Embryo vs feto: hva er forskjellen?

Del på Pinterest

Med hver uke med graviditet, gjør ditt fremtidige barn å lage gigantiske skritt.

Du kan høre legen din snakke om ulike faser av graviditet med spesifikke medisinske termer som embryo og zygote. Disse beskriver dine barns utviklingsfaser.

Her er mer om hva disse vilkårene betyr, hva gjør barnet ditt i uken og hva du kan forvente underveis.

COS’er en zygote?

Gjødsel er en prosess som vanligvis foregår innen få timer fra eggløsningen. Er det kritiske punktet i avspilling når sæden oppfyller det nyutviklede egget. I dette møtet, 23 mannlige kromosomer og 23 kvinnelige blanding for å skape et enkelt cellulært embryo kalt Zigote.

Embryo mot fetus

I menneskelige graviditeter blir en barns fremtid ikke ansett som et foster til den niende uken etter unnfangelsen eller uken 9 etter din siste menstruasjonsperiode (LMP).

Den embryonale perioden gjelder dannelsen av viktige kroppssystemer. Tenk på det som grunnlaget og grunnstrukturen til barnet ditt.

Fosterperioden, D & # 8217, en annen del, gjelder mer vekst og utvikling, slik at barnet ditt kan overleve i omverdenen.

De første 10 ukene av graviditeten

Uker 1 og 2: Forberedelse

I virkeligheten er du ikke gravid i løpet av de to første ukene (i gjennomsnitt) av syklusen din. I stedet forbereder kroppen seg for å frigjøre egget;. Vær oppmerksom på når din siste menstruasjon startet, slik at du kan gi denne informasjonen til legen din. L’LMP vil hjelpe legen din til å drive graviditet og bestemme utløpsdatoen.

Uke 3: eggløsning

Denne uken begynner med eggløsningen, frigjøringen av et egg i kvinnesviktsrørene. Hvis sperma er klar og venter, er det muligheten for at ovuloen er befruktet og blir til en zygote.

Uke 4: Plant

Etter befruktning fortsetter Zygoten å dele og forvandle seg til en blastocyst. Fortsett reisen langs egglederne opp til livmoren;. Det tar omtrent tre dager å nå denne destinasjonen, hvor det håper du vil snuble i livmorbelegget.

Hvis det forekommer L’planten, vil kroppen din begynne å utskille Human Chorionic Gonadotropin (HCG), L’Hormon detektert av Home Graviditetstester.

Uke 5: Start av den embryonale perioden

Uken 5 er viktig fordi den embryonale perioden begynner, noe som er øyeblikket når de fleste barnas systemer vil danne. L’embryo er i tre lag på dette punktet. Det er flott bare toppen av en penn.

 • Det øvre laget er ectoderma. Dette er det som til slutt blir til huden, i nervesystemet, i øynene, i de indre ører og i bindevevet til barnet ditt.
 • Mellomlaget er Mesoderma. Han er ansvarlig for bein, muskler, nyrer og det reproduktive systemet til barnet ditt.
 • L’siste lag er endoderma. Er hvor lungene, tarmene og blæren til barnet ditt, vil da utvikle seg.

Uke 6

Hjertet av barnet begynner å slå alle «8217; begynnelsen av denne uken. Legen din kan til og med være i stand til å oppdage det på en ultralyd. Ditt barn virker ennå ikke hva du vil ta med hjem fra # 8217; sykehus, men det er å skaffe seg noen svært grunnleggende ansiktsegenskaper, samt armer av armer og ben.

Uke 7

Hjernen og barnets hode vokser videre i uken 7. De spire av armer og ben har blitt til padler. Barnet ditt er fortsatt så lite som en blyant tyggegummi, men har allerede små nesebor. Linsene i øynene begynner å danne seg.

Uke 8

Øyelokkene og ørene til barnet ditt danner slik at de kan se deg og høre deg. Selv overleppen og nesen begynner å ta form.

Uke 9

Barnets armer kan nå bøye seg til albuen. Deres fingre danner også. Øyelokkene og ørene blir mer raffinerte.

Uke 10: Enden av den embryonale perioden

Barnet ditt startet som en liten granulate og er fortsatt mindre enn 2 tommer fra kronen til rumpen. Men babyen din begynner å se ut som en liten nyfødt. Mange av kroppens systemer er på plass.

Dette er L’forrige uke i den embryonale perioden.

Uke 11 og utover

Gratulerer, du passerte fra # 8217; har et embryo til et foster. Fra uke 11 og fremover vil barnet fortsette å utvikle og vokse opp til slutten av graviditeten. Her er mer enn de gjør.

Første kvartal enden

Utviklingen av barnet ditt er fortsatt i hele mars for resten av første kvartal. De begynte selv å vokse negler. Ansiktet deres har tatt flere menneskelige funksjoner. Ved slutten av uken 12 vil barnet ditt være 2 1/2 tommer fra kronen til Groppa, og vi vil veie om 1/2 oz.

Andre kvartal

Uken 13 markerer det andre kvartalet starter. I løpet av denne fasen synes din foster og virker mer som et ekte barn. All’start, deres seksuelle organer utvikler seg, deres bein blir sterkere og fett begynner å samle seg på kroppen deres. Halvveis, deres hår blir synlige og kan suge og svelge. De kan også begynne å høre stemmen din.

Ditt barn vil vokse i løpet av denne 3 1/2 tommers perioden fra kronen til 9-tommers krone. Deres vekt vil gå fra 1 1/2 unse til 2 pounds.

Tredje kvartal

Fra uken 27 er du i tredje kvartal. I første halvdel av denne fasen begynner fosteret å åpne øynene, trene pusten til fostervannet og er dekket med en coleous maling.

Til slutten er de fettere raskere, noe som gjør mange gode bevegelser og begynner å knuse i amniotisk pose.

Din foster starter tredje kvartal 10 tommer fra kronen til Groppa og vokser opp til 18-20 tommer. Deres vekt starter fra 2 1/4 pund og når opptil 6 1/2 pund. Lengden og vekten av barn på leveringstidspunktet varierer sterkt.

Spontanabort

Tidlig graviditet kan være vanskelig for tankene dine og dine følelser. Forskere anslår det mellom 10 prosent 25 Av alle klinisk anerkjente graviditeter slutter med en spontan abort (avbrudd av graviditet før 20 uker).

Mange av disse abortene forekommer i de tidlige stadiene av utviklingen, selv før du mistet syklusen. Resten skjer vanligvis før uken 13.

Motivene til # 8217; abort kan inkludere:

 • Kromosomale anomalier
 • Underliggende medisinske forhold
 • Hormonelle problemer
 • Kvinnenes alder ved unnfangelse
 • Mislykket system
 • Livsvalg (s. es., Røyking, drikke eller dårlig ernæring)

Kontakt legen din dersom du er gravid og lider av vaginal blødning (med eller uten koaguli), kramper eller tap av symptomer på graviditet. Noen av disse symptomene kan være normale, men det er en god ide å recontrol.

Din første prenatal avtale: hva du kan forvente

Når du får en positiv graviditetstest, ring legen din for å fikse din første prenatalavtale.

På dette møtet vil du generelt gjennomgå din medisinske historie, du vil diskutere utløpsdatoen, og du vil gjøre en fysisk undersøkelse. Du vil også motta en ordre for laboratoriearbeid for å verifisere tilstedeværelsen av eksisterende infeksjoner, blodgruppe, hemoglobin og immunitet mot forskjellige infeksjoner.

De viktige spørsmålene som skal stilles på den første avtalen inkluderer:

 • Når det er min utløpsdato? (Prøv å huske når det var din siste menstruasjonssyklus. Legen kan bruke en ultralyd til å drive graviditeten din.)
 • Hva slags vitaminer anbefaler du meg å ta?
 • Mine nåværende legemidler og kosttilskudd kan fortsette under graviditeten?
 • Mine nåværende øvelser eller arbeidsaktiviteter er ok å fortsette under graviditeten?
 • Det er mat eller livsstilsvalg som jeg bør unngå eller modifisere?
 • Min graviditet vurderes med høy risiko av en eller annen grunn?
 • Hvordan vekt skal jeg øke?
 • Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler at noe er galt? (Mange leverandører har vaktpersonell klar til å svare på dine spørsmål.)

De fleste leger besøker pasientene om hver fjerde uke i løpet av første og andre trimester av graviditet. Disse avtalene gir deg en «8217, utmerket mulighet til å stille spørsmål, overvåke barnets helse og oppdage potensielle mors helseproblemer før de blir større problemer.

Ta bort

Barnet ditt når mange mål og markører før leveringsdatoen. Hver fase er viktig i det generelle rammeverket for graviditet. Mens barnet ditt fortsetter å utvikle, må du prøve å konsentrere innsatsen din om å ta vare på deg selv, holde tritt med dine prenatale avtaler og koble til livet som vokser i deg.