerket at mentale bilder kan være mindre effektive for å gjenopprette styrke og mobilitet knyttet til gangen, men.

Ytterligere studier er nødvendig, men visning er en relativt sikker behandling som kan hjelpe hvis den brukes med mer konvensjonelle behandlinger.

Assistanse enheter

Legen din kan råde deg til å bruke en support-enhet som en pinne eller en walker for å hjelpe deg med å holde deg aktiv med hemiparesi.

Du kan også gjøre ditt hjem lettere å navigere med noen små endringer. For å redusere risikoen for feil, installer:

 • Ta tak i barene
 • ramper
 • Hevet wc seter

Du kan gjenopprette fra # 8217; Emiparesi?

Du kan gjenopprette fra # 8217; hemiparesi, men du kan ikke gjenvinne ditt fulle nivå av forhåndsstartkraft.

8220; fullstendig utvinning kan ta uker, måneder eller til og med år, men vanlige rehabiliteringsøvelser og terapi kan bidra til å akselerere utvinning & # 8221; sier Dr.SSA Cindy Cooke, president for American Nurses Association.

For å lære mer: Ski igjen etter et løp »

For å forbedre ditt perspektiv begynner rehabilitering så snart som mulig. Pass på at du følger legen din behandlingsplan og informer ditt medisinske team av eventuelle endringer i forholdene dine. Arbeidet mot mindre kortsiktige mål kan hjelpe deg med å føle at behandlingen din er mer tilgjengelig.

Lever med hemiparesi

Mens du utfører behandling, kan du forenkle livet ditt ved å bringe små justeringer i løpet av dagen:

 • Hold deg aktiv for å holde musklene engasjert.
 • Det gjør endringer i hjemmet ditt slik at det er enklere og trygt å håndtere daglige aktiviteter. For eksempel kan du installere rekkverk, håndtak og ramper.
 • Hold badet ditt trygt ved å sette glidende lagre i dusjen og passerer til en elektrisk barberhøvel.
 • Bruk lave sko.
 • Bruk hjelpemidler, for eksempel en pinne eller en walker, som foreskrevet.

Du må kanskje lære nye måter å utføre visse aktiviteter. Snakk med legen din om eventuelle utfordringer og informer ham om aktivitetene du vil jobbe for å legge tilbake til livet ditt. Etablering av dine prioriteringer kan hjelpe deg og ditt medisinske team utvikle en behandlingsplan for å opprettholde eller forbedre livskvaliteten.